Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2022/06/09 til 2022/06/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Cyklist påkørt af bil – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 12.47 fik politiet et alarmopkald om en trafikulykke. Politiet kom frem til stedet, hvor en personbil, ført af en 29-årig mand fra Ringsted i forbindelse med et højresving ad Odinsvej ramte en 55-årig mand fra Ringsted, som kom kørende på cykel i sydlig retning ad Næstvedvej. Den 55-årige cyklist blev skubbet af cyklen ved sammenstødet og ramte kørebanen. Cyklisten blev kørt på sygehuset til tjek, og politiet optog rapport i sagen.

Bedrageri – Klosterparks Allé, Ringsted

Kl. 13.05 blev politiet fik politiet en anmeldelse om bedrageri. Fremme på stedet viste det sig, at en 44-årig rumænsk mand med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark i to tøjbutikker havde byttet rundt på prismærkerne på noget tøj. Manden havde forsøgt at betale for tre sweatshirts, som var påsat prismærker fra tre t-shirts. Politiet ankom til stedet, hvor de anholdt manden. Den 44-årige udlænding blev afhørt til sagen og er sigtet for bedrageri. Efter endt afhøring blev manden løsladt, men han er fortsat sigtet i sagen, som vil blive afgjort på et senere tidspunkt.

Graffitimaler afsløret – Ringsted

Kl. 07.33 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var gået fra et område i den sydlige del af Ringsted by og ad nogle stier i retning mod centrum, herunder ad stier i nærheden af skolerne på Ahorn Alle. Manden havde en spraydåse med sig og kunne mistænkes for at lave graffiti undervejs.

Politiet kørte til området og fik kl. 07.41 kontakt til en 19-årig mand fra Ringsted, der var ved at male graffiti på et skilt ved en af skolerne på Ahorn Alle.

Den 19-årige blev anholdt og sigtet for hærværk, hvorefter han sammen med politiet fik klarlagt, at han med sort spraymaling havde skrevet såkaldte tags på et elskab, basketballstativer, en lys kampesten, flere skabe og en dør ved Ahorn-Hallen samt et vejskilt.

Politiet beslaglagde en dåse med sort spraymaling som bevis i sagen og løslod den 19-årige, som nu ud over en straf for hærværk også kan forvente et erstatningskrav i sagen.

Mistænkeligt par – Søgade, Ringsted

Kl. 11.30 henvendte en 84-årig kvinde sig personligt på Ringsted politistation for at oplyse politiet om et mistænkeligt par, som hun havde mødt på en parkeringsplads i Søgade tirsdag formiddag kl. ca. 11.00.

Der var tale om en mand og en kvinde, som havde spurgt om hjælp til at veksle en 5 kr.-mønt. Den 84-årige tog sin pung frem for måske at kunne hjælpe, men kom herunder i tanke om, at hun i avisen havde læst om en tilsvarende episode dagen før på samme vej. Derfor skyndte den 84-årige at tage sin pung væk, hvilket fik parret til skyndsomt at forlade stedet – uden at have fået hjælp til at veksle mønten.
Det mistænkelige par blev beskrevet som formentlig udenlandske, da de talte et udenlandsk sprog, som den 84-årige ikke kunne nærmere forklare.

Den 84-årige gennemskuede det mistænkelige par, hvis hensigt ifølge politiet måske kunne have været en eller anden form for tricktyveri over den 84-årige, hvis hun havde afsløret indholdet af penge i pungen over for dem.

Politiet har ikke fået identificeret parret, og politiet vil samtidig benytte lejligheden til at minde om at være særdeles skeptisk ved henvendelser om hjælp af denne karakter.

Lov om euforiserende stoffer – Ahorn Alle, Ringsted

Kl. 21.56 fik politiet en henvendelse fra en borger, som undrede sig over nogle mænds ophold i en bil på en parkeringsplads ved en skole på Ahorn Alle, da borgeren mistænkte nogen for at være på stedet for at sælge euforiserende stoffer.

En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til tre lokale mænd på 20, 21 og 25 år. Da der lugtede kraftigt af hash ved den bil, hvor de opholdt, undersøgte politiet dette nærmere og fandt i den forbindelse den 25-årige i besiddelse af godt 25 gram hash. Det ulovlige stof blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, så den 25-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i den anledning. De to øvrige mænd blev ikke sigtet for noget.

Uventet besøg af to fremmede – Søgade, Ringsted

Kl. 12.00 anmeldte en 83-årig kvinde fra Ringsted, at hun kl. ca. 11.30 uventet var blevet opsøgt af to fremmede i baggården ved sin bopæl i stueetagen i en beboelsesejendom. Der var tale om en ca. 185 cm høj mand og en kraftigt bygget kvinde, der begge var ca. 40 år gamle, og som talte engelsk.

Kvinden bad den 83-årige om hjælp til at veksle en mønt, hvorefter de to fremmede fulgtes med hende ind på bopælen, hvor især manden nysgerrigt undersøgte forholdene hos den 83-årige, inden han skulle låne toilettet.
Uventet ringede et familiemedlem til den 83-årige, som højlydt besvarede opkaldet med en udtalelse om, at hun var glad for at høre fra politiet. Den udtalelse fik de to fremmede til at ændre adfærd, så de straks forlod kvindens bopæl.
De to fremmede havde ikke stjålet noget, men politiet anser deres adfærd og påskud om veksling af en mønt som uberettiget adgang til kvindens lejlighed i et forsøg på måske at stjæle noget.

Politiet vil gerne rose den 83-årige for sin snarrådige udtalelse i forbindelse med telefonopkaldet fra familiemedlemmet, som hun efterfølgende fik forklaret sagens rette sammenhæng. Endvidere hører politiet gerne fra andre, der måtte have set manden og kvinden i området mandag formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Arbejdsulykke – Regimentet, Ringsted

Kl. 15.11 var en mand kommet til skade på en byggeplads, så en ambulance var blevet tilkaldt til arbejdspladsen.
Politiet fik klarlagt, at en 34-årig mand fra Brædstrup var kommet til skade, da han på førstesalen i et nybyggeri trådte på en midlertidig afdækningsplade over et hul. Pladen knækkede, hvorefter den 34-årige faldt ca. 2,5 meter ned og slog sig, så han blev bragt på skadestuen til undersøgelse og eventuel behandling.

Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, som de undersøger i samarbejde med politiet, så det senere kan afgøres, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Brand – Fjellebro – Ringsted

Kl 14.07 udbrød der brand i et skur, formentligt som følge af afbrænding af ukrudt med ukrudtsbrænder. Ilden bredte sig til gavlen på selve huset, før brandvæsnet fik den under kontrol. Politipatruljen på stedet kunne konstatere, at hele skuret, inklusiv en bil, var brændt ned.

For høj hastighed – Køgevej, Ringsted

Kl 18.42 blev en personbil stoppet af en færdselspatrulje, der havde målt bilen til at køre med 87 km/t i en byzone. Den 18-årige mand fra Ringsted, der førte bilen, kan nu se frem til et kørselsforbud pga, at han kun har haft kørekort i seks måneder.

Narkopåvirket bilist – Roskildevej, Ringsted

Kl 19.48 standsede en patrulje en personbil, da der var mistanke om, at føreren var påvirket af euforiserende stoffer. En narkometertest gav udslag for, at den 20-årige mand fra Ringsted var påvirket af kokain. En visitation af manden viste desuden, at han var i besiddelse af ca 2 gram hash.

Indbrud i perioden

Hækkerupsvej, Ringsted
Søgade, Ringsted (forsøg)

Foto:ABW