Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2023/11/23 til 2023/12/04.

Barfodet mand på togstationen – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 15.44 modtog politiet en anmeldelse fra en borger, der var bekymret for en mand i 20’erne, som gik rundt på togstationen i Ringsted i bare tæer i det kølige novembervejr. En patrulje kom frem til stedet og fik kontakt til en 25-årige mand uden sko, som oplyste, at han skulle med toget. Togtrafikken var kortvarigt indstillet, frem til at politiet fik kontakt til manden. Manden tog herefter toget fra stationen, og patruljen kørte videre til andre opgaver.

Brand i etageejendom – Næstvedvej, Ringsted

Kl.01.30 opstod brand i en etageejendom på Næstvedvej i Ringsted. Politi, brandvæsen og ambulance kørte til ejendommen, hvor evakuering blev påbegyndt. I en lejlighed blev en livløs mand reddet ud, men brandvæsnet ydede førstehjælp og manden livede op. Redningshelikopteren blev tilkaldt og landede på Næstvedvej, som blev spærret af mellem Jernbanevej og Rønnedevej, så busrute blev omlagt. Beboeren som blev reddet ud blev kørt med ambulance til sygehuset, så der blev ikke behov for helikopteren. Flere blev tilset på sygehuset for røgforgiftning, men ingen meldes at være kommet noget alvorligt til. Brandvæsnet arbejdede på at slukke branden indtil tidligt søndag morgen. Men flere beboere kom tilbage til deres hjem lige før kl. 04.00. Politiet optog rapport og forsøger nu at finde brandårsagen, som endnu er uafklaret.

Søndag – mandag

Butikstyveri – Nørretorv, Ringsted

Kl. 18.36 anmeldte en butikskontrollant, at to udenlandske mænd var blevet tilbageholdt som mistænkte for et butikstyveri i et supermarked på Nørretorv i Ringsted.

Politiet fik på stedet kontakt til en 20-årig mand fra Rumænien samt en 37-årig mand fra Ringsted, men med rumænsk oprindelse. Begge blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for butikstyveri af en flaske rom til en værdi af 199 kr., da de havde været sammen inde i supermarkedet.

Den 20-årige havde gemt spiritusflasken i sin jakke, da han gik gennem kassen uden at betale, mens den 37-årige havde stillet sig i køen ved kassen i anden anledning.

Politiet afgjorde sagen straks for den 20-åriges vedkommende, så han blev løsladt efter betaling af en bøde. Den 37-årige blev også løsladt, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når hans sag skal afgøres.

Fjernlys afslørede spirituskørsel – Roskildevej, Ortved, Ringsted

Kl. 01.33 undrede en patrulje sig over, at en modkørende bilist med tændt fjernlys ikke blændede ned for både patruljebilen og tre andre bilister, da bilisten kom kørende ad Roskildevej i nordlig retning ved Ortved.

Patruljen fik kort efter standset personbilen, hvor en 47-årig kvinde fra Lejre sad bag rattet. Hun var spirituspåvirket og deltog i en alkometertest, der gav udslag over det tilladte. Hun blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Den 47-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb, når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger.

Flere butikstyverier – Ringsted

Hele fire anmeldelser om butikstyverier i forskellige supermarkeder forskellige steder i Ringsted by modtog politiet i løbet af mandagen. Både unge under den kriminelle lavalder og voksne var involveret i sagerne, der i alle fire tilfælde omhandlede mindre beløb i værdi af det stjålne.

Torsdag formiddag havde to 14-årige drenge fra Ringsted i fællesskab stjålet en pose slik til en værdi af 32 kr., efter at den ene havde betalt for en anden vare ved kassen i et supermarked på Huginsvej i Ringsted.

De to drenge er under den kriminelle lavalder på 15 år og kunne derfor ikke sigtes for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om tyveri. De blev dog afhørt til sagen, efter at deres værger var kommet til stede, og efterfølgende underrettede politiet de sociale myndigheder, som vil få en socialrapport tilsendt.

Kort før middag var den gal igen i samme supermarked på Huginsvej, hvor en 14-årig dreng fra Ringsted passerede kasselinjen uden at betale for en chokoladebar til en værdi af 10 kr. Drengens værge var til stede ved afhøringen om tyveriet, men den 14-årige kunne ikke sigtes i sagen, fordi han er under den kriminelle lavalder på 15 år. Også i hans tilfælde vil de sociale myndigheder blive underrettet om sagen.

Midt på eftermiddagen blev en 64-årig mand fra Ringsted afsløret i at stjæle fire julekager til en samlet værdi på 80 kr. i et supermarked på Nørretorv i Ringsted. Han blev sigtet for butikstyveriet og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet med en afgørelse i den anledning.

Sidste anmeldelse om et butikstyveri var fra et supermarked i Sct. Hansgade, hvor en 22-årig kvinde fra Ringsted kl. ca. 17.15 havde gemt rugbrød og frostvarer til en samlet værdi på 40 kr. i en taske, da hun i kassen betalte for en anden vare, men ikke varerne i tasken. Kvinden kan forvente at blive kontaktet senere med henblik på afhøring til sagen, idet politiet i dette tilfælde ikke rykkede ud til supermarkedet.

Alle fire anmeldelser havde baggrund i en butikskontrollants observationer af kundernes adfærd i de respektive supermarkeder.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 19.45 blev en 45-årig mand fra Ringsted sigtet for narkokørsel, da han var fører af en personbil, til trods for, at han var påvirket af amfetamin. Han blev også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Den 45-årige fik udtaget en blodprøve til sagen. Ejeren af det køretøj, som den 45-årige var kørende i – en 21-årige kvinde med en relation til den 45-årige blev sigtet for at overlade føringen af sit køretøj til en person uden gyldig førerret. Begge sigtede kan forvente at høre fra politiet på et senere tidspunkt.

Trafikuheld – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 07.44 skete et trafikuheld, da en personbil, ført af en 64-årig mand fra Haslev, som kom kørende ad Rønnedevej, svingede til venstre mod syd ad Næstvedvej. Samtidig kom 42-årig kvinde fra Ringsted cyklende ad Hovmarksvej og krydsede Næstvedvej for at fortsætte ligeud ad Rønnedevej. I krydset Næstvedvej/Hovmarksvej/Rønnedevej ramte personbilen cyklisten i venstre side. Politiet og ambulance kom frem til stedet, og cyklisten blev kørt til tjek på sygehuset. Politiet optog rapport i sagen.

Tyveri af diesel – Bragesvej, Ringsted

Kl. 04.26 modtog politiet en anmeldelse fra en borger, som havde bemærket en mand, der var i gang med at fjerne dunke med diesel fra området med en sækkevogn. Borgeren anråbte manden, som efterfølgende kørte fra stedet i en bil med høj fart. Politiet fik kort tid herefter kontakt til en bil, der svarede til den beskrivelse, som borgen havde givet ved anmeldelsen, og køretøjet blev standset. Manden – der er 36 år og fra Slagelse – blev sigtet for dieseltyveriet, og han blev anholdt og taget med på politistationen, hvor han blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre fra politiet på et senere tidspunkt.

Lørdag – søndag

Indbrud i Perioden

Herman Bangs Vej, Ringsted -Forsøg