Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2023/01/04 til 2023/01/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bilist kørte videre efter påkørsel af cyklist – Vestergade, Ringsted

Kl. 16.18 anmeldte en 30-årig mand fra Ringsted, at han netop var blevet påkørt i en rundkørsel ved Ringsted Station, så han røg op på bilens kølerhjelm. Bilisten stoppede kort op og spurgte til cyklistens tilstand, men opgav ingen oplysninger før han accelererede væk fra stedet. Cyklisten havde slået sig men, var ikke kommet noget alvorligt til, men hans cykel var ødelagt.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor de afhørt cyklisten og et vidne, som havde set uheldet. Cyklisten kørte ad Fynsgade mod syd ind rundkørslen, hvor han blev ramt af bilisten, der kørte ind i rundkørslen ved Vestergade.

Vidnet havde set registreringsnummeret på bilen, så politiet kontaktede bilens ejer, som henviste til et familiemedlem, der havde kørt i bilen. En 53-årig mand fra Skælskør erkendte at have været impliceret i et uheld i rundkørslen med cyklisten.

Han blev afhørt til sagen og gjort bekendt med sit ansvar som part i et uheld. Bilisten blev desuden gjort bekendt med, at han kunne forvente at blive sigtet i sagen, når uheldsrapporten var færdig og sagen belyst.

Falsk vandværkspersonale bag tyveri og tyveriforsøg – Ringsted / Roskilde

En kvindelig og formentlig falsk vandværksmedarbejder kan måske mistænkes for at stå bag et tricktyveri i Ringsted og et forsøg herpå i Roskilde inden for kort tid torsdag eftermiddag.

Kl. 14.52 kontaktede en 87-årig mand fra Ringsted, at en fremmed kvinde havde ringet på dørtelefonen ved hans lejlighed i Benløseparken, Benløse, Ringsted. Kvinden havde fået ham overbevist om, at hun skulle kontrollere vandtrykket i hans lejlighed, så hun var blevet lukket ind. Måske blev endnu en ukendt person lukket ind, uden at den 87-årige opdagede det.

Den 87-årig blev forvirret af kvindens snak og gik med hende ud på badeværelset, hvorefter døren blev lukket. Under opholdet i badeværelset begyndte kvinden at rode med vandhanen, mens hun fortsat talte konstant.

Efter ca. 15 minutter forlod kvinden lejligheden kl. ca. 14.50, hvorefter den 87-årige kunne konstatere, at formentlig den medsammensvorne havde rodet rundt forskellige steder i lejligheden og i den forbindelse stjålet nogle smykker.

Senere torsdag eftermiddag kl. 16.44 anmeldte pårørende til en 63-årig kvinde fra Roskilde, at en fremmed kvinde under påskud af at skulle kontrollere vandtrykket i hendes lejlighed i Neergårdsparken.

Den fremmede kvinde var blevet lukket ind kl. ca. 16.00 og havde haft et kort ophold i boligen, inden hun forlod stedet. Kvinden eller en medsammensvoren havde rodet forskellige steder i lejligheden, men der var tilsyneladende ikke blevet stjålet noget.

Den 63-årige havde efterfølgende undret sig over, at boligselskabet ikke havde varslet kontrol af vandforsyningen inden kvindens ankomst, hvorfor hun var overbevist om, at der reelt var tale om en tricktyv.

Politiet har undersøgt begge adresser for eventuelle spor efter den mistænkelige og kvindelige tricktyv, der måske kunne være i ledtog med endnu en person, i sager, der kategoriseres som indbrudskriminalitet trods den måde, som kvinden har fået adgang til bopælene.

De to forurettede har samlet givet følgende signalement af den mistænkte: Kvinde, Sydeuropæisk af udseende, 20-25 år, 150-165 cm høj, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hår: mørkt, Talte: Dansk med accent, Iført: mørk tøj.

Politiet opfordrer borgerne til at være skeptiske over for uventede henvendelser fra ukendte personer, der under forskellige påskud måtte forsøge at få adgang. Brug f.eks. en sikkerhedskæde ved dørlåsen i forbindelse med den indledende samtale med personen, indtil formålet med henvendelsen er afklaret.

Fem anmeldelser om tyveri fra biler – Sct. Bendtsgade / Klosterparks Alle / Ole Hansens Vej, Ringsted

Mandag morgen modtog politiet en anmeldelse om tyveri fra en personbil, der havde holdt på parkeringspladsen ved Sct. Bendts Kirke. På et ukendt tidspunkt fra lørdag morgen frem til mandag morgen havde tyven(e) knust en rude og stjålet en servicebog samt muligvis bilens registreringsattest fra bilen.

Politiet rykkede ud for at undersøge bilen for eventuelle spor fra tyven(e), som dog havde efterladt servicebog mv. ikke langt derfra, så bilejeren kunne få disse effekter retur.

