For andet år i træk kan brætspilselskere se frem til en sjov og spændingsfyldt dag, når der igen er Brætspilsfestival på Ringsted Bibliotek lørdag den 28. september. Det bliver en dag fyldt med spændende brætspil, hvor gæster kan møde spildesignere, købe og sælge brugte brætspil, og få hjælp af frivillige spilguides til at komme godt i gang. Dagen bliver krydret med kulisser, stemningslys og lydeffekter, som giver en helt særlig spiloplevelse – blandt andet kan man opleve det intense brætspil Blood on the Clocktower.

Det fulde program for brætspilsfestivalen kan hentes på biblioteket eller ses online

Biblioteket har en brætspilssamling, der rummer omkring 250 forskellige spil, og det er et udvalg af disse, man kan give sig i kast med, når der er brætspilsfestival.

Sidste år var en stor succes, og over 350 mennesker dukkede op for at deltage i den første udgave af brætspilsfestivalen. 

-Vi glæder os enormt meget til igen at afholde brætspilsfestival og til at opleve den helt særlige stemning, der er på biblioteket, når der bliver spillet brætspil rundt omkring i huset, siger Morten Halskov Jensen, der er brætspilsbibliotekar på Ringsted Bibliotek.

Unikke spiloplevelser venter
Et af de helt store trækplastre ved brætspilsfestivalen er muligheden for at få en helt særlig spiloplevelse, hvor der er skruet op for stemningen med kulisser, dæmpet lys og lydeffekter, som gør oplevelsen helt unik. Man kan eksempelvis mærke stemningen fra det populære TV2-program Forræder på egen krop, hvis man er med til at spille det intense brætspil Blood on The Clocktower.

Frivillige hjælper til
Hele dagen er der frivillige spilguides, som står klar med råd, vejledning og hjælp til at komme i gang med spil fra bibliotekets store brætspilssamling. Ligesom sidste år kan du også se frem til at gå på opdagelse i helt nye spil, når vi får besøg af forskellige spildesignere, der glæder sig til at fortælle om og vise deres nyeste brætspil frem. Det vil også være muligt at sælge og købe brugte brætspil på et loppemarked.