Når ejendomsmægler Peter Dinesen mandag den 15. juni 2015 slår dørene op til sin nye Estate-forretning i Sct. Hansgade er det en erfaren Ringsteddreng, der vender hjem.

Ejendomsmarkedet i Ringsted er præget af stigende priser og optimisme. Flere og flere boligejere sætter deres hus eller lejlighed til salg, og mange overvejer at købe. I de seneste måneder er private boliger i Ringsted Kommune handlet til stigende priser, sammenlignet med året før.

Denne optimisme er baggrunden for, at Ringsteds nye ejendomsmægler Peter Dinesen åbner forretning under Estate-kæden i den by, hvor han har boet det meste af sit liv. Han har i næsten 30 år arbejdet i finans- og ejedomsmæglerbranchen. I de seneste år som salgschef for Nybolig, hvor han blandt andet har udviklet salgskoncepter for Nybolig- og Estate-kæderne.

 Gang i markedet

– Jeg kan mærke, at der for alvor er ved at komme gang i ejendomsmarkedet, og det vil jeg gerne yde mit bidrag til, at der kommer ekstra gang i. Samtidig glæder jeg mig til at arbejde i Ringsted igen. Jeg har savnet at have min dagligdag her, så da muligheden opstod for at åbne en Estate-forretning i byen slog jeg til, siger Peter Dinesen.

Gennem de seneste år har der hver måned været 25-30 nye boliger til salg i Ringsted Kommune. Før krisen i 2007-2008 var der over 400 boliger til salg – langt størstedelen var villaer. For første gang siden 2007 er der i øjeblikket under 300 boliger til salg. Dog er salget af boliger gået markant frem inden for det seneste år, hvor der er solgt 240 boliger. Året forinden var det 200 boliger.

 God kundepleje

Ringsteds nye ejendomsmægler har gennem flere år undervist og coachet andre ejendomsmæglere i god kundepleje med fokus på kundernes boligdrømme.

3- Bil foto Estate Ringsted– For mig er det afgørende, at en dialog med kunderne ikke kun drejer sig om mursten og antal kvadratmeter. Vores dialog skal tage udgangspunkt i at afdække, hvilke ønsker kunderne har til livet i deres nye bolig. Jeg skal hjælpe mine kunder med at træffe den rigtige beslutning om deres fremtidige hjem. Det er en stor beslutning af købe hus eller lejlighed. Det må aldrig blive rutine, så det skal gøres ordentligt, siger Peter Dinesen.

Han peger på, at en boligsælger har naturligt fokus på salgspris, og på hvor stort et overskud, der kommer ud af salget.

– Det har dog også betydning for sælger, hvordan ejendomsmægleren håndterer de kunder, som kommer og kigger på boligen. På det nuværende boligmarked er det en faktor, som kan have helt afgørende betydning for om boligen sælges, siger Peter Dinesen.

Private boliger

Estate Ringsted vil primært varetage salg af private ejerboliger – huse, lejligheder og mindre landejendomme. Når det gælder erhvervsejendomme, har Peter Dinesen en samarbejdsaftale med Nybolig.

– Ringsted har en utrolig god beliggenhed midt på Sjælland. Vi er tæt på hovedstaden, og Odense e1 - Facade Estate Ringsted Peter Dinesenr blot en time væk med tog eller bil. Priserne på boliger i Storkøbenhavn er hastigt på vej op. Det gør det interessant for mange unge familier at overveje Ringsted som udgangspunkt for et familieliv og en karriere i København. Det kan sagtens lade sig gøre. Og det er jeg overbevist om, at flere og flere potentielle husejere vil få øjnene op for. Det vil jeg i hvert fald gøre mit til, siger Peter Dinesen.

Estate Ringsted slår dørene op til en velkomstreception i Sct. Hansgade 22 tirsdag den 16. juni kl. 14-17, hvor venner, samarbejdspartnere, kommende kunder, boligsælgere og boligsøgere er velkomne til at kigge forbi til en forfriskning.

 /Stine Amanda