Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2023/03/01 til 2023/03/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Utilfredshed med parkering endte i vold og hærværk – Næstvedvej, Høm, Ringsted

Kl. 15.57 anmeldte en 57-årig mand fra Næstved, at en uenighed om en parkering ved et supermarked var endt med vold mod ham og hærværk mod hans personbil.

Politiet fik ved supermarkedet kontakt til den 57-årige, der ikke havde nogen synlige skader, men fremviste et ødelagt sidespejl på sin personbil på parkeringspladsen.

Den 57-årige havde parkeret sin bil tæt på en stis udmunding i parkeringspladsen, så en fremmed mand udtalte sin utilfredshed hermed, da han kom gående sammen med en kvinde og en hund.

Da den 57-årige kommenterede mandens udtalelser og fortsatte mod indgangen til supermarkedet, hvor han blev skubbet hårdt i ryggen. Herefter så han og nogle vidner den fremmede mand løbe hen til personbilen, hvis ene sidespejl blev sparket i stykker.

Den fremmede mand forlod sammen med hunden herefter stedet ad en sti i retning mod Kristoffersvej.

Politiet har nu optaget rapporter om både vold og hærværk i et forsøg på at få identificeret den 40-50-årige og skaldede mand med hunden ud fra både vidneforklaringer og eventuel brugbar overvågning fra supermarkedet. Desuden vil politiet gerne i forbindelse med personer, der måtte have set episoderne eller dele heraf ved supermarkedet, idet politiet trods eftersøgning i området ikke fandt den mistænkte. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Butikstyveri i to supermarkeder samme dag – Ringsted / Roskilde

Kl. 17.04 anmeldte personalet i supermarkedet Netto, Næstvedvej, Ringsted, at en mandlig kunde havde stjålet flere dåseøl, som han havde samlet sammen i en plastpose og var gået gennem kassen uden at betale for disse.

Da personalet uden for supermarkedet havde forsøgt at tage de stjålne varer retur, havde manden aggressivt ytret sig over for personalet, som derfor indledningsvist lod manden gå.

Politiet foretog afhøring af personalet om omstændighederne ved tyveriet og ledte forgæves efter manden i Ringsted by.

Kl. 19.10 fik politiet en anmeldelse om et butikstyveri, der var blevet begået i supermarkedet Super Brugsen, Algade, Roskilde, af en mand, som havde forladt stedet i retning mod Roskilde togstation medbringende en pose med flere flasker rom.

Politiet ledte efter den mistænkte, som senere på aftenen blev truffet i Stationscentret, Roskilde, og anholdt som mistænkt for butikstyveriet i Roskilde.

Der var tale om en 42-årig mand uden fast bopæl, som viste sig at være den mand, der optrådte på videoovervågningen i begge supermarkeder i forbindelse med tyveri af alkoholiske drikke.

Ved anholdelsen var han i besiddelse af otte flasker rom, som blev frataget ham og leveret retur til Super Brugsen, Algade, hvorfra flaskerne var stjålet kort forinden.

Den anholdte var kraftigt påvirket af alkohol ved anholdelsen og blev efter et lægetilsyn anbragt i detentionen på politistationen i Roskilde til afrusning, inden han tidligt tirsdag morgen blev afhørt til de to sager om butikstyverier til en samlet værdi af mere end 1.000 kr.

Den 42-årige blev løsladt efter afhøringen i sagerne, som kan forvente at høre yderligere til, når de skal strafferetligt afgøres.

Færdselsuheld – Godsbanevej, Ringsted

Kl. 00.09 havde en 19-årig kvinde fra Næstved mistet kontrollen over den personbil, som hun førte ad Godsbanevej gennem kurverne på vejen.

Formentlig på grund af det sneglatte føre skred bilen ud i en kurve og ramte en lysmast med siden af bilen, så bilens sideairbags blev udløst.

Ingen andre trafikanter blev involveret i uheldet, som den kvindelige bilist slap uskadt fra. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Kærup Alle, Benløse, Ringsted

Kl. 22.54 var flere biler blevet involveret i et færdselsuheld på Kærup Alle, men der var ingen melding om nogen tilskadekomst.

Politiet havde en mistanke om, at sammenstødet mellem de tre involverede parter, heraf to svenske bilister, var sket i forbindelse med tilstedeværelsen og måske deltagelse i en form for ræs.

Uheldet var sket, efter at alle tre parter var kørt ad Kærup Alle i nordøstlig retning bag efter hinanden med de to svenske bilister forrest og den danske bilist bagest af de tre.

En 26-årig mand fra Sverige opdagede for sent, at en forankørende 23-årig kvinde fra Sverige bremsede, så han trods kraftig opbremsning påkørte bagenden af hendes bil. Dette sammenstød nåede en 18-årig mand fra Holmegaard ikke at bremse op for, således at han påkørte bagende af den 26-åriges svenske bil.

Ingen af hverken parterne eller passagererne i bilerne kom noget til ved sammenstødet, men politiet optog rapport om uheldet.

