Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune fra 9/5 til 23/5.

Blufærdighedskrænkelse – Ringstedvej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 12.33 anmeldte en 17-årig ung kvinde fra Ringsted, at hun på Ringstedvej, Slimminge, ved en tankstation havde fået krænket sin blufærdighed. Hun var netop stået af bussen og gået nogle få meter, da hun pludselig var blevet befølt på bagdelen af en fremmed mand. Han var kommet fra et ukendt sted og nærmet sig hende bagfra, samtidig med at han sagde et eller andet til hende på et fremmedsprog.

Manden fortsatte væk fra området, mens den unge kvinde forblev i området ved tankstationen, indtil hun blev afhentet af et familiemedlem.

Den mistænkte blev beskrevet som mand, 20-25 år, brunlig hudfarve, 170-175 cm, almindelig af bygning, sort kort hår, iført mørk trøje, T-shirt og jeans. Oplysninger om den mistænkte kan gives til politiet på tlf. 114.

Forsøg på tyveri af brændstof – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 00.44 fik politiet en anmeldelse om, at nogen måske var i færd med at stjæle brændstof fra en lastbil, der var parkeret på Vestmotorvejen ved Ringsted i et område, hvor der var et vejarbejde i gang.

Politiet kørte til området og så i mørket to skikkelser flygte fra stedet i sydlig retning formentlig hen til et afventende køretøj, idet politiet ikke fandt nogen personer i området trods eftersøgning.

Ved lastbilen sås et par dunke med dieselolie efterladt ved lastbilen inden for det afspærrede område ved vejarbejdet.

Politiet undersøgte gerningsstedet for eventuelle spor, der måske kan være med til at identificere nogen mistænkte i sagen.

Færdselsuheld – Jyllandsgade / Sjællandsgade, Ringsted

Kl. 07.37 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne ved et sammenstød mellem en bilist og en person på løbehjul i rundkørslen ved Jyllandsgade – Sjællandsgade i Ringsted.

Det viste sig, at en 58-årig mand fra Ringsted i en personbil var kørt ad Jyllandsgade i østlig retning og frem over vigelinjen ind i rundkørslen, hvor der skete et sammenstød med en 30-årig kvinde fra Ringsted.

Kvinden kørte på et el-løbehjul rundt i rundkørslen og blev ramt på sin højre side, så hun væltede og slog sig.

Politiet optog rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kunne være blevet overtrådt i forbindelse med uheldet.

Færdselsuheld – Nordre Ringvej / Klostervangen, Ringsted

Kl. 15.31 var en 18-årig mand fra Ringsted som fører af en personbil kørt ad Nordre Ringvej mod nord frem til krydset ved Klostervangen. Her begyndte han svingning til venstre ad Klostervangen, men stødte herunder næsten frontalt sammen med en modkørende personbil, som en 74-årig mand fra Maribo var fører af.

Den 74-årige blev i den tilkaldte ambulance bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Den 18-årige var også sluppet uskadt fra sammenstødet, men der skete skader på de to implicerede køretøjer.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt. Et bugseringskøretøj sørgede for at fjerne den 74-åriges bil, så krydset var ryddet kl. ca. 17.00.

Gasudslip – Uffesvej, Ringsted

Kl. 08.48 blev det lokale redningsberedskab alarmeret, idet der var sket et brug på en gasledning, så gassen fossede ud.

Politiet kørte også til skadestedet, hvor der var styr på situationen, og enkelte beboere i nærheden af lækagen var blevet instrueret i at forlade boligen kortvarigt.

Lækagen på gasledningen var sket i forbindelse med anlægsarbejde til fjernvarme, og da der ikke var mistanke om noget strafbart, og ingen var kommet til skade, foretog politiet sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Indbrud i elektronikforretning – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 02.19 gik alarmerne i en elektronikforretning på Klosterparks Alle, så politiet efter en henvendelse fra et alarmselskab rykkede ud til stedet.

Årsagen til alarmerne var et indbrud, idet indgangsdøren og et metalgitter var blevet opbrudt, så indbrudstyvene kunne få adgang til selve forretningen. Herfra var flere mobiltelefoner og computere blevet stjålet af flere gerningsmænd ifølge optagelse fra overvågningen i forretningen, som politiet undersøgte for at finde eventuelle tekniske spor fra indbrudstyvene.

