download (11)I 2016 er der nye regler for flextur-ordningen i Ringsted Kommune. Det betyder blandt andet, at Flextur begrænses i byzonen. Det sker for at sikre, at ordningen i højere grad anvendes som supplement til den traditionelle trafik i landområderne.

Flextur er tænkt som et supplement til buskørsel i landområder, hvor der ikke er samme frekvens og tilgængelighed af buskørsel som i byzonen for Ringsted og Benløse. I modsætning til det, der oprindeligt var hensigten, sker hver fjerde Flextur, der gennemføres i dag, indenfor byzonen i Ringsted og Benløse.

Flexturordningen begrænses i byzonen
For at sikre en bedre balance mellem den kollektive trafik og Flextur i byzonen i Ringsted og Benløse, og for at sikre, at ordningen i højere grad anvendes til det, den var tiltænkt – nemlig at understøtte landområderne, har
Ringsted Byråd besluttet at indføre en forsøgsordning, som begrænser Flextur i byzonen.

Fra den 11. februar 2016 vil det således ikke længere være muligt at anvende Flextur, hvis kørslen er med start og ankomst inden for byzonen i Ringsted og Benløse. Det vil fortsat være muligt at anvende Flextur fra en adresse i byzonen og til en adresse udenfor – og ligeledes den anden vej – med start fra en adresse udenfor byzonen og til en destination i byzonen. Ordningen fortsætter i resten af 2016 og vil blive evalueret i løbet af efteråret 2016.

I Næstved Kommune har man valgt en anden forsøgsordning indenfor Flextur end i Ringsted, og derfor vil det i øvrigt ikke være muligt at benytte Flextur til kørsel mellem byzonen i Ringsted/Benløse og de 9 byzoner i Næstved Kommune.

Styrket Flextur i landområderne
I 2014-2015 har det været muligt at køre de første 15 km med Flextur indenfor grundtaksten (24 kr.). Denne forsøgsordning, der skaber mulighed for at køre længere på grundtaksten, ophørte ved udgangen af 2015. Det betyder at fra januar i år, er det kun de første 10 km, som er inkluderet i grundtaksten. Forsøget har imidlertid vist sig at have en positiv effekt, idet et stigende antal borgere har benyttet sig af ordningen.

Ringsted Byråd og Busgruppen, bestående af repræsentanter fra landsbyerne, skal nu evaluere forsøgsordningen. Herefter skal Byrådet tage stilling til, om man ønsker at ansøge trafikselskabet Movia om etablering af en løsning, hvor borgerne i Ringsted Kommune permanent kan køre 15 km indenfor grundtaksten. En eventuel ansøgning, om at gøre den udvidede kommunetakst i Ringsted Kommune permanent, skal godkendes i Movia´s bestyrelse, før den eventuelt kan træde i kraft medio 2016.

download (10)Bestilling af Flextur
Det vil fortsat være muligt at bestille en Flextur både telefonisk, online via Movias app, eller på www.movia.dk/flextur .

På kommunens hjemmeside, www.ringsted.dk/kollektivtrafik, er der mulighed for at få mere information om Flextur generelt samt om den nye forsøgsordning for Flextur i byzonen.