Tour de France kommer til Danmark i juli 2022, men allerede søndag den 26/6 tages der i Ringsted forskud på festlighederne, når alle børn og unge i alderen 3-15 år inviteres til at prøve kræfter med BørneTour.

BørneTour er et begyndercykelløb pakket ind i de gule Tour de France-farver hvor alle kan være med, uanset niveau og uanset om man ligger inde med en racercykel eller en gammel havelåge. Der er plads til 200 deltagere og tilmeldingen skal ske på www.børnetour.dk senest på selve løbsdagen.

BørneTour arrangeres af den lokale cykelklub Team Cycling Ringsted, Oplev Ringsted, Ringsted kommune, Danmarks Cykle Union, Grand Départ Copenhagen Denmark, ŠKODA Danmark og Frog Bikes. BørneTour køres over hele landet i mere end 30 byer, som forhåbentligt skal være med til at gøre den danske Tour-start til en helt uforglemmelig begivenhed.

Formand i Team Cycling Ringsted, Henning Hartvig, ser frem til at skyde BørneTour i gang i Nørregade:

”Vi glæder os meget til at vise vores dejlige sport frem for byens børn og unge, og så endda i de med de officielle Tour de France-farver i ryggen. Vi håber at rigtig mange har lyst til at komme ned på Nørregade og stifte bekendtskab med et ”rigtigt cykelløb” i begyndervenlige og sikre rammer. Cykelsport er både sjovt og meget socialt og vi tror på at alle kan få en rigtig god og unik oplevelse med BørneTour. -og uanset hvordan det går, så kommer man med sikkerhed hjem med en guldmedalje.”

Alle deltagere i BørneTour modtager nemlig både en goodiebag og en medalje når løbet er gennemført, samt en invitation fra Team Cycling Ringsted til at deltage i et kort introforløb.

”Vi vil rigtig gerne vise vores cykelklub til byens børn og unge, så de kan se hvordan man går til cykling i en forening. Ud over at træne fysiske elementer gør vi også meget ud af sikkerhed, teknik og ikke mindst det sociale og at have det sjovt. Vi håber selvfølgelig at BørneTour-deltagerne bliver lidt nysgerrige og vil tage imod vores invitation”, fortæller Henning Hartvig begejstret.

BørneTour er et arrangement der skal give flere børn blod på tanden for at starte til cykling, og det er ifølge Niels Pilgaard Hansen, der sammen med ŠKODA Danmark sponsorerer løbene, et vigtigt budskab.

”Vi er jo normalt med ved Tour de France på den helt store scene, men det er mindst lige så sjovt og vigtigt at give den næste generation af cykelryttere en god, første oplevelse med sporten. Cykling er måske ikke helt så tilgængeligt som fodbold og håndbold blandt de unge, og her kan børnene få en fornemmelse for at sidde i sadlen”, siger Niels Pilgaard Hansen, Marketingchef for ŠKODA i Danmark.

Samme vision deles af Frog Bikes, hvor det at få flere børn op på cyklerne og lette adgangen for at flere børn melder sig ind i en cykelklub er vigtige temaer:

”Hos Frog Bikes er vi meget glade for at samarbejde med Danmarks Cykle Union omkring BørneTour, hvor vores fælles mission om at få flere børn op på cyklerne, og potentielt ind i en cykelklub, er i højsædet. Frog Bikes producerer letvægts racercykler, mountainbikes og hverdagscykler, som er specielt designet til børn, og til BørneTour events vil der være mulighed for at prøve udvalgte Frog Bikes-modeller og tilmed vinde en cykel når man deltager i BørneTour. Ligeledes vil der i mange B&U cykelklubber fremadrettet være mulighed for at låne en Frog Bike i en opstartsfase”, udtaler Nadine Pantazis, Marketing Manager Europe for Frog Bikes.

Læs mere på www.børnetour.dk eller //fb.me/e/2Vx1c9gKZ, hvis du, eller nogen du kender, skal være med i BørneTour!

Pressefoto