Med børnene som frontløbere er landsbyen Ørslev sydøst for Ringsted gået med i arbejdet for at støtte Børnetelefonen.

Vuggestue- og børnehavebørnene fra Børnehuset Ørslev samarbejder for første gang i år med Ørslev Landsbylaug om at støtte Børnetelefonen gennem arrangementet Bag for Børnetelefonen.

Det sker ved at børnene sammen med personalet i institutionen og forældrene hjemmefra bager kager, som bliver solgt fredag den 4. oktober på Dagli’Brugsens parkeringsplads.

Indtægterne går til at sikre, at flere børn og unge kan få hjælp gennem Børnetelefonen.

Børnenes indsats skaber håb

I Børnehuset Ørslev har børnene og de voksne igennem de sidste to år engageret sig i Børns Vilkårs landsdækkende indsats Bag for Børnetelefonen.

– Vi tror på, at det er en vigtig sag at støtte, og at det samtidig giver børnene en indsigt i, hvordan man kan hjælpe andre, som har brug for det, fortæller Anita Lundgreen, der er formand for forældrebestyrelsen i daginstitutionen.

Børnene, der er mellem nul og seks år, lærer igennem kagesalget om vigtigheden af fællesskab, sammenhold og empati. Samtidig bliver de introduceret til muligheden for at række ud og få hjælp fra Børnetelefonen, når de er gamle nok til selv måske at få brug for det.

Lokalsamfundet står sammen

I år er arrangementet vokset takket være samarbejdet med både Dagli’Brugsen og Ørslev Landsbylaug.

– Det er en fantastisk måde at skabe bånd på tværs af generationer og styrke vores lokale fællesskab, fortæller Kjeld Kampp, formand for Ørslev Landsbylaug.

Daginstitutionsleder Kate Blytækker siger, at det er vigtigt for børnene, at de lærer at være en del af noget større:

– Det at være en aktiv del i en større helhed, af et fællesskab, det er godt for børnene, uddyber hun.

Samtidig håber Kate Blytækker, at udvidelsen af Bag for Børnetelefonen også gør, at børnene kan samle flere penge ind til det gode formål.

Personalet i Børnehuset Ørslev, børnene og deres forældre står for salget sammen med landsbylauget, mens Dagli’Brugsen sponsorerer kaffe og saftevand.

Praktiske oplysninger

Fredag den 4. oktober 2024
Tid: Klokken 10:00-16:00
Adresse: Ørslev Gade 19, 4100 Ringsted (Dagli’Brugsen)

Foto: Ringsted Kommune