Politiets indsats i Ringsted-området i anledning af de mange forsamlede køretøjer flere forskellige steder blev afsluttet omkring midnat, hvor de fleste var kørt andre steder hen, måske til området ved Greve-Hallen, Lillevangsvej, Greve, hvor politiet bemærkede nogle få køretøjer forsamlet med baggrund i anmeldelser fra lokale borgere herom.

Færdselsuheld – Næstvedvej / Jernbanevej, Ringsted

Kl. 21.25 modtog politiet en anmeldelse om et færdselsuheld i lyskrydset Næstvedvej – Jernbanevej, hvor to bilister var stødt sammen. Den ene bilist var efterfølgende stukket af fra uheldsstedet.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en uskadt, 18-årig mand fra Haslev, som var kørt i en personbil ad Næstvedvej mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud mod syd i krydset ved Jernbanevej.

Under kørslen gennem krydset var han blevet påkørt på venstre forskærm af en mørk personbil, der var kørt ad Næstvedvej mod nord og højre om en anden bilist, der havde holdt i svingningsbanen mod Jernbanevej, for at lave en U-vending ind foran den 18-årige.

Føreren af den mørke personbil var efterfølgende stukket af fra uheldsstedet uden at give sig til kende over for den 18-årige og ifølge vidner med hjulspin og høj hastighed.

Politiet kunne dog på uheldsstedet finde en forkofanger med en nummerplade på og dermed bruge disse oplysninger til at lede efter ejeren af det flygtede køretøj.

Der var tale om sammen bil, som politiet lørdag eftermiddag faktisk havde standset på Buegangen, Ringsted, efter en kortere biljagt, idet føreren og andre tilstedeværende i bilen på dette tidspunkt åbenbart ikke ønskede at tale med politiet. De tilstedeværende i bilen blev på daværende tidspunkt kontrolleret, men ikke sigtet for noget. Bilejeren kom sammen med flere andre til Buegangen og blev også kontrolleret, inden politiet forlod stedet.

Ejeren af den nu forulykkede bil var en 24-årig mand fra Ringsted, som kort efter uheldet henvendte sig telefonisk til politiet for at melde sin bil stjålet. I forbindelse med anmeldelsen afbrød han dog opkaldet, hvorfor politiet senere fik personlig kontakt til ejeren i Ringsted for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved biltyveriet.

Bilejeren ønskede nu at oplyse politiet om, at han havde solgt sin bil for nogle dage siden, så han vidste ikke noget om identiteten på føreren af bilen på uheldstidspunktet.

Politiet valgte med baggrund i de forskellige forklaringer og de faktiske forhold fra eftermiddagens kontrol på Buegangen at sigte den 24-årige bilejer for falsk anmeldelse i forhold til anmeldelsen om, at hans bil var blevet stjålet.

Det lykkedes i første omgang ikke politiet at finde den forulykkede bil tilhørende den 24-årige, men politiet har optaget forskellige rapporter i sagen for at få klarlagt omstændighederne, herunder førerens identitet på uheldstidspunktet.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 13.17 var en bilist forulykket på Vestmotorvejen i det østgående spor lidt før afkørsel 36 Ringsted N.

Det viste sig, at den personbil, som en 48-årig mand fra Slagelse var fører af, pludselig var gået ud under kørslen, så han fik bilen standset ved at køre ud i nødsporet og påkøre et trådhegn.

Den 48-årige fører blev reddet ud af bilen og kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uden skader som følge af uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 21.55 mistede en 24-årig mand fra Ringsted pludselig kontrollen over den personbil, som han førte ad motorvejen i vestlig retning.

Med højre side af bilen ramte han og kurede langs et autoværn, indtil bilen standsede i græsrabatten.

Den 24-årige slap uskadt fra uheldet, som politiet blot har registreret omstændighederne ved, idet ingen andre trafikanter var involveret i uheldet.

Ingen bilister forsamlet i Ringsted fredag aften

Fredag aften havde politiet også været til stede i Ringsted-området med baggrund i tidligere forsamlinger af bilister, der kunne mistænkes for at ville køre uforsvarligt. Politiet kunne konstatere, at ingen forsamlede sig i Ringsted og Benløse-området fredag aften, hvorfor patruljerne løste andre opgaver i stedet for.

Mand anholdt for vold og narkobesiddelse – Benløse, Ringsted

Kl. 00.44 kørte politiet til en adresse i Benløse, da der var kommet en anmeldelse om larm og tumult på stedet. Da politiet kom frem traf de en mand, som var i gang med at skaffe sig af med noget hvidt pulver, som senere viste sig at være kokain.

Manden i lejligheden kastede vand i ansigtet på en betjent, som forsøgte at stoppe ham i sit forehavende. Den 25-årige mand blev anholdt og sigtet for vold mod politiet. Politiet fandt ca. 40 gram kokain i lejligheden, som den 25-årige blev sigtet for at besidde med henblik på videresalg på grund af den betydelige mængde.

