“På mandag d. 12. september skyder Natur & Trivsel – Ringsted Helsekost en sjov udfordring i gang, som vi håber, du vil være med til: spis en regnbue!

Det kan være svært at spise nok frugt og grønt hver dag. Forskning viser, at du bør spise 800 gram grøntsager og frugt dagligt for at opnå de største sundhedsmæssige fordele via kosten.

Men det kan være noget af en udfordring at komme op på 800 gram grøntsager og frugt hver dag. Det kræver nok lidt planlægning. En enkel måde kan være, at du sørger for, at mindst halvdelen af dine måltider består af grøntsager og frugt. Og det gælder også dine mellemmåltider.

Når du sammensætter dine måltider, kan du også tænke i regnbuefarver. Og det er netop dét, denne udfordring går ud på! I løbet af en uge udfordrer vi dig til at tænke i alle regnbuens farver, når du fylder grøntsager og frugt på din tallerken. Varier farverne på din morgenmad, frokost og aftensmad og få på den måde fyldt dine måltidstallerkner op med en masse sunde grøntsager.

Kom ind i Natur & Trivsel og hent et skema, som du kan bruge til at krydse grøntsager og frugter af i løbet af ugen.

Eller hent skemaet lige her:
https://drive.google.com/file/d/1WtH-u_Dg9_BVAQ5bYGImTfhpVNK5fMFK/view?usp=sharing&fbclid=IwAR14iWefawv38arb2mvoZvq2vxNVebYZU6_9uflbJNSZMCUG3s2UtdzTBZA

Alle medarbejdere i Natur & Trivsel deltager i udfordringen fra d. 12. til d. 18. september.

For at inspirere og heppe på hinanden i løbet af ugen deler vi billeder af vores måltidstallerkner og skemaer på Facebook og Instagram under hashtagget #regnbueudfordringen

Du er mere end velkommen til at dele dine billeder med os! Husk at tagge @naturtrivsel, så vi kan se dine billeder og dele dem i vores stories.

Vi håber, du vil være med, og vi glæder os til at se, hvor meget forskelligt frugt og grønt vi alle får spist i løbet af ugen!”

Pressefoto