Har du ønsker om at flytte til Ringsted, bør du gøre det snart, da udviklingen viser, at priserne er i stigning.

Boligpriserne er i stigning i Ringsted, hvor man nu om dage skal punge ud med cirka 2.1 mio kr. for en villa i den midtsjællandske by. I maj 2015 kostede en villa i Ringsted cirka 1.9 mio kr. Det vil sige en stigning på 200.000 kr. på 3 år. Gennemsnitsprisen for en villa i Region Sjælland lyder i maj 2018 på lige under 2 mio kr.

Ringsteds stigende popularitet kommer yderligere til udtryk i salgstiden, hvor villasælgerne i dag kan få solgt boligen på under fire måneder, sammenlignet med i år 2015, hvor salgstiden lød på næsten syv måneder. “Det er ikke en udvikling man ser ret ofte”, udtaler Jesper Graff fra Boligadvokat24.

“Vi ser overordnet en positiv udvikling på boligmarkedet i de centrale sjællandske byer, heriblandt Slagelse, Næstved, Roskilde mv. Dette kan vi også mærke på telefonerne, at flere og flere ønsker at flytte ind mod byerne, og væk fra forstæderne”, udtaler Jesper Graff.

Med stigende popularitet følger typisk lave nedslagsprocenter, hvilket også er gældende i dette tilfælde. Med en nedslagsprocent på cirka 2% kan det tyde på, at villasælgerne i Ringsted er tålmodige og ikke giver efter for alle købers krav. Det vil sige, det er ikke de helt store rabatter købere skal forvente fra boligsælgerne i Ringsted. Tilbage i 2015 var nedslagsprocenten på cirka 3,6%.

Som køber skal man være opmærksom på, at der findes en hel del udgifter ved boligkøb, hvorfor enhver form for prisnedslag vil være til gavn. Har man vanskeligheder med prisforhandlinger selv, er der hjælp at hente hos Ringsted boligadvokaten, der også kan hjælpe med udarbejdelsen af skødet mv.

Ringsted har i år fået omdannet det centralt beliggende Torv, som skal være med til at binde byen sammen og skabe en attraktiv bymidte. Et sted hvor børnene har mulighed for at lege, og hvor man kan være sammen med venner og familie. Byfornyelse kan ligesom Ringsteds stærke forenings- og butiksliv og lokale jobmuligheder være medvirkende til stigende boligpriser. Læs mere om det nye torv på Ringsted Kommunes hjemmeside.

Kilde: Boligsidens Markedsindeks

GemGem