Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2023/09/04 til 2023/09/12.

 

Brand efter brug af ukrudtsbrænder – Søtoftevej, Søtofte, Ringsted 

Kl. 10.10 opdagede en forbikørende bilist røgudvikling fra en ejendom på Søtoftevej, hvorfor bilisten standsede og undersøgte sagen nærmere.

Røgen kom fra en brand i nogle skraldespande, der stod ved gavlen af et stuehus. Efter at have slået alarm til brandvæsnet begyndte bilisten sammen med en 84-årige mandlige beboer at slukke branden, så brandvæsnets indsats var begrænset.

Branden havde dog nået at ødelægge skraldespandene, ligesom muren var blevet sodsværtet. Glasset i et vindue i gavlen var dog revnet på grund af varmepåvirkningen fra branden.

Politiet fik klarlagt, at den 84-årige mandlige beboer forinden havde brugt en ukrudtsbrænder og ikke udvist den fornødne sikkerhed ved brugen, så han blev sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen. Derfor kan han nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Færdselsuheld – Holbækvej, Benløse, Ringsted

Kl. 16.49 var en 26-årig mand fra Haslev kørt ad Holbækvej i vestlig retning i en personbil, men blev herunder formentlig blændet af solen. Han overså derfor, at trafikken foran ham kørte langsommere, så han påkørte bagenden af en personbil, som en 58-årig kvinde fra Skibby førte i samme retning.

Ingen af parterne kom til skade, så politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.

Færdselsuheld – Vestervej / Fynsvej / Jernbanevej, Ringsted

Kl. 18.07 blev politiet kaldt ud til rundkørslen ved Ringsted togstation, hvor to bilister var stødt sammen. Efter en kort samtale var den ene part kørt fra stedet uden at give oplysninger, som sammenstødet havde givet anledning til.

Det viste sig, at en 49-årig kvinde fra Borup som fører af en personbil var kørt ind i rundkørslen, men stødte i forbindelse med svingning ud fra rundkørslen sammen med en anden personbil.

Begge parter standsede efterfølgende og talte meget kortvarigt sammen, inden den mandlige modpart i sin personbil kørte fra stedet uden at deltage i de foranstaltninger, som et sammenstød ifølge færdselsloven giver anledning til.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder at få identificeret den mandlige modpart ud fra de oplysninger, som hun kunne give om modpartens bil og dens nummerpladen. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 06.47 rykkede politiet sammen med ambulancepersonale ud til et sammenstød på afkørsel 35 Ringsted Ø fra Vestmotorvejen i østgående retning, idet to lastbiler og en varebil var impliceret.

Det viste sig, at en lastbil som den forreste af de tre implicerede køretøjer var kørt ad afkørselsrampen og standset for rødt lys i krydset ved Østre Ringvej. En varebil var også kørt ad rampen og standsede bag den forreste lastbil.

Herefter kom endnu en lastbil ad afkørslen med lav hastighed, men overså den standsede varebil, der blev skubbet fremad og kom i klemme mellem de to lastbiler.

Hverken føreren af varebilen eller nogen af de to lastbilchauffør kom til skade ved sammenstødet, så politiets fokus var at få ryddet op, så trafikken af afkørselsrampen kunne normaliseres. Kl. ca. 07.15 var afkørselsrampen op mod Østre Ringvej atter farbar, og politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Benløse By, Benløse, Ringsted

Kl. 19.09 anmeldte en 57-årig mand fra Ringsted, at han under kørsel i en personbil ad Benløse By mod syd trods en undvigemanøvre var blevet påkørt af en modkørende bilist, idet de to parters sidespejle havde ramt hinanden.

Modparten havde blot fortsat sin kørsel med anmelderen bagefter, indtil modparten standsede i et villaområde i Benløse.

