Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2023/11/3 til 2023/11/14.

Færdselsuheld – Nordre Ringvej, Ringsted

Kl. 21.05 var en 18-årig kvinde fra Næstved som fører af en personbil kørt ad Vestmotorvejen i vestlig retning og op ad frakørslen 36 Ringsted N til Nordre Ringvej.

I lyskrydset ved Nordre Ringvej drejede hun lidt for skarpt ved et venstresving og ville rette op, men ramte alligevel et lyssignal. Påkørslen medførte, at lyssignalet væltede, men ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, så politiet registrerede blot omstændighederne.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 08.10 var en bilist forulykket i det vestgående spor på Vestmotorvejen et par hundrede meter efter tilkørselsrampen fra <36> Ringsted N, så ambulance- og redningspersonale var sendt til uheldsstedet.

Der var kun en varebil involveret i uheldet, idet varebilen var kørt ind i et autoværn. Da redningspersonalet ikke kunne få kontakt til den mandlige fører, blev en lægehelikopter rekvireret til stedet. Heri blev føreren kort efter fløjet til Rigshospitalet, hvor han blev indlagt til undersøgelse og fornøden behandling.

Tilkørselsrampen mod vest fra Nordre Ringvej blev spærret under arbejdet på uheldsstedet, hvortil en bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og det involverede køretøj, da førerens tilstand kunne være kritisk.

Kort før kl. 10.00 var arbejdet på uheldsstedet afsluttet, hvorefter trafikken ad tilkørselsrampen kunne normaliseres. Uheldsstedet havde kunnet passeres med forsigtighed på selve motorvejen.

Føreren blev identificeret som en 28-årig mand fra København S, der endnu ikke er blevet afhørt om årsagen til uheldet. Rutinemæssigt fik han udtaget blodprøver til undersøgelse for eventuel påvirkning af alkohol eller euforiserende stoffer.

Sidst på eftermiddagen fik politiet oplysninger om, at den 28-åriges tilstand under indlæggelsen på Rigshospitalet ikke var kritisk, så han og politiet kan nu afvente både analyseerklæringerne fra blodprøverne samt bilinspektørens erklæring. Endvidere afventer politiet muligheden for at afhøre ham om årsagen til påkørslen af motorvejens autoværn.

Færdselsuheld – Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 18.38 var to bilister stødt sammen i det lysregulerede vejkryds på Østre Ringvej ved tilkørslen til Vestmotorvejen, så to ambulancer var sendt til uheldsstedet.

En 64-årig kvinde fra Glumsø var i en personbil kørt ad Østre Ringvej mod syd og skulle ligeud i lyskrydset.

En 26-årig kvinde fra Ringsted kørte i en personbil i modsat retning og var i færd med at svinge til venstre ad tilkørselsrampen til Vestmotorvejen, da de to biler stødte næsten frontalt sammen.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder især lyssignalernes farve i de to bilisters færdselsretninger lige inden sammenstødet.

Ildebefindende under kørsel – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 14.53 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var sendt en ambulance til Vestmotorvejen ved Ringsted, hvor en kvindelig bilist var standset på kørebanen i forbindelse med et ildebefindende.

Politiet fik klarlagt, at en 23-årig kvindelig bilist fra den københavnske vestegn havde fået et ildebefindende og var standset på motorvejen tæt på en rasteplads. Tililende bilister var kommet hende til hjælp, da hun ikke havde været kontaktbar i en aflåst bil. En handlekraftig, 29-årig mand fra Bjæverskov havde knust en bilrude for at kunne hjælpe kvinden, der i en tilkaldt ambulance blev kørt til kontrol på skadestuen.

Motorvejens ene vognbane var kortvarigt afspærret i forbindelse med oprydning og rengøring på stedet, og politiet fik kvindens bil kørt ind på en nærliggende rasteplads. Politiet foretog sig herefter ikke yderligere i sagen.

Mand på jernbanesporet – H/F Balstrup Vænge, Ringsted

Kl. 17.24 ønskede Bane Danmark assistance fra politiet til at lede efter en yngre mand i en grønblå jakke, som var blevet set ved jernbanesporene ud for H/F Balstrup Vænge.

Togdriften blev standset i ca. 40 minutter frem til kl. ca. 18.20, mens et par patruljer, herunder en hundepatrulje, gennemsøgte området, men uden at finde nogen personer på eller ved jernbanesporene. Politiet foretog sig ikke yderligere, og togdriften blev genoptaget.

Narkokørsel – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 16.15 fik politiet en anmeldelse om en personbil, hvis mandlige fører dels kørte hurtigt, dels kørte meget tæt på de øvrige bilister på bl.a. Vestmotorvejen i vestgående retning.

Politiet fik omkring Ringsted standset den anmeldte personbil, hvor en 41-årig mand fra Slagelse sad bag rattet.

Den 41-årige var i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor ikke være fører af personbilen, som han ifølge en efterfølgende narkometertest kunne mistænkes for at føre i narkotikapåvirket tilstand. Testen havde nemlig givet udslag for påvirkning af amfetamin.

Politiet sigtede den 41-årige for de to overtrædelser af færdselsloven, og han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den bil, som den 41-årige kørte i, var ejet af en anden, som også kan forvente at blive sigtet for overladelse af føringen til en person, som ikke lovligt kunne være fører.

