Der bliver ansat folk i Ringsteds virksomheder. I alt 290 nye fuldtidsjob er det blevet til over de seneste tre år. Det er særligt virksomhederne inden for bygge/anlæg, der er vokset. De står for mere end hvert andet af de nye job.

Det skriver Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Med en vækst på 12 % de seneste tre år er byggevirksomhederne i Ringsted Kommune i klar vækst. Væksten svarer til 160 nye fuldtidsjob, som er mere end halvdelen af de i alt 290 nye job, der er kommet siden 2013.

“Det er rigtig godt at se, at vi har fået så mange nye job i erhvervslivet. Arbejdspladser er afgørende for vores kommune, og derfor er det jo en fornøjelse, når det går så kraftig frem, som det har gjort i de seneste år,” udtaler Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted.

Flot jobvækst i byggeriet
Bygge- og anlægsbranchen beskæftiger i alt 1767 personer i Ringsted Kommune. Ringsted har både små, mellemstore og rigtigt store bygge- og anlægsvirksomheder som fx Enemærke og Petersen. Branchen har generelt oplevet vækst i regionen, dog ikke på niveau med i Ringsted.

“Vi har en god blanding af både store og små virksomheder inden for bygge/anlæg. De har sammen skabt den flotte jobvækst i byggeriet. Efter en hård krise er det en branche, der har løftet sig markant, og der har vores virksomheder løftet sig særligt meget. Det er rigtig godt gået,” udtaler Henrik Hvidesten.

16.000 job i Ringsted
Der er i alt lige knap 16.000 job i Ringsteds erhvervsliv, hvoraf 4.300 er inden for det offentlige. Lidt mere end hver anden med job i Ringsted, pendler til arbejde fra en anden kommune.

– Vi er et rigtigt attraktivt sted at drive virksomheder, fordi vi ligger godt ift. transport både med bil og tog helt centralt på Sjælland. Og det er en af grundende til, at vi har kunnet skabe et stærkt erhvervsliv med både store og små virksomheder, udtaler borgmester Henrik Hvidesten. 

Bevægeligt arbejdsmarked
Men pendlingen går selvfølgelig også den anden vej. 9.000 personer tager hver dag bilen eller toget på job i en anden kommune. De fleste med retning mod København og omegn.

– De gode transportmuligheder går jo også ud af kommunen. Og vores arbejdsmarked er i dag en bevægelig størrelse, hvor man skifter job oftere. Derfor er det godt både at have lokale job og adgang til job i retning af København. Det har vi i Ringsted, og det er en del af baggrunden for, at vi er en attraktiv kommune i vækst, udtaler Henrik Hvidesten.

Tallene kommer fra det nye VækstVilkår 2016, som udkommer den 24. august. Analysen er udarbejdet af Center for VækstAnalyse for Vækstforum Sjælland.