På parkeringspladsen havde endnu to personbiler været udsat for rudeknusning, hvorfor politiet underrettede de pågældende bilejere. De var dog ikke klar over, hvorvidt der var blevet stjålet fra deres biler, som begge havde stået på parkeringspladsen siden søndag eftermiddag.

Også en personbil henstillet på en parkeringsplads på Ole Hansens Vej havde ifølge en anmeldelse fra brugeren af bilen fået knust en rude i løbet af natten mellem søndag og mandag. Forskellige genstande fra bilen var smidt udenfor, men tilsyneladende var intet stjålet fra den.

Politiet formoder, at rudeknusningen i de fire biler kan være sket i tidsrummet fra søndag eftermiddag til mandag morgen, hvorfor politiet gerne vil i kontakt med personer, der har bemærket noget usædvanligt i området i det tidsrum. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i disse sager.

Mandag eftermiddag kl. 14.13 anmeldte en 75-årig kvinde fra Karrebæksminde, at hun kl. ca. 14.00 havde fået stjålet sin pung med kontanter og diverse kort samt en mobiltelefon fra sin bils bagagerum, mens bilen havde været parkeret på Klosterparks Alle ved indkøbscentret Ringstedet.

Hun havde netop lagt de indkøbte varer, pungen og mobiltelefonen i bagagerummet på sin bil, hvori der sad en bekendt afventende, mens den 75-årige satte indkøbsvognen retur. Det benyttede en mandlig tyv til at stjæle pungen og mobiltelefonen, uden at den bekendte havde mulighed for at gribe ind.

Den 75-årige blev først bekendt med tyveriet, da hun kom tilbage til bilen, men mobiltelefonen er efterfølgende blevet sporet og fundet, så den har den 75-årige som rette ejer fået retur.

Politiet har også optaget rapport om dette frække tyveri og forsøger at få et yderligere signalement på tyven f.eks. via eventuel overvågning i området. Personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt på parkeringspladsen ved Ringstedet, kan give oplysninger herom til politiet på tlf. 114.

Færdselskontrol – Fredensvej, Benløse, Ringsted

Kl. 09.45 onsdag morgen tog færdselspolitiet opstilling på Fredensvej, Benløse, for at lave en kontrol af bilisternes reaktion ved mødet med en færdselstavle, der forbød bilister at køre ind på Fredensvej, hvor der er et længerevarende vejarbejde i gang.

Færdselstavlen med undertavle tillader dog beboere og arbejdskørsel, men færdselspolitiet afslørede ved kontrollen frem til kl. ca. 12.15, at 16 bilister ikke respekterede forbuddet. Det resulterede i en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven, så bilisterne kan nu forvente at modtage en bøde.

Onsdagens kontrollen var en opfølgning på en tilsvarende kontrol tirsdag aften i tidsrummet kl. ca. 19.45 – 21.30, hvor 12 bilister blev sigtet for overtrædelse af forbuddet.

Inden gennemførelse af de to kontroller havde politiet fra både Ringsted Kommune og beboere i området fået henvendelser om, at bilister ikke respekterede den opstillede skiltning.

Politiet vil fremadrettet have fokus på overholdelse af forbuddet, så fremtidige kontroller kan forventes – uden yderligere varsel.

 

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 21.44 var der sket et færdselsuheld på Vestmotorvejen i det østgående spor ved Ringsted, så politiet og efterfølgende redningsmandskab måtte rykke ud.

Det viste sig, at en 33-årig mand fra Thisted kørte i en varebil med tilladt hastighed i vognbanen længst til højre og nærmede sig en forankørende varebil med tilkoblet trailer. Da den forankørende kørte med lavere hastighed, ville den 33-årige foretage en overhaling, men fortrød, da andre trafikanter kom kørende i overhalingssporet.

Den 33-årige var formentlig ikke opmærksom nok, mens han ventede på muligheden for at overhale, idet han stødte ind i traileren på den forankørende varebil, som en 34-årig mand fra Borup var fører af.

Ved sammenstødet blev murbrokker mv. spredt ud på kørebanen, og den ene varebil endte i midterrabatten, mens den anden standsede i nødsporet. Traileren blev frakoblet sin varebil som følge af påkørslen og endte ude på marken.

Begge vognbaner i østlig måtte kortvarigt spærres i forbindelse med oprydningsarbejdet, og politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst omstændighederne nærmere.

Kl. ca. 23.00 var motorvejen atter farbar i begge spor i østlig retning, og ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

 

Leasingbil beslaglagt fra bilist uden kørekort – Harhoffs Alle, Ringsted

Kl. 16.10 stoppede en patrulje rutinemæssigt en 30-årig kvindelig bilist fra Næstved, der kørte ad Harhoffs Alle i Ringsted. Betjentene måtte i den grad have kuglepennen op af lommen, for det viste sig, at kvinden kørte selvom hun var idømt et kørselsforbud og en narkometertest viste, at hun var påvirket af hash, metadon og methamfetamin.

