Det er med stor glæde, at Ringsted Galleriet og KINO KULTUR RINGSTED inviterer til den audiovisuelle event UDREDNING af billedkunstner Mogens Jacobsen og forsker Jonas Fritsch på KINO KULTUR RINGSTED.

Hvad vil det sige, at være forælder til et barn i udredning? Hvordan starter det, hvad sker der, hvem møder man og hvordan føles det?

Det sker  onsdag den 3. april kl. 11:00 / 15:00 / 18:00 (tre sessioner á 45-60 min varighed)
Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via Billetto: https://billetto.dk/users/ringsted-galleriet

UDREDNING er baseret på erfaringer fra forældre, der har fået udredt deres børn for sjældne sygdomme. Værket bruger lyd, billeder og teknologi til at blande virkeligheder og giver dig mulighed for at dele dine oplevelser.

UDREDNING er lavet i samarbejde med forskerne Jonas Fritsch og Christopher Gad fra IT-Universitetet i København og Affective Interactions & Relations (AIR) Lab. UDREDNING er en del af Ringsted Galleriets kuratoriske udstillingsprogram X og i samarbejde med KINO KULTUR RINGSTED. Kunstner Mogens Jacobsen og forsker Jonas Fritsch vil være tilstede ved eventen, hvor de vil give en introduktion til værket samt svare på spørgsmål fra publikum.

UDREDNING er et audiovisuelt værk af Mogens Jacobsen, der inviterer besøgende ind i den virkelighed, man kan opleve, når man er forælder til et barn i udredning for en sjælden sygdom. I Danmark er mellem 30-50.000 diagnosticeret med en kendt, sjælden sygdom. For at en sygdom skal være sjælden, skal der være max 1-2 tilfælde pr. 10.000 i befolkningen. Den udredningsproces, der går forud for en egentlig diagnose af primært børn, kan vare fra få måneder til flere år. Processen er ofte karakteriseret ved stor usikkerhed, mange informationer og systemer, der ofte er i konflikt med hinanden, og et stort følelsesmæssigt arbejde for forældrene. Dette bliver forstærket af, at disse forældre ofte ikke er en del af et større sociale netværk, der først kommer med en egentlig diagnose.

UDREDNING bygger på interviews og erfaringer med flere forældrepar, der enten har været igennem en udredningsproces eller er i gang med en. Installationen bruger lyd, billeder og teknologi til at formidle de møder, mennesker, rum og følelser man som forælder går igennem i sådan en proces.

UDREDNING fungerer som et slags talerør, så for eksempel personale og sundhedspersonale får en dybere indsigt i, hvad forældre til børn i udredning gennemlever. Samtidig kan man som forældre til et barn under udredning få fornemmelsen af at blive hørt og set. Og på tværs af alle besøgende, kan installationen være med til at starte en vigtig samtale om noget, der er svært at sætte ord på.

UDREDNING er en del af udstillingen Restruktion – omsorg og maskiner af Mogens Jacobsen, som kan opleves på Ringsted Galleriet indtil den 6. april, hvor vi her vil afholde finissage fra kl. 13-17 med let tapas og hyggeligt samvær. Kunstneren vil være tilstede.