Byrådet inviterer til åben dialog om næste års budget i Ringsted Kommune. Dialogen foregår som en chat med byrådspolitikere på Ringsted Kommunes side på Facebook tirsdag den 21. juni kl. 19.30 – 21.00. Du kan også møde Byrådet i Tingstedet lørdag den 18. juni kl. 10-12.

Har du spørgsmål eller kommentarer til din lokale politiker inden vedtagelsen af næste års budget, kan du gøre det direkte i en chat på Facebook.
Byrådet i Ringsted Kommune inviterer til direkte dialog om næste års budget i en chat med Byrådet på Ringsted Kommunes side på Facebook. Det foregår tirsdag den 21. juni kl. 19.30 – 21.00.

Byrådet håber, at flere borgere, foreninger, virksomheder og øvrige interessenter på den måde får indsigt i, hvad pengene i kommunalbudgettet går til, og at flere derfor vil byde ind med idéer og kommentarer, som politikerne kan tage med i deres videre arbejde med budgettet:

 

”Når vi i Byrådet arbejder med næste års budget, arbejder vi med alle områder af Ringsted Kommune. Derfor vil vi også rigtig gerne høre kommentarer og input fra de borgere, virksomheder, foreninger og andre interessenter, der hver dag bruger kommunens tilbud, faciliteter og infrastruktur. Så igen i år inviterer Byrådet til flere måder at tage den samtale på.”
siger borgmester Henrik Hvidesten og fortsætter:

”Der er flere måder hvorpå man som borger kan give sine input og forslag til budgettet. Èn af mulighederne er at deltage i en chat på Ringsted Kommunes side på Facebook den 21. juni, hvor alle deltagere kan stille spørgsmål direkte til Byrådet. Vi håber, at vi ved besvare spørgsmål direkte på den måde kan gøre budgettet lettere tilgængeligt for flere mennesker, og jeg håber, at der ligesom de tidligere år vil være rigtig mange, der deltager i chatten.”
Nemt at være med

Politikerchatten er åben for alle, og det er ikke svært at være med. Det eneste, det kræver, er, at du har en facebookprofil, så du kan besøge Ringsted Kommunes facebookside i tidsrummet 19.30 til 21.00 den 21. juni, hvor det hele foregår. Under chatten kan du kommentere og stille spørgsmål til de prioriteringer kommunens fagudvalg lægger op til i det budgetmateriale, som sendes i offentlig høring efter behandling i Byrådet den 8. juni 2022.

Sådan fungerer det

Den 21. juni kl. 19.30- 21 skyder kommunen politikerchatten i gang med et opslag på sin facebookside, hvor det vil fremgå, hvilke politikere som deltager og svarer på spørgsmål, hvilke retningslinjer der gælder for chatten, og hvordan du stiller et spørgsmål. Kort fortalt fungerer det på den måde, at du stiller dit spørgsmål i kommentarsporet til kommunens opslag, hvorefter politikerne vil svare. Det betyder, at hele debatten kommer til at køre i kommentarsporet til kommunens opslag, hvilket gør den let at følge for både politikere, borgere og andre interesserede.
Supplement til traditionelle borgermøder

Politikerchatten er et supplement til det fysiske borgermøde, og et tilbud til de borgere, der enten ikke har lyst eller mulighed for at deltage i det traditionelle borgermøde, som i år finder sted på Torvet i Tingstedet den 18. juni kl. 10.00 – 12.00. Ved at digitalisere en del af borgerdialogen håber kommunen at nå bredere ud og på den måde få flere borgere involveret i arbejdet omkring næste års budget.

Tid og sted
Facebookchatten foregår den 21. juni på Ringsted Kommunes facebookside: www.facebook.com/BorgerRingsted fra kl 19.30 til 21.00.