Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2022/11/02 til 2022/11/15.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bekymring for mandlig bekendt – Tinvej, Benløse, Ringsted

Kl. 16.47 henvendte en bekendt til en 31-årig mand fra Tølløse sig til politiet med en bekymring for hans ve og vel. Den 31-årige var ked af det og befandt sig i et køretøj og kørte rundt i industriområdet i Benløse.

Politiet kørte til området og lykkedes med at få den 31-årige standset i sit køretøj på Tinvej, efter at han flere gange havde været ved at påkøre patruljebilerne, så der havde været farlige situationer. På grund af fortsatte trusler mod det tilstedeværende politipersonale valgte politiet at punktere dækkene på 31-åriges køretøj, så dette ikke kunne bruges længere til kørsel.

Til sidst lykkedes det politiet at få den ædru, 31-årige mand ud af bilen, hvorefter han blev sigtet for forskellige overtrædelser af færdselsloven samt for at forvoldt nærliggende fare over politiet med baggrund i kørslen i Benløse-området. Bilen blev beslaglagt ud fra en formodning om, at hans kørsel kunne være omfattet af reglerne om vanvidskørsel.

Den 31-årige blev afhørt til sagerne og herefter løsladt på et sygehus, hvor personalet tog sig af ham på grund af hans mentale tilstand i den nuværende livssituation. Senere vil han dog høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod ham.

Butikstyv var efterlyst – Nørretorv, Ringsted

Kl. 16.16 slog personalet i Super Brugsen på Nørretorv alarm, idet en mandlig butikstyv efter et større tyveri sammen med en kvinde var flygtet alene fra stedet ad Nørregade i nordlig retning.

Politiet kørte hurtigt til Nørregade og fik udpeget flugtretningen hen mod Vestmotorvejen, hvor politiet fandt den flygtende mand, som forsøgte at gemme sig i et krat. Manden forsøgte dog undgå anholdelse ved at vifte med en spids træpind, som han ikke ville kaste bort. Under brug af peberspray lykkedes det politiet på en tilkørselsrampe til Vestmotorvejen at anholde manden, der blev identificeret som en 51-årig mand fra Bosnien.

Politiet fik klarlagt, at bosnieren sammen med en kvinde var kommet ind i Super Brugsen, hvor de havde stjålet kød og chokolade så åbenlyst, at andre kunder havde bemærket det og alarmeret personalet. Parret var blevet kontaktet efter sidste betalingsmulighed, hvorefter manden stak af, mens kvinden sammen med de stjålne var forsvandt fra stedet muligvis i en bil.

Den 51-årige bosnier blev sigtet for butikstyveri af varer til en samlet værdi af ca. 4.000 kr. og derefter afhørt til sagen. Efterforfølgende forblev han dog i politiets varetægt, idet bosnieren viste sig at være eftersøgt af politiet, idet Hjemrejsestyrelsen ønskede ham frihedsberøvet med henblik på udsendelse af Danmark.

Sagen om butikstyveriet efterforskes yderligere i et forsøg på at få identificeret den kvinde, som bosnieren mistænkes for at have været sammen med under butikstyveriet.

Forsøg på svindel via telefonen – Ringsted

Hele tre kvindelige anmeldere fra Ringsted henvendte sig til politiet torsdag eftermiddag og først på aftenen i anledning af nogle telefonopkald fra ukendte personer, der havde forsøgt at fuppe dem. Ingen havde dog lidt et økonomisk tab i anledning af disse mistænkelige opkald.

En 61-årig kvinde om eftermiddagen blev ringet op af en mand, der præsenterede sig som en medarbejder i Rigspolitiet. Årsagen til henvendelsen fra mistænkelige transaktioner på hendes bankkonto, så han talte med hende i ca. 30 minutter uden at få noget udbytte af sine anstrengelser på at fuppe hende.

Først på aftenen kontaktede en 26-årig kvinde politiet, fordi hun havde møbler til salg via et online medie. En interesseret køber ville have et transportfirma til at hente møblerne, men omstændighederne hermed fik den 26-årige til at mistænke køberen for at ville snyde hende. Årsagen var, at den 26-årige selv var ansat i samme transportfirma og undrede sig over fremgangsmåden, hvorefter den mulige køber postulerede, at den 26-årige nu blive afkrævet en bøde på 100.000 kr. af politiet.

En 45-årige kvinde oplyste, at hun også var blevet ringet op af en mand, der præsenterede sig som ansat i politiet. En mand var nemlig ved at oprette et lån i kvindens navn, hvorfor den falske politimand bad den 45-årige om at bruge sit Nem-ID til at kontrollere sin bankkonto. Det undrede kvinden, som vidste, at pengeinstitutter nu kun anvendte Mit-ID for logge ind, så samtalen mellem de to parter sluttede her, og uden at kvinden havde lidt noget tab.

Politiet erindrer om, at ingen myndigheder og heller ikke politiet vil bede om personlige oplysninger og koder mv. via et telefonopkald. Rådet fra politiet er at bede om pågældendes navn og arbejdsplads, hvorefter et kontrolopkald via arbejdspladsens hovedtelefonnummer kan foretages for at kontrollere opkaldets ægthed. Ring aldrig retur på et vist nummer i nummerviseren, men find selv hovedtelefonnummeret frem.

Færdselsuheld – Næstvedvej / Sct. Hansgade / Møllegade, Ringsted

Kl. 06.34 var to bilister stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Næstvedvej – Møllegade – Sct. Hansgade i den centrale del af Ringsted by.

