Tirsdag den 18. juni kan de afskedigede medarbejdere på Danish Crown blive klogere på deres muligheder for at efteruddanne og opkvalificere sig, så de kommer godt videre til et nyt arbejde, når slagteriet lukker til september. 

Uddannelsesmessen afholdes i et telt foran slagteriet, og her kan de afskedigede medarbejdere møde en lang række uddannelsesinstitutioner og dermed få helt konkrete informationer om, hvor der er gode jobmuligheder og ikke mindst, hvilke konkrete muligheder der er for at blive omskolet eller opkvalificeret til et nyt job. 

Til stede vil både være bl.a. Zealand Business College med en lang række handels- og erhvervsrettede uddannelser, gymnasier, Kriminalforsorgen og køreskoler som kan oplyse om alt fra erhvervsuddannelser, AMU- og svejsekurser, mulighederne for at blive SOSU-assistent, fængselsbetjent, chauffør eller noget helt sjette. Ringsted Kommunes jobcenter er også med og kan hjælpe med afklaring af rettigheder til uddannelse samt eventuelle muligheder for at få merit fra tidligere uddannelser og job. 

Uddannelsesmessen er arrangeret i et tæt samarbejde mellem jobcentrene i Ringsted og Slagelse Kommune samt Arbejdsmarkedskontor Øst under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

 

Foto: ABW