Nadja Martlev er Ringsted Ungdomsforums nye formand. I dette interview fortæller hun om, hvad man arbejder med i de unges forum, hvem man samarbejder med, og hvad hendes visioner er med formandsposten.

Hvad er Ringsted Ungdomsforum?nadja
Ringsted Ungdomsforum er bindeledet mellem de unge og politikerne i Ringsted. Vi er en gruppe af unge, der arbejder for, og med, de unges interesser. Ringsted Ungdomsforum er et ikke partipolitisk forum. Vi er neutrale, da det er vigtigt, at alle skal føle sig velkomne. Desuden mener vi, at mangfoldighed er vigtigt for at få de bedste idéer samt diskussioner og for at få flest mulige af Ringsteds unges meninger med. Ringsted Ungdomsforum er et forum af unge, for unge.

Hvad er Ringsted Ungdomsforums mærkesager?
Ringsted Ungdomsforums mærkesager er de unges mærkesager. Vi arbejder for det, som de unge i Ringsted gerne vil have. Vi repræsenterer og formidler de unges mærkesager. Det vigtigste for Ringsted Ungdomsforum er, at de unge bliver set og hørt, og vi ønsker at være med til at gøre det attraktivt at være ung i Ringsted.

Hvilke specifikke emner arbejder I med lige i øjeblikket?
Vores seneste arrangement foregik på cafébaren SKEMA og havde fokus på valgkampen. Vi valgte at afholde et arrangement med fokus på valget, fordi vi i RUF mener, at det er vigtigt, at de unge får øjnene op for vigtigheden af demokratiet og vigtigheden af at udnytte muligheden for at stemme. Arrangementer, som vores valgarrangement på SKEMA, er især vigtige, fordi mange unge er i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds, og derfor vælger de helt at lade hver med at stemme. Det vil RUF gerne være med til at ændre på. Vi ønsker at give de unge den viden, de har brug for, for at de også kan udnytte deres stemme når der er valg, hvad enten det er kommunal/regional- eller folketingsvalg. Samtidig arbejder vi lige nu på at få et større fokus på RUF, så flere bliver klar over, hvem vi er, og for at vi kan få et endnu større forum for de unge.

Hvorfor har du valgt at stille op som formand?
Da Michelle Ingemann valgte at træde af som formand, faldt det mig meget naturligt at træde i hendes sted. Jeg ved, at jeg har noget at leve op til, og at mange regner med mig som formand, men jeg er klar til at vokse med opgaven, og jeg ser det som en stor tillid, at jeg har fået lov til at få denne opgave. Jeg er glad for og stolt af at være formand for Ringsted Ungdomsforum.

Hvad er dine visioner med Ringsted Ungdomsforum?
Da RUF for nylig er blevet konstitueret på ny, arbejder vi i øjeblikket med en strategisk udvikling. Det er vigtigt for os, at vi er det bedste, vi kan være, for at vi kan gøre det bedste for Ringsteds unge, og min vision er, at vi skal blive til en fast og naturlig del af ungdommens hverdag.

Hvilke andre grupper samarbejder i med?
I Ringsted Ungdomsforum samarbejder vi med en masse forskellige instanser. Vi har eksempelvis arbejdet sammen med både SKEMA og Ringsted Bibliotek. Det vigtige for os i forhold til samarbejdspartnere er, at begge parter får et positivt udbytte af samarbejdet. Dette uanset om samarbejdspartneren er en location eller en organisation. Det er vigtigt, at vi får et fælles udbytte, og at vi kan hjælpe hinanden, uanset hvem vi samarbejder med.

/Stine Amanda