Ringsted Kommune får besøg af march mod ensomhed den 19.-20. august, og derfor er en række værter gået sammen om en social indsats for at sætte fokus på ensomhed. Værterne byder marchen velkommen til Ringsted og efterfølgende afholdes der social folkefest mod ensomhed i Café Ingeborg. Om lørdagen serveres der morgenmad ved rådhuset, inden ruten går videre mod Slagelse. Borgmester Henrik Hvidesten vil følge marchen i retningen mod Slagelse.

March mod ensomhed og Patrick Cakirli lægger ruten forbi Ringsted i år. Derfor er Café Ingeborg, Socialpsykiatrien og Projekt Fællesskabsby gået sammen i et værtsskab om en social indsats for at sætte fokus på ensomhed.

Marchen krydser bygrænsen mellem Køge og Ringsted Kommune fredag den 19. august. På bygrænsen vil Café Ingeborg m.fl. stå klar med foodtrucken og særlige medarbejdere for at byde velkommen og heppe på de gående samt uddele vand og små energigivende goodiebags. Marchen ankommer til Torvet i Ringsted omkring klokken 15.
Social folkefest mod ensomhed

Fællesskab er det bedste værn mod ensomhed. Derfor inviteres borgere i Ringsted til folkefest mod ensomhed i Café Ingeborg fredag den 19. august efter marchens ankomst til Ringsted. Det vil være muligt med fælles følgeskab til Café Ingeborg fra Ringsted Torv, hvor marchen afsluttes.

Folkefesten er et åbent arrangement for alle byens borgere, som foregår fra klokken 16-21 i Café Ingeborg. Vi starter med at presse æbler til egen saft, inden vi går i gang med at kreere et fælles måltid mad, som vi efterfølgende skal spise i fællesskab. Værter samt kokke og særlige medarbejdere fra Café Ingeborg vil bistå med den fælles opgave omkring madlavning, borddækning og pyntning.

Klokken 19 holder Patrick Cakirli et foredrag om marchen mod ensomhed og hvorfor han begyndte at gå Danmark rundt i kampen mod ensomhed. Programmet for dagen er derfor:
Programmet for folkefesten
Kl. 15: March mod ensomhed ankommer til Ringsted Kommune – En række værter hepper på de deltagende og deler vand og goodiebags ud ved bygrænsen
Kl. 16-18: Social folkefest mod ensomhed i Café Ingeborg, Eksercerpladsen 1 – vi laver egen saft og fælles madlavning, borddækning og pyntning
Kl. 18-19: Fællesspisning ved langborde
Kl. 19-20: Foredrag ved Patrick Cakirli om march mod ensomhed
Kl. 20-21: Aftenkaffe og arbejdende madværksted med at lave egen dessert
Kl. 21: Tak for i dag!

Har du, sammen med alle værterne, lyst til at skabe og deltage i den sociale folkefest? Der er 50 billetter til rådighed, og det er først til mølle. Det koster 100 kroner at være med, og i det beløb indgår din egen gode hjemmelavede saft, et aftensmåltid vi sammen har skabt, dessert og et foredrag med Patrick Cakirli, der er initiativtager til march mod ensomhed.
Du tilmelder dig folkefesten ved at skrive en mail til cafe-ingeborg@ringsted.dk med navn og telefonnummer eller ved at ringe til os på tlf. 57 62 77 77. Tilmeldingsfrist til folkefesten er fredag den 12. august kl. 10.

March mod ensomhed fortsætter lørdag den 20. august, hvor ruten går videre til Slagelse. Hvis du ønsker at gå med på ruten eller noget af den, kan du finde information på Facebooksiden ”March mod ensomhed”. Café Ingeborg og Projekt Fællesskabsby står for morgenmad ved rådhuset inden rutens start klokken 07.30. Borgmester Henrik Hvidesten vil følge marchen i retningen af Slagelse.

Foto: ABW