Indbrudstyvene var forsvundet med tyvekosterne inden politiets og alarmselskabets ankomst, så politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt ved elektronikforretningen omkring anmeldelsestidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kokain i lommen udløste sigtelse – Pileborggade, Ringsted

Kl. 01.11 blev en patrulje opmærksom på, at to mænd råbte af hinanden i en baggård og besluttede sig for at se nærmere på baggården. De to mænd i baggården blev begge visiteret af patruljen, og i lommen på den ene – en 22-årig mand fra Asnæs – fandt patruljen 0,34 gram kokain, som den 22-årig erkendte ejerskabet af. Manden blev sigtet for overtrædelse af lovgivning om euforiserende stoffer, og patruljen beslaglagde kokainen. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Narkokørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 22.50 blev en 21-årig kvinde fra Store-Merløse standset af politiet. Kvinden kørte en personbil på trods af, at hun var påvirket af euforiserende stoffer. Kvinden blev sigtet for narkokørsel og var anholdt, mens hun fik udtaget en blodprøve, derefter løsladt. Patruljen fandt en klump hash i kvindens taske, som blev kontrolvejen til 2,12 gram. Kvinden blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og hashklumpen blev beslaglagt af patruljen.

Sammenstød ved motorvejsafkørsel- Vestmotorvejen, Borup, Ringsted

Kl. 12.44 skete et sammenstød ved afkørsel 34 ved Borup, da en bil ramte en motorcyklist, der kørte ad Vestre Ringved. Bilisten, en 26-årig kvinde fra Brønshøj skulle lige ud i krydset, for at køre ned på motorvejen igen. Motorcyklisten, en 61-årig mand fra Borup, kørte mod syd, da han stødte ind i bilen og væltede på tilkørslen. Politi og ambulance kørte til stedet, og motorcyklisten blev kørt på sygehuset, da han var kommet til skade med armen. I bilen var foruden føreren to mindre børn. De blev alle tilset i ambulancen, men var sluppet fra uheldet uden at komme noget til. Politiet optog rapport om uheldet, hvor der var mistanke om, at bilisten havde overtrådt sin vigepligt.

Tyv tilbageholdt i toget – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 03.31 rykkede politiet ud til togstationen i Ringsted, hvortil et tog i retning mod København ankom. I toget blev en mand tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet fra sovende passagerer.

Politiet fik i toget kontakt til en 31-årig mand fra Midtjylland, som havde stjålet en mobiltelefon og et pas fra en sovende mand samt to computere og airpods fra en anden mand.

Andre passagerer i toget havde set den 31-årige stjæle tingene og kunne med deres vidneudsagn bidrage til opklaring af sagen.

Den 31-årige blev anholdt og sigtet for tyveri af effekterne, der samlet udgjorde en værdi på ca. 25.000 kr.

Efter afhøring til tyverisagerne forblev den 31-årige i politiets varetægt, idet han var en udlænding uden nogen fast tilknytning til Danmark. Han fik tyverisagerne afgjort straks og afventer nu en afgørelse fra myndighederne om, hvad der videre skal ske med ham, herunder hvorvidt han skal udvises af Danmark med et indrejseforbud.

Vidner søges til sag om voldtægtsforsøg – Anlægsvej, Ringsted

Politiet efterlyser vidner til et overfald på en 21-årig kvinde, som tirsdag aften under en gåtur på en sti i den nordlige del af Anlægget i Ringsted blev udsat for et overgreb.

Kvinden gik alene i Anlægget vest for tennisbanerne mellem kl. 22.00-22.30, da en ukendt mand overfaldt hende bagfra og slog hende, så hun faldt om på stien. Kvinden satte sig til modværge, mens manden forsøgte at tage kvindens bukser af. Hun gjorde så kraftig modstand, at manden opgav og stak af fra stedet.

Overfaldsmanden beskrives som: 175-180 cm høj, almindelig af kropsbygning, hvid hudfarve og dansktalende uden nogen accent/dialekt. Han lugtede af cigaretter og alkohol.

Kvinden pådrog sig mindre skader som følge af overfaldet, men var stærkt chokeret. Politiet blev først torsdag aften bekendt med sagen, og kvinden blev herefter afhørt.

Siden har politiet efterforsket det grove overfald, men har brug for at høre fra vidner, som har bemærket noget i forbindelse overfaldet, eller som har oplysninger om den beskrevne gerningsmand.

Han kan være blevet set under flugten fra Anlægget, hvor han løb ad en sti i vestlig retning. Under overfaldet lykkedes det kvinden at bide manden kraftigt i enten arm eller hænder, så han kan have fået tydelige skader.

Personer, som har oplysninger i sagen, bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Klosterparks Alle, Ringsted

Sletten, Benløse, Ringsted
H/F Virkelyst, Ringsted

Politirapporten