fodterapeut

Det er blevet rigtig populært at gå sig en tur for at sikre sin daglige motion som Sundhedstyrelsen anbefaler. Med det følger ikke blot at tage vare på motionen og den mentale trivsel. Det er en rigtig god idé også at pleje fødderne.

Mange mennesker har problemer med hælen. Det sker, fordi hælen er det punkt på foden, som først rammer underlaget, og fordi den indeholder den største knogle i foden.

Fodterapeut Maiken Steenberg har mange års erfaring med hjælp til pleje af dine fødder. Blandt de mest almindelige gener på vores fødder er hælrevner eller hælspore.

Hælrevner
Hælrevner er åbninger i den hårde hud, der dækker hælens bagerste underside. De kan brede sig så dybt ind i hudens levende lag, at de bløder, og det kan være smertefuldt.

Hælrevner skyldes ofte vores valg af fodtøj. Det er vigtigt at vælge en sko med fast hælkappe, hvis man vil undgå hælrevner.

Fodterapeut Maiken Steenberg kan vejlede dig, sådan så du kan forebygge, at hælrevnerne ikke kommer tilbage igen. Det kan være en god idé at vælge et stødabsorberende indlæg som fodterapeuten selv kan lave. Derudover kan man dagligt bruge creme, for at holde huden fugtig og forebygge revner og sprækker.

Hælspore
En hælspore er en lille knoglevækst på hælen, og kan kun konstateres ved en røntgenfotografering. Hælspore kan skyldes flere ting, og derfor er det også forskelligt, hvordan man behandler problemet. En løsning kan være et stødabsorberende hælindlæg med special aflastning af det område hvor hælsporen befinder sig.

Behandling i klinik eller hjemme hos dig
Bestiller du en fodbehandling hos Maiken Steenberg, vil hun først forsøge at danne sig et overblik over dine fødders almene tilstand. Derefter vil hun behandle de symptomgivende faktorer som ligtorne, fodvorter, hård hud, fortykkede eller nedgroede negle. Du vil desuden få vejledning i, hvordan du selv kan pleje og træne dine fødder.

Du kan også få vejledning i hvilket fodtøj, du bør vælge. På den måde kan du forebygge fejlstillinger og irriteret hud.

Fodterapeut Maiken Steenberg behandler i egen klinik på Egevænget, men kan også komme hjem til dig.
Det er en service, som Maiken har erfaret er nødvendig i denne branche, fordi føddernes helbred betyder meget for vores muligheder for transport.

Kontakt
Fodterapeut Maiken Steenberg
Egevænget 3
4100 Ringsted
Tlf. 28 51 38 34
msteenberg@hotmail.com

fødder