Kvinden blev anholdt og sigtet for narkokørsel uden førerret. Det var 3. gang hun blev taget for at køre uden gyldigt kørekort inden for 3 år. Så betingelserne for konfiskation af køretøjet var opfyldt. Bilen var leaset, men kvinden var fast bruger af bilen, så hun måtte se sin VW Up køre væk på et fejeblad. Hun blev herefter taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Den 30-årige modsatte sig ikke beslaglæggelsen af bilen, men det er op til retten af tage stilling til, om den kan endeligt konfiskeres. Det vil ske senere i forbindelse med afgørelsen af straffesagen, men først afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter kvinden vil få sine sager afgjort samtidig.

Loftslamper stjålet ved indbrud i vikarvirksomhed – Sct. Bendtsgade, Ringsted

Kl. 03.37 underrettede et alarmfirma politiet om, at et indbrud var i gang i en vikarvirksomheds lokaler i Sct. Bendtsgade. På overvågningen sås en maskeret mand.

Politiet kørte til stedet med flere patruljer, men indbrudstyven var forsvundet fra gerningsstedet. Hoveddøren til virksomheden var blevet opbrudt, og der var også knust en rude, inden indbrudstyven fik adgang til virksomhedens lokaler, hvorfra fire loftslamper var blevet hevet ned fra ophænget.

Politiet undersøgte stedet for eventuelle spor efter indbrudstyven, der ifølge overvågningen kunne beskrives som en mand, 160-180 cm høj, almindelig af bygning, iført grå hue, sort trøje, grå vest, grå løse bukser, kondisko og medbringende en rygsæk. Indbrudstyven var tillige maskeret.

Indbrudstyven blev ikke fundet i området, og politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der måtte have set eller hørt noget mistænkeligt i Sct. Bendtsgade i nat kl. ca. 03.30. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistænkelig mænd var ude i legalt forhold – Østre Parkvej, Ringsted

Kl. 13.05 undersøgte politiet en anmeldelse om to mænd, der henvendte sig på forskellige adresser på Østre Parkvej for at lave en form for indsamling.

Politiet fik i området kontakt til tre 20-årige mænd fra Sjælland, som henvendte sig for at sælge abonnementer på et tidsskrift. Kontrolopkald blev foretaget til et firma, der havde iværksat den omhandlede aktivitet i området, så politiet vurderede afslutningvist, at der ikke forelå noget hverken mistænkeligt eller ulovligt i forhold til dørsalgslovgivningen.

Mistænkeligt forhold – Schandorphsvej, Ringsted

Kl. 21.48 undrede en lokal borger sig over nogle personers ophold og adfærd i en garage på Schandorphsvej. Flere biler var kommet til stedet, men kørt derfra igen kort tid efter, hvilket fik borgeren til at mistænke de tilstedeværende for at sælge euforiserende stoffer. Da ejeren af garagen ikke kendte noget til nogens ophold på stedet, anså borgeren forholdene for mistænkelige.

En patrulje kørte til stedet og fandt garagen med åbenstående port. Der var ingen personer på stedet, men en lugt af hash hang i luften i garagen. Politiet sikrede nu garagen og forlod stedet, da der ikke var grundlag for at foretage yderligere nuværende tidspunkt.

Narkokørsel – Kildemarken, Ringsted

Kl. 15.50 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Ringsted for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Kildemarken. Narkometertesten indikerede nemlig påvirkning af både hash og kokain under kørslen.

Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Sorøvej, Sigersted, Fjenneslev – Ringsted

Kl. 17.43 sigtede politiet en 25-årig mand fra Fjenneslev for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Sorøvej.

Den 25-årige fører fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Udbrændt bil fundet efterladt – Skjoldenæsvej, Skjoldenæsholm, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 13.07 fik politiet en anmeldelse om en udbrændt bil, der holdt på en offentlig parkeringsplads på Skjoldenæsvej i skoven tæt på Gyldenløves Høj.

Politiet kiggede nærmere på den udbrændte bil, der formentlig havde stået på stedet i nogle dage. Der var tale om en mindre personbil af mærket VW, hvis motor og hjul var fjernet inden en brand i bilen.

Et bugseringskøretøj blev bestilt til at fjerne bilen, så den kunne blive undersøgt i et forsøg på finde frem til ejeren af personbilen.

Politiet vil dog gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket noget særligt i forbindelse med bilen og en eventuel brand i den på parkeringspladsen på et ukendt tidspunkt forud for anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i perioden

Benløseparken, Benløse, Ringsted

Sct. Bendtsgade, Ringsted
Bjergvej, Kværkeby, Ringsted