Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2019/12/02 til 2019/12/10.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Efterlyst ung mand fundet i kælderrum – Benløseparken, Benløse, Ringsted

Kl. 10.48 flygtede en 16-årig ung mand fra Glesborg fra politiet, som kort forinden havde anholdt ham for besiddelse af euforiserende stoffer. Politiet havde oplysninger om, at den 16-årige kunne opholde sig i Benløseparken, hvor politiet så også fandt ham gemt i et kælderrum. Han var flygtet fra en institution i Østjyllands politikreds og derfor efterlyst af politiet. I forbindelse med anholdelsen blev han ilagt håndjern, men så alligevel sit snit til at stikke af. Flugten varede dog kort tid, idet han blev fundet i et skur på Skolevangen, hvor han forsøgte at gemme sig. Ved nærmere undersøgelse af hans effekter fandt politiet ham i besiddelse af ca. 10 gram amfetamin og flere salgsposer samt poser med rester af hash. Efter afhøring til sigtelser for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer samt straffelovens bestemmelser om flugt som anholdt blev den 16-årige transporteret retur til Jylland ved politiets foranstaltning. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Hellestrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.00 var en 18-årig mand fra Slagelse kørt galt i en personbil. Han var inden uheldet kørt ad Ringstedvej i vestlig retning, da han efter en kurve mistede kontrollen over bilen i det våde føre. Han kørte derfor via den modsatte kørebanehalvdel ned i grøften, hvor bilen endte på venstre side. Den 18-årige slap uskadt fra uheldet, som ikke involverede øvrige trafikanter.

Ung butikstyv – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 19.02 anmeldte personalet fra en sportsforretning, at en mindreårig var tilbageholdt som mistænkt for at stjæle et par sportssko. Politiet kørte til butikken og fik kontakt til en 14-årig dreng fra Slagelse, hvis forældre var blevet tilkaldt til stedet, da han kunne mistænkes for at have stjålet et par sportssko til en listepris på 1050 kr., men på tilbud til 715 kr. Han blev derfor afhørt til sagen om butikstyveri, men kunne ikke sigtes for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om tyveri, fordi han er under den kriminelle lavalder på 15 år. Efterfølgende underrettede politiet de sociale myndigheder om sagen mod den 14-årige.

Falsk brandalarm – Mulstrup Møllevej, Mulstrup, Ringsted

Kl. 22.43 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om ildebrand i noget, der kunne minde om en fabriksbygning. Det viste sig dog at være en afbrænding under kontrollerede former, idet myndighederne kunne konstatere, at flammen stammede fra et biogasanlæg. Herefter forlod brandvæsnet og politiet stedet.

Ulovlig knallert konfiskeret – Ringstedvej/Ejbyvej, Bjæverskov – Køge

Kl.19.28 var færdselspolitiets videobil på patrulje, da den kørte bag ved en knallert uden nummerplade, som kørte væsentligt over den tilladte hastighed. Patruljebilen kom til at holde bag ved den ulovlige knallert i et kryds med rødt lys. Her henvendte betjenten sig til føreren af knallerten, en 18-årig mand fra Ejby, som blev meget overrasket, da han ikke havde set den civile patruljebil. Føreren tilkendegav, at betjenten aldrig havde fanget ham, hvis han havde forsøgt at standse ham, mens han kørte. Ved nærmere undersøgelse af knallerten, fandt politiet frem til, at der var tale om en uindregistreret, og ikke forsikret stor knallert 45, som ikke havde monteret sidespejle. Føreren havde ikke erhvervet kørekort, og han blev sigtet for kørsel uden førerret. Knallerten blev målt på politiets rullefelt, som viste at den kunne køre mindst 80 km/t. Føreren havde flere afgjorte sager om kørsel på konstruktivt ændret knallert. Den 18-årige blev sigtet for de mange færdselslovsovertrædelser, og erkendte kørslen. Politiet kunne derfor konfiskere knallerten udenretsligt. Politiet skal nu gennemgå den video, som blev optaget af knallertens kørsel og lave beregning af knallertens hastighed. Herefter vil den 18-årige blive kontaktet og få afklaret, om hastigheden var så høj, at der kan få indflydelse på hans ret til at erhverve et kørekort.

