I Dit Ringsteds fotoserie har vi i særlig grad modtaget smukke billeder af Sct. Bendts Kirke. Forfatter Jørn Johansen bidrager her med yderligere to – mange tak.

Han skriver:
For mig er Sct. Bendts kirke noget helt specielt og med sine 852 år på bagen, bygget i 1170, er det en kirke der har gået meget igennem.

I min tid som forfatter har jeg skrevet “Sct. Bendts kirke” mange gange.

Det var i denne kirke min granonkel Julius Johansen blev døbt, den 10. september 1854. Men også hans to søskende, Christofine Jacobine, år 1861 og senere den yngste bror, Harald Viggo Johansen (min farfar) i 1864.

Julius Johansen fik som voksen et meget virksomt liv som murermester i Ringsted og blev mest kendt for sin bygning, Ringsted børs.

Det var med det kendskab, at jeg besøgte Ringsted første gang, den 26-27. april 2017, hvor min bog: Børn af Ringsted blev udgivet.

Jeg tog dette billede af kirken mens jeg var der, og havde da også håbet, at jeg kunne komme ind og se kirken indefra. Desværre var jeg ikke så heldig.

Sct. Bendts Kirke 2017. Foto: Jørn Johansen

Jeg besøgte Ringsted igen den 5-6. november 2021. Denne gang i forbindelse med mit tillæg til bogen: Ringstedbogen 2021.

Jeg benyttede mig af en gåtur på byens torv sent den første aften, for at opleve byen med lys i gaderne og i vinduerne. Det var så imponerende at se Sct. Bendts kirke badet i lys på sådan en mørk aften.

Sct. Bendts Kirke 2021. Foto: Jørn Johansen

Jeg holder mest af billedet som jeg tog sidste år. Der er noget storslået over kirken, som den står der, badet i alt det lys, tæt på torvet.

Heller ikke denne gang, var det muligt at komme ind og se kirken indefra.

Men som man siger, så er tredje gang, lykkens gang og jeg håber da, at der bliver et Ringsted besøg igen i år, i forbindelse med en bogudgivelse mere.

 

Forfatter Jørn Johansen