Det er det nystiftede Bæredygtighedsråd, der på baggrund af ansøgningerne til puljen, har indstillet til Klima- og Miljøudvalget.

Midlerne i puljen bliver hvert år tildelt lokale bæredygtige initiativer. I år har der været hele ni ansøgninger, og der blev søgt midler for i alt knap 300.000 kr.

Både Klima- og Miljøudvalget og Bæredygtighedsrådet var imponeret over spændevidden i projekterne samt engagementet hos alle de lokale borgere, foreninger og institutioner, der har søgt. Som formand for Klima- og Miljøudvalget, Klaus Hansen, udtrykker det:
”Jeg er glad for, at vi har fået så mange spændende ansøgninger i år – og jeg håber, at vi kommer endnu bredere ud i 2016”.

Årets modtagere af Bæredygtighedspuljen
Foreningen Nye Rødder modtager 30.000 kr. til et pilotprojekt, hvor flygtninge og indvandrere får viden om og hands-on erfaring med “grøn omstilling”, forstået som havearbejde, madlavning og håndværk. De sekundære mål er at klæde dem på til et sundere liv, grønne forbrugsmønstre samt fysisk og psykisk velbefindende.

Klostermarkens Børnehus modtager 21.500 kr. for at understøtte institutionens grønne profil. Børnehuset har fået pengene til buske og træer samt udekøkken i tilknytning til deres drivhus og køkkenhave.

Grøn Guide modtager 17.000 kr. og køber en el-ladcykel til udlån. I første omgang udlånes cyklen til initiativtager Kirsten Rue, som vil kører rundt til dagsinstitutioner med el-cyklen og lære børn og voksne om bæredygtighed.
Ringsted Krisecenter modtager 15.000 kr. til bæredygtige aktiviteter så som hønsehold, kompostering, høst af bær og frugt og lignende.

Foreningen Mimundo modtager 12.000 kr. til dækning af udgifterne til udekøkken, bordebænkesæt samt opmuring af ildsted og kogegrej. Hensigten er at skabe et område i Hallingelille med faciliteter til at undervise i grøn omstilling/økologisk havebrug/bæredygtigt byggeri o.lign.

Næste års pulje
I starten af det nye år vil Bæredygtighedsrådet arbejde med retningslinjerne for Bæredygtighedspuljen, så det fremover bliver nemmere for ansøgerene at se, hvilke kriterier der skal være opfyldt for at kunne komme i betragtning til at modtage midler fra puljen. Puljen kan søges både af virksomheder, organisationer, borgere og foreninger.

Ansøgningsperiode for Bæredygtighedspuljen i 2016 vil blive annonceret på kommunens hjemmeside samt via lokalpressen og andre relevante kommunikationskanaler.