Det nye Saunaland i Ringsted Sportscenter åbner for offentligheden onsdag den 18. januar.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”Der sker store ting på Ringsted Sportscenter i disse i år. Nu kan vi indvie det nye Saunaland. Og senere i år kan vi indvie den nye Rambla, der bliver den nye indgang til centret og Ringsted Svømmeland, og samtidig vil medvirke til at binde alle sportscentrets aktiviteter meget bedre sammen. Jeg er sikker på, at begge dele hurtigt vil blive en gevinst for alle Ringsted Sportscenters brugergrupper.”

Mette Ahm-Petersen, formand for Undervisnings- og Fritidsudvalget, siger:

”Idræt, fællesskab og at flest mulige borgere kan have et aktivt liv er nøgleord i Ringsted Kommune og jo især på Ringsted Sportscenter. Der kommer mere end 200.000 brugere igennem svømmelandet årligt, og det nye Saunaland kan med stor fællessauna og kolde brusere være med til at styrke hele wellnessoplevelsen for alle brugergrupperne i sportscentret. Samtidig giver Saunalandet Ringsted Sportscenter mulighed for at udvikle deres tilbud til borgere, foreninger og øvrige brugergrupper.”

Gå i sauna med panoramaudsigt

Det nye Saunaland består af en stor fællessauna, der opvarmes af to saunaovne, og udenfor kan man få det kolde gys under koldtvandsbruserne. Der er adgang fra Ringsted Svømmelands omklædningsum direkte ud i Saunaland.

Saunaland ligger mellem Ringsted Svømmeland og Gymnastikhuset, og der er panoramaudsigt over de grønne arealer bag sportscentret.

I Saunaland vil der være faste tider med saunagus, og Ringsted Sportscenter arbejder også på at udvikle nye tilbud med Saunaland, så det samlede wellness-udvalg øges. Det kan eksempelvis være med nye holdtilbud som aquayoga og tilbud til virksomheder og borgere om wellnesspakker med for eksempel bobler, tapas og saunagus.

I vinterhalvåret fortsætter Ringsted Sportscenter med afslapning og velvære, og her kommer Saunaland også til at indgå i tilbuddet.

Saunaland åbent i den offentlige svømmetid

Saunaland vil være en del af Ringsted Svømmelands tilbud i den normale, offentlige svømmetid. De to eksisterende saunaer vil derudover være åbne for morgensvømmerne i tidsrummet kl. 6-7.45.

Billetpriserne for indgang til det samlede svømmeland inkl. Saunaland vil normalt være 50 kr. på hverdage og 70 kr. i weekender. På grund af de stigende energipriser hen over efteråret 2022 er der dog et midlertidigt energitillæg på 10 kr. per billet. Energitillægget gælder indtil udgangen af april måned i år.

Pressefoto