I lejligheden var desuden en kvinde og et mindre barn, så politiet skrev en socialrapport til kommunen på baggrund af omstændighederne i lejligheden. Den 25-årige blev taget med til politistationen til afhøring, og sagen blev herefter forelagt en jurist, som ikke vurderede, at der var grundlag for at fremstille han i grundlovsforhør. Han blev derfor løsladt mandag formiddag, men vil høre mere i sine sager.

Mange bilister forsamlet flere steder lørdag aften – Ringsted

Kl. 19.59 fik politiet flere henvendelser om, at der på dette tidspunkt var forsamlet op mod 40 bilister på parkeringspladsen på Godsbanevej syd for Ringsted togstation. Flere bilister kommer til stedet, og nogle af de tilstedeværende skulle ifølge anmeldelser lave ulovlige manøvrer og køre ræs på p-pladsen.

Kl. 21.23 modtog politiet utallige anmeldelser om adskillige bilister, der havde forsamlet sig i området omkring Kærup Parkvej. Nogle af bilisterne var begyndt at køre ræs i området, hvorfra der ifølge nogle anmeldere også var en del støj.

Politiet kørte til områderne med flere patruljer og kunne konstatere, at der ganske korrekt var forsamlet adskillige biler de pågældende steder. I området ved Kærup Parkvej og Kærup Industrivej var der ifølge politiets vurdering mere end 100 biler forsamlet.

Politiets tilstedeværelse i industrikvarteret medførte en stille og rolig kørsel væk fra området, mens politiet ud over den præventive tilstedeværelse greb ind over for føreren af en langsomtkørende varebil, hvor en mand stod på dets trinbræt under kørsel ad Kærup Parkvej.

Manden på varebilens trinbræt var en 23-årig mand fra Ringsted, der blev sigtet for overtrædelse af færdslovens § 6, mens føreren af varebilen – en 24-årig mand fra Ringsted – blev sigtet for kørsel uden førerret, fordi han i forvejen havde et kørselsforbud og derfor ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil et kørekort var krævet.

Den pågældende varebil var ejet af en 53-årig mand fra Ringsted, som blev sigtet for at have overladt føringen af varebilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.

De sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod dem.

Narkokørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 21.53 blev en 31-årig mand fra Høng anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som politiet standsede på Næstvedvej lidt nord for rundkørslen ved Bragesvej.

Politiet mistænkte ham for at være påvirket af cannabis, da der var en kraftig lugt heraf i bilens kabine.

Ved visitationen fandt politiet den 31-årige i besiddelse af en joint, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 31-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsler – Kalundborg / Holbæk / Ringsted

Seks bilister blev i løbet af onsdagen sigtet for at være fører af et køretøj, selv om de kunne mistænkes for at være påvirket af euforiserende stoffer. Der var tale om følgende bilister:

Kl. 11.30 – Håndværkervej, Roskilde: en 33-årig mand fra Roskilde blev sigtet for narkokørsel i en personbil efter mistanke om at være påvirket af cannabis under kørslen.

Kl. 12.07 – Munkholmvej, Holbæk: en 29-årig mand fra Tølløse blev sigtet for narkokørsel i en personbil på grund af en mistanke om at være påvirket af cannabis under kørslen.

Kl. 15.20 – Sorøvej, Sæby, Høng (Kalundborg): en 37-årig mand fra Fjenneslev blev sigtet for narkokørsel i en varebil, da han efter en narkometertest kunne mistænkes for at være påvirket af amfetamin.

Kl. 17.24 – Ahorn Alle, Ringsted: en 22-årig mand fra Roskilde blev sigtet for at være påvirket af cannabis under kørsel i en personbil. I bilen var en 20-årig mand fra Ringsted passager og i besiddelse af en ulovlig kniv, så den 20-årige blev sigtet for overtrædelse af knivloven.

Kl. 17.34 – Centervej, Høng (Kalundborg): en 26-årig mand uden fast bopæl blev sigtet for narkokørsel i en personbil, efter at en narkometertest indikerede påvirkning af cannabis under kørslen.

Kl. 17.35 – H/F Rørvangsparken, Holbæk: en 39-årig mand uden fast bopæl blev sigtet for narkokørsel, da en narkometertest indikerede påvirkning af både cannabis, amfetamin og kokain. Ved en ransagning af hans bil samt hans opholdssted i haveforeningen fandt politiet efterfølgende ham i besiddelse af mindre mængder af både amfetamin, skunk, kokain, MDMA og hash til eget forbrug samt herudover også en ulovlig kniv og en strømpistol. Disse fund medførte beslaglæggelse af de ulovlige effekter i forbindelse med yderligere sigtelser for overtrædelser af lov om euforiserende stoffer, våben- og knivloven.

De sigtede bilister blev alle kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så de vil hver især høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Indbrud i Perioden

Sigerstedvej, Sigersted, Ringsted
Harhoffs Alle, Ringsted (forsøg)
Sjællandsgade, Ringsted