Her fik politiet kontakt til 48-årig mand fra Slagelse, der havde været fører af en personbil. Da en alkometertest afslørede, at han var mere påvirket af alkohol end tilladt, blev han sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Ingen af de to parter kom selv til skade ved sammenstød, der forårsagede minimale skader på køretøjerne.

Kvinde overfaldet – Nørregade, Ringsted

Kl. 05.45 lørdag morgen anmeldte en 20-årig lokal kvinde, at hun 5-10 minutter tidligere var blevet overfaldet af en fremmed mand på en sti mellem Nørregades nordlige ende og Nordre Ringvej. Hun havde bragt sig selv i sikkerhed ved at flygte i retning mod motorvejen, mens den fremmede mand var flygtet til fods i sydlig retning ad Nørregade og forsvundet i bybilledet.

Politiet fik kontakt til anmelderen, der kunne oplyse, at hun var gået gennem Ringsted by og til sidst ad Nørregade. Undervejs havde en fremmed mand på afstand fulgt efter hende, men været meget kontaktsøgende.

Manden var fulgt efter kvinden til den nordlige ende af Nørregade og havde på en sti mod Nordre Ringvej taget fat i hende. Den 20-årige havde skreget op og gjort modstand, så hun var sluppet fri af mandens tag, inden hun flygtede fra stedet til fods.

Politiet afspærrede overfaldsstedet for at undersøge det for eventuelle spor efter den mistænkte, som blev beskrevet som: mand, 20-25 år, 160-165 cm høj, brunligt hår, brune øjne, iført blå hættetrøje, grå bukser og muligt hvide sko.

Politiet forsøger nu at få klarlagt motivet til mandens greb i hende ud fra kvindens forklaring, ligesom politiet i et forsøg på at få den mistænkte identificeret vil checke eventuel videoovervågning i bl.a. Nørregade for at se, om der måtte findes brugbare optagelser til identifikation af ham.

Desuden vil politiet gerne i kontakt med personer, der måtte have set manden og kvinde i bl.a. Nørregade tidligt lørdag morgen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spiritusbilist fik taget bilen for vanvidskørsel – Slimmingevej, Ringsted

Kl. 15.34 anmeldte en bekymret bilist, at han kørte bag en slingrende varebil, hvor føreren kunne være påvirket. Bilisten fulgte efter den slingrende bil og en patrulje kørte hurtigt frem efter anmelderens anvisninger om, hvor de kørte. På Slimmingevej i Ringsted stoppede politiet varebilen og traf en tydeligt påvirket 24-årig mand fra Letland bag rattet, som blæste alkometeret over 2,0 promille. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Bilen blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel på grund af den høje promille. Den 24-årige havde desuden ingen gyldig førerret. Efter blodprøveudtagelsen blev han taget med til afhøring med en tolk på politistationen. Da han havde job og opholdsadresse Danmark, blev han efterfølgende løsladt. Den 24-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Varebilen var dansk indregistreret til et ophørt firma. Politiet skal nu have afklaret, hvem ejeren er i forhold til at underrette om beslaglæggelsen. Senere vil retten skulle tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

To udenlandske butikstyve fremstilles i grundlovsforhør – Ringsted

kl. 15.41 blev to rumænere tilbageholdt i Ringsted Outlet, da de var mistænkt for i forening at stjæle tøj fra Calvin Klein og Hugo Boss butikkerne. De to personer, en 22 årig kvinde og en 36 årig mand, havde gemt tøj og tasker i en medbragt foret pose i et forsøg på omgå butikkernes alarmsystem. De blev opdaget af personalet i Calvin Klein butikken og vagten blev tilkaldt.

Politiet kørte til stedet, hvor de to blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Patruljen fandt frem til de to mistænktes køretøj, som holdt parkeret ikke langt fra Ringsted Outlet. Ved ransagning af bilen fandt politiet adskillige tøjstykker fra Calvin Klein og Hugo Boss med alarmer på.

