kol_facebook_statusopdateringer_472x394px_billede3_0ModulBad, Betonelement i Ringsted, Arbejdsmedicinsk Klinik, Ringsted kommune og Byggeriets Arbejdsmiljøbus gennemfører sammen en oplysningsindsats om lungesygdommen KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom). Kampagnen hedder ”Pust liv i din hverdag” og gennemføres i uge 38 og 39.

Lungesygdommen KOL er den fjerdehyppigste dødsårsag i Danmark. Sundhedsstyrelsen anslår, at ca. 320.000 danskere har KOL, og at flere end halvdelen har det uden at vide det. Når KOL udvikler sig kan det være en meget invaliderende sygdom, inden man i sidste ende kan dø af den. Vi ønsker, at medvirke til at flere personer med et eller flere lungesymptomer søger egen læge tidligt i sygdomsforløbet. Så kan sygdommen nemlig bremses, og der er mange muligheder for at få et godt liv med KOL. Sygdommen skyldes ofte påvirkning af støv, gasser og opløsningsmidler samt tobak der generer lungerne.

Kampagnen vil gerne ud med følgende budskab:

Få et lungetjek, hvis du gennem længere tid (mere end to måneder) oplever et eller flere af følgende symptomer:

  • hoste – enten tør eller med slim
  • pibende eller hvæsende vejrtrækning
  • du bliver mere forpustet end dine jævnaldrende, når du bevæger dig, fx når du går på trapper eller løber efter bussen.

Der er også udviklet en række materialer til kampagnen bl.a. plakater, foldere, balloner og forskellige materialer til brug på Facebook og hjemmesider.

Den 22. september kl. 12.15 vil der være et arrangement på ModulBad i Ringsted om KOL med oplæg af arbejdsmediciner Rolf Petersen.

I kan få mere information om KOL, samt finde informationsmaterialer til borgere på kampagnens hjemmeside www.pustliv.dk.

Kontaktpersoner:

Finn Bjørn-Hansen, ModulBad Tlf.: 7637 7470
Sundhedskonsulent Eva Pilt Astrup, Ringsted Kommune, Tlf.: 2278 4791
Rolf Petersen, Arbejdsmedicinsk Klinik Slagelse Tlf.: 24856455
Niels Erik Danielsen, Byggeriets Arbejdsmiljøbus, Tlf.: 4133 6673

Finn Bjørn-Hansen salgschef på ModulBad udtaler, at han er gået med i kampagnen, for at sikre en så tidlig indsats i forhold til medarbejderne og deres sundhed, trivsel og livskvalitet.

ModulBad og Betonelementer ejes af CRH Concrete A/S som også ejer følgende brands dalton, EXPAN, EXPAN Villa og Guldborgsund Elementfabrik.

CRH Concrete er med markedets største og bredeste produktprogram Danmarks førende leverandør af betonelementer og systemløsninger. De beskætiger for tiden ca. 1.100 medarbejdere fordelt på 11 fabrikker i hele Danmark.

CRH Concrete er en del af den internationale koncern CRH plc, der med ca. 89.000 medarbejdere fordelt i 31 lande er blandt verdens største.