Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2021/08/06 til 2021/08/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Udenlandsk mand uønsket i Schengen – Ringsted

Kl. 15.42 anmodede DSB om assistance til at identificere en udenlandsk mand, der rejste i toget uden billet. Ved togets ankomst til Ringsted station kl. 15.54 fik politiet kontakt til den udenlandske mand, som ikke ønskede at oplyse noget om sin identitet. Han blev derfor frihedsberøvet med henblik på fastlæggelse af identiteten, hvilket lykkedes senere på eftermiddagen. Der var tale om en 23-årig mand fra Marokko, som ikke havde tilladelse til at opholde sig i Schengen-området, herunder Danmark, frem til december 2021. Han blev derfor sigtet for ulovligt ophold i Danmark og anbragt i et arresthus, indtil politiet fik klarlagt, hvad der ville skulle ske med manden. Hans sag blev afgjort med en advarsel, som blev forkyndt for ham i arresten. Herefter meddelte den 23-årige, at han søgte asyl i Danmark, så politiet vil overgive ham til udlændingemyndighederne, der skal undersøge baggrunden for hans anmodning om asyl i Danmark.

Indbrud i øjeblikket – Flintedalsvej, Benløse, Ringsted

Kl. 00.17 fik politiet en henvendelse fra et alarmfirma, som havde fået en alarm fra en villa i Benløse. Alarmfirmaet kunne via overvågning se en mand, ca. 175 cm høj, slank, iført hættetrøje, sorte bukser, sko og iført handsker gå rundt i en privatbolig, hvor ejeren ikke var hjemme. Indbrudstyven brugte en lommelygte ifølge alarmfirma, hvis anmeldelse medførte øjeblikkelig udrykning af flere patruljer til området. Det lykkedes dog ikke politiet at finde indbrudstyven, der havde skaffet sig adgang til villaen ved at afliste en rude i et vindue. Inden tyven flygtede fra stedet, nåede han at gennemrode mange skabe og skuffer, men det er uklart, hvorvidt han nåede at stjæle noget. Politiet afventer nu, om resultatet af de tekniske undersøgelser ved villaen kan bidrage til identificering af indbrudstyven.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der måtte have bemærket nogen på flugt i området omkring anmeldelsestidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 01.36 blev en 20-årig mand fra Odense SØ som fører af en personbil standset på Kongsted rasteplads med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Den 20-årige deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af cannabis. Det kunne han dog ikke forstå, men politiet sigtede ham for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, så den 20-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Sorøvej / Langemosevej, Ringsted

Kl. 14.13 rykkede redningskøretøjer, en ambulance og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bil og en kabinescooter var stødt sammen. En 70-årig kvinde fra Fjenneslev blev hurtigt reddet ud af kabinescooteren, og hun havde ved sammenstødet pådraget sig mindre overfladiske skrammer. En 43-årig mand fra Ringsted, der havde været fører af en personbil, var sluppet uskadt efter uheldet, der skete i forbindelse med en svingning. Den 43-årige var kørt ad Sorøvej i østlig retning og svingede til højre ad Langemosevej mod syd. Under svingningen stødte han sammen med kabinescooteren (lille knallert), hvis fører kørte på cykelstien også i østlig retning. Hun havde dog til hensigt at fortsætte ligeud i krydset, men blev ramt af bilisten. Politiet har optaget rapport om uheldet på grund af en mistanke om overtrædelse af færdselsloven.

Kontrol af forsamlede biler – Kærup Parkvej, Benløse, Ringsted

kl. 22.21 anmeldte flere borgere, at der var mange biler forsamlet i industriområdet på Kærup Parkvej i Benløse, Ringsted, hvor der er forbud mod at køre ind mellem kl. 21 og 05. Bilerne kørte ifølge anmeldelserne hensynsløst og der blev gasset kraftigt op, så det larmede. Flere patruljer kørte til stedet, hvor omkring 30 biler kørte fra stedet ved synet af politiet. Politiet konstaterede efterfølgende, at skiltningen på stedet havde været udsat for hærværk og var blevet sprayet over, så det ikke var muligt at læse at kun ærindekørsel er tilladt. Politiet vurderede ud fra de konkrete omstændigheder ikke grundlag for at sigte nogen i forbindelse med kørsel på stedet eller sigte nogen for at overtræde færdselsloven i øvrigt. Patruljerne blev i Ringsted indtil roen var genoprettet.

Spirituskørsel – Giesegårdsvej, Gørslev, Ringsted – Køge

Kl. 16.30 ønskede politiet at standse en varebil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Politiet aktiverede bl.a. udrykningssignalerne, men føreren fortsatte sin kørsel mere end 500 meter, før han standsede ud på en mark. Føreren var en 55-årig mand fra Ringsted, som i forvejen var frakendt kørekortet. En alkometertest indikerede, at føreren var påvirket af alkohol i en sådan grad, at han kunne mistænkes for spirituskørsel. Han blev derfor sigtet for både den manglende standsning af varebilen og spirituskørsel. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 55-årige fører udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Brandundersøgelse – Kagstupvej, Ørslev, Ringsted

Kl. 03.12 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ildebrand i et fritliggende skur i en have på en landbrugsejendom. Trods brandvæsnets indsats udbrændte skuret, men der skete ikke skade på øvrige bygninger på stedet. I skuret havde der været en brændeovn, og politiet skal nu undersøge, om brændeovnen og eventuelle gløder herfra kan have været medvirkende årsag til brandens opståen. Ingen personer kom til skade ved branden.

Indbrud i Perioden

Hovmarksvej, Ringsted
Amtstue Alle, Ringsted
Flintedalsvej, Benløse, Ringsted