De blev begge taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. De to rumænere blev i alt sigtet for at stjæle for 10.289 kr i Hugo Boss butikken og for 1540 kr i Calvin Klein butikken. De bliver begge i dag kl. 11.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling i sagen.

Trusler på livet – Greve / Ringsted

Kl. 15.04 fik politiet en anmeldelse fra S-togsrejsende om, at en mand havde været meget forstyrrende og højtråbende, så andre i toget havde påtalt adfærden. På Hundige S-station havde manden forladt toget, men pegede på passagerer med en pistollignende genstand gennem S-togsvinduerne.

Ingen var blevet fysisk forulempet på grund af mandens adfærd, og politiet fik klarlagt, at manden efterfølgende var blevet afhentet i en personbil, som politiet begyndte at lede efter.

Det lykkedes politiet at finde bilen på Hundige Havn, hvor den truende mand også befandt sig.

Politiet kunne derfor anholde en lettere spirituspåvirket, 45-årig mand fra Greve, der blev sigtet for trusler. Ved ransagning af personbilen, der tilhørte og var blevet ført af et familiemedlem, fandt politiet en hardballpistol, som blev beslaglagt som bevis i trusselssagen mod passagerne i S-toget.

Da den 45-årige var blevet afhørt til sagen, løslod politiet ham kort efter kl. 19.00 fra politistationen i Roskilde.

Kl. 21.36 fik politiet en anmeldelse fra en 19-årig mand fra Haslev, som sammen med et par bekendt ved Ringsted togstation, Jernbanevej, Ringsted, var blevet kontaktet af en fremmed mand, der indledningsvist havde bedt om hjælp til at finde rette tog mod Nykøbing F.

Under vejledningen havde manden pludselig hevet op i sin T-shirt og vist noget i en plastpose frem. Han havde supplerende oplyst, at der var tale om et skydevåben i posen.

Politiet blev straks alarmeret og kunne kort efter på togstationen anholde den samme 45-årige mand fra Greve, som var voldsomt udadreagerende i forbindelse med anholdelsen.

Han blev fundet i besiddelse af en gaspistol med tilhørende ammunition, og dette våben blev også beslaglagt som bevis i en sag, som politiet behandler som endnu en sag om trusler.

Den 45-årige blev efter afhøring til sagen anbragt i detentionen, men løsladt søndag morgen, da politiet vurderede, at han kunne færdes i det offentlige rum uden at skabe yderligere utryghed over for andre.

Når sagerne er efterforsket færdig, kan den 45-årige forvente et strafferetligt efterspil, som han vil høre nærmere om.

Udlændingekontrol – Ringsted

Kl 14.40 var politiets udlændingekontrolafdeling på besøg på en massageklinik i Ringsted. To kvinder forsøgte at liste ud af bagdøren, men også der stod politiet klar. Det viste sig, at den ene af kvinderne ikke længere havde gyldigt ophold i Danmark. Hun blev derfor sigtet for ulovligt ophold og anholdt.

Varetægtsfængsling – Butikstyverier – Klosterparks Alle, Ringsted

Retten i Roskilde besluttede i et grundlovsforhør at varetægtsfængsle en 22-årig kvinde og en 36-årig mand begge fra Rumænien foreløbigt frem til den 5. oktober 2023.

De to rumænere var blevet sigtet for butikstyverier i to tøjbutikker i Ringsted Outletcenter, hvor de er mistænkt for under anvendelse af særlig indrettet indkøbspose for at undgå varealarmerne at have stjålet varer for godt 10.000 kr. Desuden fandt politiet i deres bil andre tøjvarer til en samlet værdi af knap 20.000 kr., som de også mistænkes for at have stjålet sammen med p.t. ukendte medgerningsmænd.

Kvinden erkendte sig skyldig i sigtelserne, mens manden nægtede. Politiet fortsætter nu efterforskningen i sagerne i et forsøg på at få identificeret øvrige mistænkte.

Indbrud i Perioden

Harhoffs Alle, Ringsted (2 anmeldelser)