Det viste sig, at en 44-årig kvinde fra Sorø i en personbil var kørt ad Næstvedvej mod nord og ville svinge til venstre ad Møllegade i det lysregulerede vejkryds. Under svingningen blev hun påkørt af en anden personbil, som en 64-årig mand fra Ringsted førte ad Sct. Hansgade mod syd og i den hensigt at fortsætte ligeud ad Næstvedvej mod syd i lyskrydset.

Parterne stødte næsten frontalt sammen, men ingen af dem kom til skade. Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at belyst omstændighederne nærmere.

Hurtig bilist – Køgevej, Ringsted

Kl. 17.08 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 96 km/t ad Køgevej mod vest i Ringsted by, hvor højst tilladte hastighed inden for bymæssig bebyggelse er 50 km/t.

Føreren af personbilen var en 18-årig mand fra Lejre, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Han blev vejledt om, at ud over bøden kunne han forvente en påstand om et kørselsforbud på grund af hastighedsoverskridelsen på mere end 60 %. Den påstand vil komme, fordi hastighedsovertrædelsen af den grovhed skete inden for tre år efter, at han erhvervede sig sit kørekort. For at få kørekortet retur efter et kørselsforbud skal pågældende tage både teori- og køretimer hos en kørelærer samt bestå en ny teori- og køreprøve.

Hurtig knallert – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 15.33 så en færdselsbetjent en lille 30-knallert køre ad Næstvedvej mod syd og hurtigere end de tilladte 30 km/t. Føreren var en 15-årig fra Ringsted, som blev sigtet for at have foretaget konstruktive ændringer på knallerten, som politiet skal have undersøge nærmere på et rullefelt, så knallertens maksimale og ulovlige hastighed kan fastslås med sikkerhed. Det vil den sigtede høre nærmere om, inden sagen mod ham afgøres.

Overtrædelse af miljøloven – Roskildevej, Benløse – Ringsted

Kl. 16.40 anmeldte en borger, at der lugtede kraftigt af røg på Roskildevej. I en have var et bål, hvor der bl.a. blev afbrændt plasticflasker, plastfolie, pap og stearinlys. Politiet sigtede en 25-årig mand for overtrædelse af miljøloven. Manden vil høre nærmere i sagens på et senere tidspunkt.

Potteplante kastet efter mand – Ringsted

Kl. 06.25 søndag morgen anmeldte en 25-årig mand fra Ringsted, at han netop var blevet ramt af en potteplante, som hans underbo havde kastet efter ham, da han passerede underboens vindue ude på gaden i Ringsted by.

Politiet fik kontakt til den 25-årige, der var blevet ramt på hoften af en mindre potteplante, som en 39-årig mand fra Ringsted havde kastet efter ham. Årsagen skulle formentlig findes i en strid om husordenen i den beboelsesejendom, hvor de begge bor.

Den 39-årige blev med baggrund i den 25-åriges anmeldelse kortvarigt anholdt og sigtet for vold, hvorefter han blev løsladt. Senere kan den 39-årige dog forvente at høre yderligere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tøj stjålet fra tøjbutik – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 16.18 fik politiet en henvendelse fra en vagtmand i outletcentret, idet tre udenlandske mænd var blevet tilbageholdt som mistænkte for tyveri af noget tøj fra en tøjbutik i outletcentret tidligere på dagen.

Politiet kørte til tøjbutikken, hvor tre mænd på 19, 33 og 41 år fra Rumænien blev truffet. Et par timer tidligere havde de alle tre været inde i en tøjbutik, hvis personale efterfølgende fandt prismærkater mv. efterladt i et prøverum, efter at mændene havde forladt butikken. Overvågningen afslørede imidlertid, at de kunne mistænkes for at have stjålet tre stykker tøj. Den ene af de tre mænd var ved tilbageholdelsen iført den ene af de tre stjålne beklædningsgenstande.

De tre mænd blev alle anholdt og sigtet for butikstyveri af tøjet til en samlet værdi af godt 1.900 kr., og ved visitationen blev den 19-årige fundet i besiddelse af en mindre kniv, som formodes brugt til at skære prismærkater mv. af det stjålne tøj. Den 19-årige blev tillige sigtet for overtrædelse af knivloven, inden de alle tre fik afgjort deres sag med en bøde. Efter betaling af bøderne blev alle tre rumænere løsladt i løbet af aftenen.

Ung mand pågrebet efter indbrud i værksted – Eventyrvej, Benløse, Ringsted

Kl. 23.19 fik politiet en anmeldelse om, at en tyverialarm var blevet aktiveret i et værksted, og at en ansat efterfølgende havde overrasket en ung mand, der forsøgte at flygte fra stedet. Den unge mand var nu blevet tilbageholdt af den ansatte.
Politiet fik ved værkstedet kontakt til den ansatte, der havde tilbageholdt en 17-årig ung mand fra Greve. Han var flygtet fra værkstedet, da den ansatte ankom til stedet for at kontrollere årsagen til tyverialarmen.
I værkstedet var flere effekter samlet sammen, men den mistænkte havde intet medbragt, da han flygtede fra stedet.
Politiet anholdt den 17-årige, der blev sigtet for indbrud, som han nægtede sig skyldig i ved afhøringen, som både hans værge og de sociale myndigheder overværede.
Den 17-årige blev løsladt efter afhøringen, men kan forvente at høre nærmere til sagen, når den skal afgøres.

Indbrud i perioden

Rosenvej, Ringsted

Tinvej, Benløse, Ringsted
Gyrstinge Bygade, Gyrstinge, Ringsted

Foto: ABW