 

Samlet op af godstog – Jernbanevej, Ringsted

Kl 04.49 oplyste Bane Danmark, at et godstog på strækningen fra Roskilde til Ringsted havde bemærket en person, der gik langs skinnerne ved Kværkeby. Lokoføreren havde samlet en 20-årig mand fra Ringsted op og taget ham med til Ringsted, hvor en patrulje overtog ham og forklarede den unge mand, at det kan være livsfarligt at følge skinnerne hjem – særligt midt om natten. Den 20-årige undskyldte mange gange og lovede ikke at gøre det igen.

To hurtige trafikanter – Roskildevej, Benløse, Ringsted

Færdselspolitiet foretog mandag eftermiddag en hastighedskontrol af trafikanter, der kørte ad Roskildevej i sydvestlig retning i Benløse ud for sidevejene Skrænten / Nørreskovvej i Ringsted.

Målestedet er beliggende i tættere bebygget området, hvorfor højst tilladte hastighed ad Roskildevej er 50 km/t.

Hastighedskontrollen blev gennemført ved brug af en laserhastighedsmåler, der kl. 16.23 afslørede, at en bus blev ført med 77 km/t og dermed mere end 40 procenter hurtigere end tilladt. Føreren var en 44-årig mand fra Falster, som blev sigtet for hastighedsovertrædelse og samtidig gjort bekendt med, at han ud over bøden og et pligtigt bidrag på 500 kr. til Offerfonden kunne forvente en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet. Denne påstand bliver udløst af en hastighedsoverskridelse på mere end 40 procent for tunge køretøjer over 3.500 kg tilladt totalvægt.

Kl. 16.42 blev en personbil målt til at køre mindst 93 km/t, så en 19-årig mand fra Ringsted blev sigtet herfor. Han kan nu ud over bøden og bidraget til Offerfonden forvente en påstand om et kørselforbud, da hastighedsoverskridelsen på mere end 60 procent blev begået mindre end tre år efter erhvervelsen af kørekortet.

Udenlandske butikstyve – Klosterparks Allé, Ringsted

Kl. 15.32 fik politiet anmeldelse om tilbageholdelsen af to udenlandske mænd, som havde stjålet i Ringsted Outlet.

De to mænd havde indfundet sig først i Adidas butikken, hvor personale fandt to mærker fra tøj efterladt i et prøverum, som de to mænd havde været inde i. Herefter gik de to mænd ind i Nike butikken, men nu havde personalet fra Adidas butikken bedt vagten holde øje med mændene

Vagten tilbageholdt mændene i Nike butikken, da de havde puttet tøj ned i en medbragt taske og forsøgte at forlade butikken uden at betale.

Politiet kom frem og sigtede de to mænd fra Litauen, en 23-årig og en 30-årig mand, for butikstyveri. Ved at undersøge mændenes ting viste det sig, at de i fælleskab at have stjålet i alt fire par bukser fra de to butikker

De blev begge taget med til politistationen, hvor de blev afhørt med tolk, hvor de erkendte tyverierne.

Begge mænd havde arbejde og adresse i Danmark, så efter afhøringen fik de lov til at gå. De vil senere høre mere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Uheld på grund af vand på motorvejen – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 09.15 skete et solouheld på Vestmotorvejen vestgående ved Ringsted, da en 31-årig mand fra Ishøj mistede herredømmet over sin bil på grund af vand på kørebanen. Bilen kørte ud i rabatten ved tilkørsel 36, hvor den ramte autoværnet. Politi og redning kørte til stedet, hvor der blev opsat en tavlevogn.

Ud over føreren var tre børn med i bilen, og alle blev tilset i ambulancen, men ingen kom noget til ved uheldet. Der skete skade på bilen og autoværnet, og bilen blev kørt væk fra motorvejen af autohjælp. Efter ca. en time var motorvejen ryddet igen.

Ulovlig knallert kørte fast i mudder – Teglovnsvej, Ringsted

Kl. 11.00 på Teglovnsvej i Rinsted så en patrulje en knallert der kørte i østlig retning i al for høj fart. Da patrulje tændte udrykningssignalet for at stoppe knallerten kiggede føreren bagud, men stoppede ikke. Knallerten kørte ind på et stisystem, men kørte her fast i noget mudder, så han ikke kunne komme videre.

Betjentene fik her fat i knallertføreren, en 15-årig dreng fra Ringsted. Det viste sig, at knallerten hverken var indregistreret eller forsikret, hvilket den 15-årige blev sigtet for. Føreren blev og sigtet for ikke at standse for politiet og for at køre på den ulovlige knallert, som skønnedes at kunne køre væsentlig over 30 km/t. Knallerten blev taget med ind til udmåling af topfart på et rullefelt, og drengens forældre blev orienteret om sagen.

Ulovlig våbenbesiddelse mv. – Ringsted

Torsdag formiddag dukkede politiet op hos en 67-årig mand fra Ringsteds nordlige opland, fordi han kunne mistænkes for ulovligt at være i besiddelse af flere skydevåben.

Den 67-årige havde tidligere fået meddelelse fra politiet om, at hans jagttegn og tilladelse til at besidde flere våben var inddraget på grund af en overtrædelse af våbenlovgivningen. Politiet havde efterfølgende givet ham en frist til at skaffe sig af med våbnene, hvilket politiet på grund af manglende registreringer i våbenregisteret kunne mistænke ham for at have undladt.

Politiet foretog på den baggrund en ransagning af mandens bopæl og fandt i flere våbenskabe de våben, som han ikke havde afhændet og derfor nu var i ulovlig besiddelse af, sammen med en del ammunition til våbnene.

Den 67-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen og gjort bekendt med, at politiet beslaglagde våbnene og ammunitionen som bevis i sagen.

Indbrud i Perioden

Industriparken, Ringsted
Kongstedvej, Kongsted, Ringsted