Fredag morgen (4. november. Red.) stod den på en lidt anden slags time end normalt på ZBC i Ringsted. Kantinen var fyldt op af lyttende elever, der fik noget, der mindede om en biologitime af overlæge Henrik Rindom, som fortale om rusmidlers enorme effekter på krop og hjerne.
Henrik Rindom har, som overlæge og psykiater, i årevis arbejdet med personer, der har et skadeligt forbrug af rusmidler. Han havde intet godt at sige om nogle af de midler, som han fortalte havde kæmpe effekter på hjerne og sind. Henrik Rindom var på besøg på ZBC i Ringsted, for at fortælle både lærer og elever om, hvad det er der gør, at man bliver afhængig og ikke mindst, hvilke enorme skader det har.
Henrik fortalte blandt andet om, hvordan rusmidler såsom alkohol, kokain og andre stoffer går ind og påvirker hjernen, så man får en afhængighed, der både kan være fysisk og psykisk. Der er seriøse konsekvenser ved at begive sig ud i stoffer, hvilket eleverne også tog til sig.
Emil, Anne og Thor går alle på urmageruddannelsen, og syntes det var spændende at få et indblik i de ting, som Henrik fortalte. ”Det er interessant at se og høre om, hvordan rusmidlerne påvirker ens hjerne. Det giver stof til eftertanke og noget vi vil tage med videre,” fortalte de tre kommende urmagere.
Henrik sammenlignede afhængighed af et rusmiddel med en sygdom. Det er noget du kan blive behandlet for og blive fri fra, men det er også noget du kan dø af, hvis der ikke bliver gjort noget ved det. Sune, Mads og Jacob bruger ikke selv de rusmidler, som Henrik fortalte om, men synes alligevel det var tankevækkende. ”Man skal bare helt holde sig væk. Vi vidste godt at det var skadende, men vi viste f.eks. ikke, at cigaretter var så nemt at blive afhængig af og noget af det, som flest mennesker dør af,” fortalte de tre drenge.
/ZBC