Ringsted Kommune forventer i andet halvår af 2018 at invitere udviklere til at komme med deres bud på et nyt boligområde langs Kaserne Parkvej. De første boliger kan stå klar til indflytning i 2020, hvis projektet forløber planmæssigt.

Det skriver Ringsted Kommune til Dit Ringsted.

Ringsted Kommune har de seneste år arbejdet på at udvikle Kasernegrunden. Til efteråret forventer kommunen at kunne invitere udviklere til at komme med deres bud på et samlet boligområde på arealer langs Kaserne Parkvej.

Byudviklingen på kasernegrunden skal være med til at dække behovet for nye boliger i Ringsted Kommune, fortæller Tine Christiansen, teknisk direktør i Ringsted Kommune.

”Ringsted Kommune har de seneste mange år fået en stabil strøm af tilflyttere, og det ser ud til at fortsætte de næste år. Så vi har behov for at skabe flere boliger, og det gør vi med flere projekter på den gamle kasernegrund,” siger Tine Christiansen.

I første omgang vil Ringsted Kommune gerne have udvikleres bud på et samlet boligområde for området, der er omfattet af Lokalplan 291. Det dækker et område nord for Kaserne Parkvej og mellem Bataljonen og Delingen samt området syd for Kaserne Parkvej mellem Garnisonen og begge sider af Regimentet.

”Det er et attraktivt område, og vi glæder os til at se nogle spændende bud på, hvordan man kan skabe et samlet boligområde på arealerne ved Kaserne Parkvej. Vi forventer at kunne udbyde projektet i andet halvår af 2018,” siger teknisk direktør i Ringsted Kommune, Tine Christiansen.

Bedre støjdæmpning
Ringsted Kommune havde tidligere forventet at kunne udstykke parcelhusgrunde i området i 2018. En ny planlov trådte dog i kraft den 15. juni 2017, og med den kom der blandt andet skærpede regler for planlægning af boligområder i forhold til støj.

Det betyder, at kommunerne skal sikre boligerne mod fremtidige støjgener. Da trafikken på motorvejen er stigende, betyder det også en stigende støj, som igen stiller krav til planlægningen.

Ved at vælge en anden form for boligprojekt i området, vil der i højere grad blive taget hensyn til støjen fra motorvejen. For projektbyggeriet, som udviklerne skal komme med bud på, skal også indeholde støjdæmpende foranstaltninger.

Ringsted Kommune går nu i gang med at lave principper og tidsplan for projektmaterialet, som kan behandles af Byrådet i august eller september. Derefter kan vi udbyde det og vælge projektudvikler.

Går alt vel, er forventningen, at de første boliger kan stå klar til indflytning i 2020.