Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2023/08/21 til 2023/08/29.

Bil stødte sammen med el-løbehjul – Kaserne Parkvej, Ringsted

Kl. 07.09 mandag morgen skete et uheld på Kaserne Parkvej, da en bilist skulle svinge til venstre ved Lavetten. Den 57-årige kvinde fra Ringsted kørte mod øst, men holdt stille og orienterede sig for at svinge. Da hun kørte frem ramte hun en 24-årig kvinde på et el-løbehjul, som hun havde overset. Løbehjulet kørte i modsatte retning på Kaserne Parkvej mod vest.

Føreren af løbehjulet røg op i bilens forrude og slog sig. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 24-årige kvinde blev tilset. Hun var ikke kommet noget alvorligt til, men bilen og løbehjulet fik skader. Politiet optog rapport om uheldet.

Farlig spirituskørsel stoppet – Køge Bugt Motorvejen, Køge/Ringsted

Kl. 18.05 kom et alarmopkald fra en bekymret bilist, som havde bemærket kassebil som kørte stærkt og slingrende på Køge Bugt Motorvejen ved Køge. Varebilen kørte for tæt på forankørende, og var til fare for sine medtrafikanter.

En patrulje satte straks kursen og bilisten, der havde anmeldt den farlige kørsel, blev bag ved. Kassebilen kørte af motorvejen ved Ringsted, hvor den standsede ved et supermarked på Tofteåsvej. Her steg føreren ud af bilen og tissede, hvorefter han gik ind i supermarkedet med tomme øldåser.

Da han kørte fra stedet igen kom patruljen frem og standsede bilisten, som viste sig at være en 53-årig mand fra Ringsted. Hans promille var over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til blodprøveudtagelse. Nu afventer politiet resultatet af analysen, hvorefter den 53-årige vil få besked om sagens videre gang.

Forsøg på indbrud i villa – Engen, Benløse, Ringsted

Kl. 19.37 fik politiet en anmeldelse fra en villaejer, der netop var kommet hjem efter en kortere bortrejse.

Villaejeren kunne via sin videoovervågning se, at to mænd havde forsøgt at bryde ind i villaen natten mellem onsdag og torsdag, idet videoovervågningen torsdag kl. ca. 03.25 viste de to mænd i færd med at bryde en havedør op.

Det var dog ikke lykkedes, så de to mænd havde ikke fået adgang til boligen og dermed ikke haft mulighed for at stjæle noget.

De to mænd kunne ud fra videoovervågningsmateriale beskrives som: A: mand, iført kasket, halsedisse op foran munden, iført jakke med refleks og handsker, medbringende skuldertaske og lommelygte, og B: mand, iført kasket med mærke over skyggen og jakke, medbringende en rygsæk.

Politiet undersøgte stedet for eventuelle spor, der kan være med til at identificere de to mistænkte. Endvidere vil politiet gerne i kontakt med personer, der måtte have set de to mænd i Benløse-området den pågældende nat. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Roskildevej, Ortved, Ringsted

Kl. 16.39 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor to bilister var involveret, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

På uheldsstedet på Roskildevej lidt syd for sidevejen Valsømaglevej holdt en forulykket bil i den østlige rabat, mens en anden impliceret holdt midt på vejen.

Roskildevej blev afspærret for trafik i begge retninger under rednings- og oprydningsarbejdet, idet en mand fra den forulykkede bil i rabatten straks blev kørt til et sygehus til undersøgelse. Den anden part var sluppet uskadt fra sammenstødet.

En bilinspektør blev tilkaldt til at bistå med undersøgelse af uheldsstedet og de to implicerede biler.

Den foreløbige konklusion af undersøgelserne var, at en 54-årig mand fra Ringsted som fører af en personbil ad Roskilde i nordlig retning pludselig var kørt på tværs af vejen og havde ramt et autoværn på vestlige side af vejen.

Efter påkørslen af autoværnet var den 54-årige kørt ud på vejen igen og havde strejfet bagenden af en modkørende personbil, som en 46-årig mand fra Odense førte ad Roskildevej i sydlig retning. Han havde forsøgt at undvige, men blev ramt, inden den 54-årige fortsatte over i den østlige side, hvor bilen standsede.

Den 54-årige var ikke kommet noget til ved uheldet, som formentlig kunne være forårsaget af et ildebefinde.

Roskildevej blev åbnet for trafik i begge retninger kl. ca. 18.30, så bl.a. omlagte busruter kunne normaliseres.

Knallert ramt ved højresvingsuheld – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 14.10 onsdag eftermiddag anmeldte faren til en 16-årig ung mand, at sønnen dagen i forvejen var blevet ramt af en svingende bil på vej til skole. En patrulje kørte hjem til familien, hvor de afhørte den unge knallertfører, som var uskadt.