Bil beslaglagt – Odinsvej, Ringsted

Kl. 21.00 sigtede politiet en 34-årig mand fra Herlufmagle for kørsel uden førerret i en personbil. Da det var 5. gang han kørte uden kørekort indenfor 3 år, beslaglagde politiet bilen med henblik på konfiskation. Den 34-årige accepterede beslaglæggelsen og retten vil senere tage stilling til konfiskationsspørgsmålet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Bragesvej, Ringsted

Kl. 10.20 anholdt og sigtede politiet en 80-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Tilholdssted rømmet – Nørregade, Ringsted

Kl. 19.27 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger om, at en gruppe unge havde taget ophold i en forladt butik, og at de måske røg hash på stedet. Politiet kørte til stedet med den forladte butik, der bar præg af langvarigt ophold og diverse ødelæggelser tidligere. En del unge fik pludselig meget travlt med at løbe væk, da politiet dukkede op. Politiet fik dog kontakt til fire lokale unge i alderen 15-18 år, som alle blev kontrolleret og ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt. De unges forældre blev orienteret om årsagen til politiets tilstedeværelse med en opfordring til, at de fremadrettet fandt et andet tilholdssted end den forladte butik, hvortil der var fri adgang.

Brand i bil – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 00.07 fik politiet via alarm 112 melding om brand i en bil, der stod på en cykelsti. Ved patruljens ankomst var der to meter høje flammer fra bilen, som trods brandvæsnets indsats udbrændte. Der var ingen personer i bilen eller ejer til stede, og politiet fandt efterfølgende ud af, at der var tale om en udlejningsbil af mærket BMW 330i, som af vidner tidligere på aftenen var set i området ved outletcentret. Politiet skal nu forsøge at finde frem til årsagen til branden, ligesom bilejeren skal underrettes om bilens tilstand og placering.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket bilen i området inden branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Humanitær eftersøgning – Ringsted

Kl. 09.16 kontaktede pårørende til en 71-årig kvinde fra Ringsted politiet, fordi den 71-årige ikke var dukket som aftalt i Odense hos en bekendt. De pårørende havde selv undersøgt, om hun opholdt sig i familiens sommerhus, ligesom Fyns Politi fredag aften havde ledt forgæves efter hende i Odense-området. Midt- og Vestsjællands Politi iværksatte yderligere undersøgelser for at finde ud af, hvor hun kunne opholde sig. Politiet kontrollerede, om hun kunne være blevet indlagt på forskellige sygehuse, ligesom politiet kontrollerede overvågning på DSB-stationen i Ringsted, men begge undersøgelser med negativt resultat. Da politiet senere på formiddagen opholdt sig ved den savnedes bopæl, dukkede hun pludselig op af sig selv og i god behold. De pårørende blev straks underrettet herom, så de kunne tage sig af den 71-årige. Hvor den savnede kunne have opholdt sig siden fredag aften, har politiet ingen oplysninger om.

Butikstyveri – Ringstedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 18.13 anmeldte personalet i Dagli’ Brugsen, at man sammen med flere borgere tilbageholdt nogle udlændinge som mistænkte for at have stjålet varer i supermarkedet. Politiet fik kontakt til to mænd på 44 og 45 år fra Litauen, som blev anholdt og sigtet for at have stjålet en oksemørbrad og seks øl. Personalet var af andre kunder blevet gjort opmærksom på mændenes tyveri i dag, og personalet havde i forbindelse med tilbageholdelsen genkendt dem fra et andet tyveriforhold to dage tidligere, hvor de samme to havde stjålet drikkevarer og en isskraber til en samlet værdi af ca. 100 kr. De to anholdte blev løsladt efter afsluttet sagsbehandling samt betaling af en bøde, som begge sager blev afgjort med straks.

Juledekoration brød i brand – Vestre Søvej, Haraldsted, Ringsted

Kl. 23.38 var der udbrudt brand i et mindre sommerhus, hvor politiet kunne konstatere, at der var ild i tagkonstruktionen. Brandvæsnet fik slukket branden, der begrænsede sig til den ene halvdel af huset. På stedet traf politiet en 49-årig kvinde fra Ringsted, som oplyste, at hun på grund af røg fra en brændeovn havde lukket et vindue op for at lufte ud. Ved vinduet, hvor der var gardiner, havde stået en juledekoration med tændt lys. Medens hun havde været på toilettet, havde udluftningen formentlig fået gardinerne til at blafre ind over juledekorationen, så der indledningvist var gået ild i gardinerne og senere den del af sommerhuset. Hun havde reddet sig selv ud og havde slået alarm til brandvæsnet. På grund af uforsigtigheden med juledekorationen ved udluftningen sigtede politiet den 49-årige for overtrædelse af beredskabslovgivningen, så hun nu kan forvente at få en bøde.

Indbrud i Perioden

Næstvedvej, Ringsted
Industriparken, Ringsted
Signalet, Ringsted
Klosteråsen, Ringsted
Lavetten, Ringsted
Haraldstedvej, Haraldsted, Ringsted