Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2022/01/05 til 2022/01/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Stjålet havetraktor kom hjem igen – Gyrstinge Bygade, Ringsted

Kl. 09.58 fik politiet anmeldelse om, at der i weekenden havde været indbrud i en garage på en landejendom, hvor blev opbevaret materiel tilhørende Gyrstinge Kirke i Ringsted. En dobbelt træport til garagen var blevet opbrudt, og der var blevet stjålet en havetraktor, to kantklippere og en hækklipper.

Havetraktoren var forsynet med en GPS tracker, som førte politiet på sporet af, hvor den blev opbevaret. Politiet kørte til en landejendom i Mørkøv, hvor havetraktoren og de stjålne redskaber blev fundet ved en ransagning. En 35-årig mand fra Sorø, som har rådighed over laden blev sigtet for tyveriet og afhørt til sagen.

Havetraktoren og redskaberne blev leveret tilbage til Gyrstinge Kirke. Politiet undersøger nu, om andre kan have en rolle i sagen om tyveriet fra kirkens garage.

Færdselsuheld – Valsømaglevej, Valsømagle, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 13.11 rykkede politiet ud til et sammenstød mellem to personbiler, som var stødt frontalt sammen. Det viste sig, at ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, men de implicerede biler var blevet beskadiget.
En 46-årig mand fra Albertslund var kørt i en personbil ad Valsømaglevej mod syd og stødt sammen med en anden personbil, som blev ført af en 26-årig mand fra Jystrup Midtsj. i nordlig retning. Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 02.48 rykkede politiet ud til en bilist, der var forulykket på motorvejen i det vestgående spor. Det viste sig at være en 31-årig mand fra Kolding, der under kørslen ville undvige et dyr på motorvejen. Herved mistede han kontrollen over sin personbil, som først kurede langs midterautoværnet, inden han fik rettet op og kunne køre over i nødsporet. Han var sluppet uskadt fra uheldet, og bilen havde ikke fået flere og større skader end, at han selv kunne køre videre fra uheldsstedet. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Indbrudstyve overrasket – Haslevvej, Sneslev, Ringsted

Kl. 19.23 anmeldte en mandlig beboer i en lejlighed på Haslevvej i Ringsted, at han netop havde overrasket to indbrudstyve i sit hjem. Beboeren råbte de to mænd an, hvilket fik dem til at søge mod hoveddøren. Han fik fat i kraven på den ene tyv, og der opstod håndgemæng. Det lykkedes herefter begge tyve at flygte fra stedet til fods i sydlig retning.

De to indbrudstyve beskrives som:

A: Mand, 175-180 cm, Talte: Dansk, Iført: sort maskering, sorte handsker

B: Mand, 175-180 cm, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: sort maskering, mørk Adidas trøje, mørke Adidas bukser.

Politiet kørte til stedet, hvor der blev lavet en gerningsstedsundersøgelse af lejligheden. De to tyve var kommet ind via en ulåst havedør, men blev formentlig forstyrret før de nåede at tage nogen ting.

Sagen efterforskes nu og politiet søger i den forbindelse vidner. Borgere, der har bemærket de to beskrevne mænd og evt. et køretøj på Haslevvej i Sneslev lørdag aften, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 05.49 rykkede ambulancepersonale, en skiltevogn, et bugseringskøretøj og politiet ud til motorvejen, hvor der i det vestgående spor var sket et færdselsuheld. En varebil og en lastbil var stødt sammen, så føreren af varebilen skulle til kontrol på skadestuen.
Uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn, medens ambulancepersonalet tog sig af en 55-årig mand fra Kalundborg, så han kunne blive bragt til skadestuen. Han havde været fører af en varebil, som han havde ført lidt hurtigere end den forankørende lastbil. Formentlig på grund af uopmærksomhed havde han påkørt bagenden af lastbilen, der blev ført af en 61-årig mand fra København S.
Lastbilen blev flyttet ind i nødsporet, og varebilen blev bugseret væk fra motorvejen, som dermed kunne åbnes i begge spor kl. ca. 06.35.
Den 55-årige havde pådraget sig mindre alvorlig personskade som følge af uheldet, hvilket var blevet klarlagt ved undersøgelsen på skadestuen, så politiet har optaget rapport om sammenstødet.

Udlændinge kontrolleret – Solrød Strand / Ringsted

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog onsdag formiddag en kontrol af en byggeplads i Jersie-området, hvor andre myndigheder tidligere havde truffet udenlandsk arbejdskraft.
Politiet traf på byggepladsen også udlændinge, som der havde orden i papirerne. Kontrollen omfattede fem polakker, en rumæner og tre bulgarere, så der var ikke grundlag for at indlede strafferetlig forfølgning mod nogen.
Udlændingeafdelingen fortsatte herefter videre til Ringsted, hvor politiet kontrollerede arbejdskraften på tre massageklinikker i den centrale del af Ringsted by. De to af stederne var der ikke grundlag for indgriben, men ved kontrollen af det tredje sted bemærkede politiet en kvinde på flugt hen over et tag ved politiets ankomst. Politiet fik kontakt til den udenlandske kvinde, som blev anholdt til konstatering af sin identitet.
Kvinden blev identificeret som en 44-årig kvinde fra Thailand, der ifølge sine identitetspapirer var indrejst i Schengen-området for mere end tre år siden. Ved nærmere undersøgelse af hendes personlige forhold fik politiet klarlagt, at hun i 2016 havde været i kontakt med politiet, men dog under et andet navn, i forbindelse med en sag om ulovligt ophold i Danmark og efterfølgende udvisning.
Hendes fingeraftryk var dog ikke blevet forandret i mellemtiden, så politiet sigtede igen kvinden for ulovligt ophold i Danmark. Straffesagen blev straks afgjort med en bøde, og Udlændingestyrelsen har allerede resolveret, at kvinden administrativt skal udvises af Danmark. Politiet skal nu i samarbejde med Hjemrejsestyrelsen sørge for det praktiske omkring udvisningen af den 44-årige kvinde.