Denne opera, som er et af Bellinis mesterværker, skal vi se i OperaKino, Tinggade 9, søndag den 17. december i en optagelse fra et af Europas smukkeste og berømteste teatre, nemlig Teatro la Fenice i Venedig.

Operaen, i to akter, betragtes i vid udstrækning som komponistens første ægte mesterværk, og den første af Bellinis store opera-trio, der består af Søvngængersken (La sonnambula), Norma og Puritanerne (I puritani), som bragte ham international berømmelse. Premieren var en triumf for komponisten såvel som sangerne, som oplevede omkring 20 fremkaldelser på scenen den første aften. Operaen blev derefter opført i byer som London, New York og Sct. Pedersborg. Bellini, som døde kun 34 år gammel, regnes sammen med Rossini og Donizetti for de tre største komponister i første halvdel af 1800-tallet.

Sværhedsgraden af de sanglige udfordringer i denne opera er åbenbar for enhver. Det var datidens store sopran, Giuditta Pasta (valgt af Bellini), der sang ved uropførelsen. I det 20. århundrede havde sangere som Maria Callas og Joan Sutherland stor succes i rollen som Amina (Søvngængersken). Sopranen Jessica Pratt løfter smukt arven som Amina i denne historie om forvikling og misforståelse, der foregår blandt et rejseselskab af skiturister i Alperne.

“Spændende og vittig” var anmelderens ord i Tysklands prestigefyldte Frankfurter Allgemeine Zeitung. Operaen brillerer med sin smukke detaljerede og fantasifulde opsætning, der gengiver et schweizisk alpint feriested i 1930’erne, komplet med et majestætisk bjergpanorama, svævebane, bus og stor restaurant, og de farverigt klædte resort-gæster ikke at forglemme. Sætdesigner Massimo Checchetto har skabt en fortryllende billedbog med visuelle overraskelser.

Læs mere og køb billetter på www.kinokultur.dk eller i Kino fra kl. 13.00 på dagen.
Pris: kr. 200,- ekskl. gebyr. Ved samlet køb af billetter til grupper på min. 10 personer gives 10% rabat.