Mandag har Ringsted Kommune og Ringsted-Sorø Lærerforening indgået en ny tre-årig arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Ringsted Kommunes folkeskoler.

Det skriver Ringsted Kommune til Dit Ringsted.

Der kommer ro om lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid de næste tre år i Ringsted Kommune. Mandag formiddag har Ringsted Kommune og Ringsted-Sorø Lærerforening indgået en tre-årig arbejdstidsaftale, der gælder for skoleårene 2018/19, 2019/20 og 2020/21.

Aftalen er en forlængelse af den eksisterende et-årige arbejdstidsaftale.

”I Ringsted Kommune har vi ambitioner om at udvikle folkeskolen og blandt andet forbedre de faglige resultater og øge trivslen hos både elever og lærere. I det arbejde er arbejdstidsaftalen et væsentligt redskab for at give lærerne de bedste forhold, så vi sammen kan udvikle folkeskolen i Ringsted,” siger Gitte Løvgren, direktør for børne- og skoleområdet i Ringsted Kommune.

Vedhæftet er også billede af Lise Vadsager (tv.), formand for Ringsted-Sorø Lærerforening, Gitte Løvgren (i midten), direktør for børne- og skoleområdet i Ringsted Kommune samt Jesper Ulrich (th.), skolecenterchef i Ringsted Kommune. Foto: Ringsted Kommune.

Den lokale arbejdstidsaftale er tre-årig og giver blandt andet klare rammer for lærernes undervisningstid og er meget fleksibel på kravet om tilstedeværelse.

”Vi ønsker, at vores lærere skal have nogle rammer, som er så gode som muligt. Samtidig vil vi have ro om lærernes arbejdstid de næste tre år. Aftalen er derfor betydeligt bedre for vores lærere end den lovgivning, der er på området. Blandt andet har vi ikke krav om fuld tilstedeværelse på skolen i 40 timer. Hos os er der fem timers individuel forberedelse, som lærerne kan tilrettelægge på den måde, der giver mest mening for den enkelte lærer,” siger direktør Gitte Løvgren.

Lise Vadsager, formand for Ringsted-Sorø Lærerforening, mener, at lærerne har fået en god aftale, og at den er underskrevet efter en god dialog med forvaltning og politikere i Ringsted Kommune.

”Med den her aftale får vi ro om arbejdstiden, så vi kan koncentrere os om at lave god undervisning for eleverne. Det har været vigtigt for os, at lærerne med aftalen sikres mulighed for forberedelse af deres undervisning, og at de har mulighed for at være fleksible.

For det giver god mening at kunne tage ting og oplevelser ind i undervisningen fra vores omverden, og det lykkes bedst, hvis man har fleksible rammer. Vi har fået en god arbejdstidsaftale, og det øger muligheden for at kunne tiltrække veluddannede lærere til kommunen.”

Aftalen er godkendt af Byrådet i Ringsted Kommune. Den blev formelt underskrevet af direktør for børne- og skoleområdet Gitte Løvgren og skolecenterchef Jesper Ulrich fra Ringsted Kommune samt Lise Vadsager, kredsformand for Ringsted-Sorø Lærerforening.

GemGem