Ariodante i opsætning fra Salzburg Festival 2019

I denne opera bliver vi henført til det middelalderlige Skotland. Ginevra, kongens datter, er forelsket i og forlovet med prins Ariodante. Hun afviser derfor de amorøse udfald fra hertugen af Albany, Polinesso, som derefter grusomt narrer Ariodante og Ginevras far til at tro, at Ginevra har været utro. Ariodante forsøger selvmord, og Ginevra bliver dømt, men efter en udfordring til en duel af Lurcanio, Ariodantes bror, indrømmer den døende Polinesso sit plot, og de elskende bliver genforenet.

Ariodante skiller sig ud fraHändels øvrige operaer alene på grund af emnet – et realistisk menneskeligt drama, forskelligt fra de heroiske, magiske plots, han normalt anvendte. At Ariodante samtidig indeholder noget af komponistens allerbedste musik er medvirkende til at gøre operaen til et af Händels mest spændende værker.

På Salzburg Festival brillerer den italienske mezzosopran i verdensklasse, Cecilia Bartoli, som Ariodante med sin blændende koloratur i en meget rost produktion af den tyske instruktør Christoph Loy, der er kendt for sine psykologiske iscenesættelser.

Der Standard skrev: “Cecilia Bartoli er i en liga for sig!” (i 2010 modtog hun Léonie Sonnings Musikpris).

Loy gør Händels pragtfulde barokopera til en spændende og differentieret refleksion over kønsroller. Et ensemble af høj klasse, først og fremmest en brillant Cecilia Bartoli i bukserollen som ridderen Ariodante, der ubesværet skifter mellem munter og jamrende virtuos sang gør produktionen til en sand triumf. Ved hendes side optræder tenoren og publikumsfavoritten Rolando Villazón som Lurcanio og den unge amerikanske sopran Kathryn Lewek, rost af kritikere som en “sand opdagelse”, og dirigenten, Gianluca Capuano, giver elegance, rigdom af farver og en følsom, rørende erkendelse af det geniale partitur.

Georg Friedrich Händel/Ariodante/Gianluca Capuano:Musikalische Leitung/Christof Loy:Regie/Johannes Leiacker:Bühne/Ursula Renzenbrink:Kostüme//Kathryn Lewek:Ginevra

 

Billetter

købes på www.kinokultur.dk eller i Kino fra en time før forestillingen, pris kr. 200,- ekskl. gebyr. Forestillingen begynder kl. 14.00. Dørene åbnes kl. 13.00.

– varighed: ca. tre en halv time ekskl. pause.