Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet fra den 20. december 2018 til den 22. januar 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Grov vold – Ålbækvejen, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 05.16 fik politiet en anmeldelse om, at en 35-årig mand fra Store-Fuglede kort forinden var blevet overfaldet, mens han var ved at klargøre sin lastbil til dagens arbejde. Den 35-årige var ved at kravle op i førerhuset, da han blev slået over ryggen med et jernrør. Den forurettede forsøgte at værge for sig, og kravlede videre ind i lastbilens kabine. Gerningsmanden fulgte efter og fortsatte sit angreb, indtil han pludselig stoppede og flygtede fra stedet.

Forurettede beskrev manden som: 190 cm, Kropsbygning: Kraftig, Yderligere kendetegn: Ølmave og brede skuldre, Iført: sort tøj med sort hue og handsker. Bevæbning: jernrør.
Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til, hvem der står bag det grove overfald.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der har set en person med det beskrevne signalement omkring Ålbækvejen i Jystrup Midtsj. tidligt mandag morgen, eller fra borgere der i øvrigt har oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114.

Brand i køretøj – Haslevvej, Ringsted

Kl. 15.26 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om brand i et køretøj. Det viste sig at være mindre dramatisk end anmeldelsens ordlyd, da der kun var tale om røgudvikling fra motorrummet på en varebil. Noget spildt olie i motorrummet ansås for at være årsagen til dramatikken. Ingen kom til skade ved hændelsen, som politiet ikke foretog sig yderligere med.

Råbende mand formanet – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 06.25 bortviste politiet en 53-årig mand fra Aarhus C fra forhallen på togstationen, hvor han ifølge en kvindelig anmelder var utryghedsskabende, fordi han gik råbende og til dels truende rundt derinde. Politiet formanede ham om at opføre sig ordentligt og henviste ham til at tage næste tog i retning mod Jylland. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd på stedet.

Tricktyveri fra lejlighed – Jørgen Roedsvej, Ringsted

Kl. 13.58 anmeldte en 79-årig kvinde fra Ringsted, at hun fredag d. 18.01.19 i tidsrummet kl. 17.00-18.00 havde fået uventet besøg af en kvinde, der ikke kunne få kontakt med anmelderens nabo i anledning af en forestående fest. Kvinden havde fået den 79-årige til at give en besked og fulgte med ind i hendes køkken, da en seddel skulle skrives om, at kvinden havde styr på boller, lagkage, smør, ankomsttid mv. i forbindelse med en fødselsdagsfest hos naboen. Kvinden takkede for hjælpen og forlod den 79-åriges lejlighed. Kort før anmeldelsen havde den 79-årige nu opdaget, at en skuffe i soveværelset var blevet rodet igennem og kontanter stjålet. Hun var derfor overbevist om, at en medsammensvoren havde sneget sig ind i hendes lejlighed, da hun og den fremmede kvinde opholdt sig i køkkenet. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, Asiatisk af udseende, 25-30 år, 158-160 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Talte: Dansk med accent, Iført: sort frakke. Politiet forsøger nu at få identificeret kvinden og hendes mulige medsammensvorne.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 07.57 kørte en 18-årig kvinde fra Skælskør i en personbil ad motorvejen i østlig retning. Hun kørte længst til højre og gjorde klar til at overhale en forankørende bilist. I vognbanen til venstre for hende kørte en anden personbil ført af en 46-årig kvinde fra Ringsted, som den 18-årige blev så overrasket over at se, at hun mistede kontrollen over sin bil. Den 18-åriges bil kom derfor i skred og ramte så personbilen ved siden af. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som dog medførte spærring af en vognbane, indtil oprydning var gennemført kl. ca. 08.45.

Varetægtsfængsling – Røveri / brugstyveri mv. – Ringsted

Kl. 08.55 foretog Københavns Vestegns Politi anholdelse af en 19-årig mand fra Brøndby Strand, da han var kommet kørende i en personbil uden nummerplader ad Strandesplanaden i Brøndby Strand. Han forsøgte indledningsvist at køre fra politiet, men standsede lidt senere og flygtede derefter til fods. Politiet løb manden op og anholdt ham som mistænkt for kørsel i en bil, der var frarøvet en 68-årig kvinde fra Ringsted. Hun havde tirsdag d. 15.01.19 kl. 18.29 anmeldt til Midt- og Vestsjællands Politi, at hun ved sin bopæl netop var blevet kontaktet af to mænd, der under trussel med pistollignende genstand havde røvet personbilen fra hende. Røverne kørte efterfølgende væk i ukendt retning i personbilen, hvor flere af bilejerens personlige effekter lå. Bilejeren led ikke fysisk overlast ved røveriet, som medførte en efterforskning for at finde bilen og røverne. Politiet sikrede sig bilen til nærmere undersøgelse for tekniske spor efter røverne, da politiet kun havde fået anholdt én mistænkt i sagen.

Ved en ransagning på den anholdtes bopæl fandt politiet en gaspistol, som blev beslaglagt som bevis i sagen. Efter afhøring til sagen blev den anholdte fremstillet i grundlovsforhør kl. 14.00 ved Retten i Roskilde som sigtet for røveri, biltyveri, ulovlig tvang og ulovlig besiddelse af våbnet, der blev brugt til røveriet. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen og endte i øvrigt med, at den 19-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 31. januar 2019. Politiet efterforsker nu videre i et forsøg på at få identificeret øvrige mistænkte i sagen.