Den 16-årige kørte ved Ringsted Station ad Jernbanevej mod sydøst tirsdag morgen mellem kl. 07.15-07.30, da han en bil pludselig svingede til højre ind foran knallerten med lav hastighed. Knallerten blev kun snittet af bilen, og den 16-årige væltede ikke. Knallerten var helt ny og fik en ridse ved sammenstødet

Bilisten standsede ikke op efter uheldet, men fortsatte hen til parkeringspladsen ved taxa-holdepladsen ved Ringsted Station, hvor hun satte en passager af og kørte videre. Bilen kan have fået en ridse på højre side, men der er ikke noget der tyder på, at bilisten opdagede uheldet.

Bilisten beskrives som:
Kvinde, 35-40 år, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Brun. Hun kørte i en sort Mercedes Stationcar.

Politiet optog rapport om uheldet og forsøger nu at finde frem til den kvindelige bilist. Vidner som så uheldet eller kvinden selv opfordres til at ringe på tlf. 114.

Mand lavede hærværk på togstation – Jernbanevej, Ringsted

KL. 11.45 modtog politiet en anmeldelse om en utryghedsskabende mand på Ringsted Station, som begik hærværk. En patrulje kom frem til stedet, hvor de kort tid efter kunne anholde og sigte en 28-årig mand fra København, som havde knust flere bilruder og en rude i et tog på stationen med en metalgenstand. Manden blev skønnet påvirket, og han blev anbragt i detentionen. Efter ca. 5 timer blev manden løsladt igen. Han vil høre nærmere i forhold til sigtelserne for hærværk.

Narkokørsel – Nørregade, Ringsted

kl. 17.41 sigtede og anholdt politiet en 38-årig mand fra Ringsted, som kørte på Nørregade i Ringsted, da han blev stoppet i en rutinekontrol. En narkometertest viste positiv for hash, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven.

Udenlandsk butikstyv – Klosterparks Allé, Ringsted

Kl. 18.36 blev en 22-årig mand fra Marokko tilbageholdt i Adidas butikken i Ringsted Outlet, da han havde stjålet varer for 5971 kr. i butikken. Manden havde taget tøj ind under sin trøje og forlod butikken uden at betale. Den 22-årige blev tilbageholdt af en vagt, som så bulen på maven og tog manden ud i baglokalet, hvor politiet blev tilkaldt. Den 22-årig havde forsøgt at sløre tyveriet ved at tildække tøjets alarmer med stanniol.

Han blev anholdt, sigtet for butikstyveri og taget med til politistationen, hvor han blev afhørt med tolk. Den udenlandske mand havde ophold i Danmark, så han blev løsladt efter endt afhøring og sagsbehandling. Han kan senere forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Lørdag – søndag:

Ung bilist kørte ind i træ – Ejlstrupvej, Ringsted

Kl. 20.27 kørte en 18-årig mand fra Slagelse galt på Ejlstrupvej langs Haraldsted Sø i Ringsted. I en kurve fejlvurderede bilisten vejens forløb, hvor der stod et egetræ tæt ved vejen. Han bremsede op, så bilen skred ud og ramte træet. Bilen drejede rundt og endte i græsset. Med som passagerer i bilen var tre unge mænd på 17-19 år fra Ringsted. En nabo hørte braget, og løb hen for at hjælpe. Han ringede 112 og der blev sendt politi og ambulance til stedet. Alle fire unge mænd blev kørt til tjek på sygehuset. En passager pådrog sig en skade på armen, men de øvrige slap heldig fra uheldet uden at kommet noget alvorligt til. Politiet optog rapport.

Uterlig opførsel og kniv i tasken – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 14.31 anmeldte en 17-årig ung kvinde, at en mand havde optrådt uterligt i toget mod København. Manden rørte ved sig selv uden på tøjet, mens han så på sin telefon, hvorefter han gik over til den unge kvinde og rørte hendes lår. Hun rejste sig straks og gik væk fra manden og ringede til politiet.

En patrulje var klar ved Ringsted Station, da toget kom ind, og her traf betjentene en mistænkt 20-årig mand fra København, som blev afhørt til sagen. Den 17-årige unge kvinde havde ikke fået sin blufærdighed krænket i en sådan grad, at hun ønskede at anmelde sagen. Der var ingen andre vidner til episoden.

Politiet fandt den 20-årige mand i besiddelse af en lang kniv på 30 cm i sin skuldertaske, som han ikke havde et arkendelsesværdigt formål til at besidde.

Han blev sigtet for at overtræde knivloven og kniven beslagslagt. Efter afhøringen fik den 20-årige lov til at gå, men han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen om overtrædelse af knivloven.

Indbrud i Perioden

Amtstue Alle, Ringsted (forsøg)
Eilekiersvej, Benløse, Ringsted
Engen, Benløse, Ringsted (forsøg)
Nørreskovvej, Benløse, Ringsted