I 2020 gentager Ringsted Kommune tidligere års succes og tilbyder en række kurser til de frivillige sociale og folkeoplysende foreninger. Kurserne skal understøtte den store frivillige indsats, der hver eneste dag ydes i kommunens mange foreninger.

Ringsted Kommune arbejder aktivt for, at kultur-, idræts-, fritids- og foreningslivet bliver endnu mere attraktivt, end det allerede er. Det skal være nemt at være frivillig i en forening, og de frivillige skal være klædt på til opgaven. Derfor tilbyder Ringsted Kommune igen i år en palet af kurser, der er sammensat efter de frivilliges ønsker og behov.

Daniel Nørhave, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, siger: ”Jeg sætter stor pris på, at der er mennesker, der hver eneste dag bruger deres fritid på at gøre noget for andre. Det skal vi som kommune støtte op om. En af de måder, vi gør det på, er, at tilbyde de frivillige en række kurser, der kan understøtte dem og give dem energi og mod på at fortsætte med at udvikle det rige foreningsliv, vi har i Ringsted Kommune”.

I foråret 2020 tilbydes to aftenkurser og et lørdagskursus med tre forskellige temaer:
• Lørdag den 28. marts er det tid til at lære at redde liv. Her tilbydes en seks timers funktionsuddannelse i førstehjælp.
• Tirsdag den 28. april er der fokus på ledelse og motivation af frivillige i et kursus der byder på en vekselvirkning mellem oplæg, øvelser, refleksion og masser af dialog
• Tirsdag den 28. maj handler det om lovgivning, og hvad en foreningsledelse skal være opmærksom på i forhold til håndtering af persondata lovgivningen.

I efteråret 2020 er der yderligere tre kurser, som sætter fokus på at gøre foreningen endnu mere attraktiv:
• Tirsdag den 15. september handler det om god ledelse af foreningen, og på den måde få alle til at løfte i flok.
• Onsdag den 1. oktober er det tid til at lære at markedsføre sin forening og gøre den synlig.
• Tirsdag den 19. november skal der tales om projekter og fundraising til at skabe udvikling i foreningen.

Alle kurser er målrettet frivillige sociale foreninger og folkeoplysende foreninger i Ringsted Kommune. Fælles for alle kurserne er, at underviserne er erfarne og professionelle, der selv har foreningslivet i blodet. Læs mere på www.ringsted.dk/borger/kultur-fritid/uddannelse-frivillige