Mistænkelige forhold – Bragesvej, Ringsted / Falkevej, Køge

Kl. 15.14 anmeldte en medarbejder hos en bilforhandler, at en mand kl. ca. 13.40 havde fået lov til at køre en prøvetur i en brunmetallic VW Transporter med påsatte prøveskilte DS34. Manden var imidlertid ikke kommet retur med bilen, hvorfor medarbejderen nu frygtede, at bilen var blevet stjålet. Ved nærmere undersøgelse af det kørekort, som manden havde fremvist, viste det sig, at den 42-årige mandlige indehaver af kørekortet kunne oplyse politiet, at kørekortet var blevet stjålet i oktober 2018 i forbindelse med tyveri fra bilen.

Denne mistanke mod manden blev måske styrket af en anmeldelse allerede kl. 15.03 fra en autoforhandler på Falkevej i Køge. En mand havde henvendt sig kl. ca. 12.30 og fremvist et kørekort, inden han fik en prøvetur i en bil. En medarbejder fulgte dog med i bilen under prøveturen, da personalet havde vurderet mandens henvendelse lidt underlig. Efter prøveturen havde manden skyndsomt forladt stedet. Efterfølgende viste det sig, at det fremviste kørekort tilhørte samme 42-årige mand som i sagen fra Ringsted. Den mistænkte blev beskrevet som: A: mand, dansk af udseende, 35-45 år, 185 cm, Kropsbygning: spinkel, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Langt skæg, spidst ansigt, Talte: Dansk, Iført: Jakke med hætte.

Politiet forsøger nu at identificere manden, der fik bilen i Ringsted stillet til rådighed til prøveturen, ud fra en mistanke om, at han har stjålet bilen efter forevisning af en anden mands kørekort.

Tricktyveri – dankort misbrugt – Roskildevej / Fredensvej, Benløse, Ringsted

Kl. 19.26 anmeldte en 80-årig kvinde fra Ringsted, at hun efter indkøb i supermarkedet Rema 1000 i tidsrummet kl. ca. 16.20-17.00 havde anbragt sine varer i et indkøbsnet og med sin pung med dankort øverst i nettet. Da hun fra supermarkedets p-plads kørte i sin bil mod bopælen, bemærkede hun, at hun var punkteret på et af dækkene. Hun standsede straks for at tilse bilen og blev kort efter kontaktet personligt af en hjælpsom, engelsktalende mand. De fandt bl.a. på grund af sprogvanskeligheder ikke nogen løsning på det punkterede dæk, hvorfor den 80-årige fortsatte videre i bilen til sin bopæl i nærheden. Efter hjemkomsten opdagede hun, at hendes dankort nu manglede fra pungen, hvorfor hun mistænkte den hjælpsomme mand for at have stjålet det. Dankortet viste sig allerede være blevet misbrugt til to hævninger til et samlet beløb af 11.600 kr. Politiet forsøger nu at få identificeret den hjælpsomme mand, der beskrives som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-40 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Engelsk.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området ved supermarkedet eller på Fredensvej. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiet formoder, at PIN-koden til offerets dankort er blevet afluret. Derfor vil politiet gerne erindre om, at det er særdeles vigtigt at skjule indtastningen af PIN-koden på et betalingskort, når kortet benyttes. Uden afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en (trick)tyv. Beskyt indtastningen med f.eks. den frie hånd, eller stil dig så tæt på betalingsterminalen, så uvedkommende ikke se rundt om dig eller over din skulder, når PIN-koden indtastes.

Spirituskørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 23.29 anholdte og sigtede politiet en 51-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 23.34 mistede en 30-årig mand fra Sverige kontrollen over sin personbil, da han under kørsel i østlig retning var ved at overhale en anden personbil ført af en 60-årig mand fra Karrebæksminde. Svenskeren påkørte bagende af den danske bil, således at den danske bil endte på taget i rabatten. Den svenske slap med diverse skader på fronten, og ingen af de to parter kom til skade ved uheldet. De to biler var fjernet fra motorvejen kl. ca. 01.00, hvor vejen atter var farbar i begge vognbaner i østlig retning.

Brand i rækkehus – Kildemarken, Ringsted

Kl. 15.34 blev politi og brandvæsen alarmeret, da der var ild i et rækkehus. Da politipatruljen kom frem var brandvæsnet i fuld gang med slukningsarbejdet, og der var kraftig røgudvikling på stedet. Det viste sig, at branden formentlig er opstået ved, at der fik ild i en pizzabakke, der stod på en tændt kogeplade. Ingen personer kom til skade ved branden, der forårsagede skader på køkkenet i huset, men ikke bredte sig yderligere.

Spirituskørsel – Sjællandsgade, Ringsted

Kl. 02.35 havde politiet endnu en sag om spirituskørsel. Denne gang var det en 21-årig mand fra Litauen, der kørte i en litauisk bil, selvom han havde drukket for meget. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve. Når resultatet af blodprøven kommer, vil politiet kontakte manden, der opholder sig hos familie i Ringsted.

Indbrud i perioden

Sleipnersvej, Ringsted
Bøllingsvej, Ringsted
Haslevvej, Ringsted