Onsdag aften bød på en anderledes sankthansaften ved Valdemar scenen, hvor bålet ikke blev tændt i Lystanlægget, men i stedet vist på storskærm på plænen foran Sct. Bendts kirke.
”Men heldigvis er sankthans også på rigtig mange måder det samme og ligesom det plejer at være,” sagde Kultur- og Trivselsformand Daniel Nørhave i sin båltale og fortsatte:
”Essensen af sankthans er stemningen, glæden over sommeren, de lange lyse nætter og en lang (og forhåbentlig varm) sommer foran os, er ligesom det plejer at være; fyldt med glæde, håb, forventning og begejstring. Nogle gange synes vi måske, at det kendte, det vi plejer at gøre og gamle rustne traditioner, kan blive lidt kedelige og ensformige. Men efter halvandet år med corona-restriktioner, nedlukninger, afsavn og isolation har traditionerne pludselig fået en helt ny betydning for os.”
Daniel Nørhave talte om fællesskabet, traditionerne og nærværet, som vi en gang imellem har taget for givet, men som vi, under corona-nedlukningen opdagede betydningen og vigtigheden af.
”Så lad os blive enige om, at vi lægger mobilen i lommen, når vi er fysisk sammen, men sender en videohilsen til venner og familie, når vi er langt fra dem og de skal vide, at vi tænker på dem. Lad os omfavne fællesskabet og alle de ting, vi gør sammen,” opfordrede Daniel Nørhave.
Firsermusik, fakler og bål på skærm
Sankthans-arrangementet startede kl. 18.30, hvor The Formænd gik på scenen og leverede mere end en times koncert med de skønne danske 80’er numre, som stort set alle kan synge med på. Efter båltalen tændte Daniel Nørhave fakler foran scenen, og The Formænd sang for på Vi elsker vort land, både i den traditionelle og i Shu-bi-dua-udgaven, mens sankthansbålet knitrede på storskærmen.
På bænkene foran scenen sad publikum i stort set alle aldre, lige fra meget nyfødte babyer til det mere erfarne publikum, der rent teoretisk kunne være oldeforældre til de helt små. Bortset fra de helt små børn, blev der sunget med på de kendte hits, og enkelte tog sig også en swing-om.