Der er indtil videre ingen registrerede tilfælde af coronavirus i Ringsted Kommune. Kommunen følger situationen tæt og efterlever retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen. I går besluttede Sundhedsstyrelsen at styrke den forebyggende indsats for at inddæmme smitterisikoen. Det betyder nogle ændringer for borgere og medarbejdere i Ringsted Kommune.

Sundhedsstyrelsen meldte i går aftes ud, at de nu styrker indsatsen for at inddæmme smitterisikoen for COVID-19 (Coronavirus). Indsatsen sker for at beskytte de særligt udsatte og sårbare grupper, der vil være mere udsatte hvis virus spreder sig i samfundet.

Sundhedsområdet og plejecentrene.
Sundhedsstyrelsens indsats er særligt målrettet personale på sundheds- og ældreområdet og indsatsen betyder at alle medarbejdere i Ringsted Kommune, der har direkte kontakt til borgere og patienter er blevet bedt om at blive hjemme i 14 dage fra hjemkomstdato, hvis de har rejst i et af de særlige risikoområder for coronasmitte, som sundhedsstyrelsen har meldt ud.

Ringsted Kommune har indarbejdet en procedure, som betyder:
1. At alle medarbejdere som har været på rejse i risikoområderne skal blive hjemme i 14 dage fra hjemkomsten
2. At medarbejdere som inden for de seneste 14 dage har haft tæt kontakt med personer som er mistænkt for eller har fået påvist COVID-19 skal blive hjemme i 14 dage fra tidspunktet for kontakt
3. At medarbejdere, som har symptomer på akut indsættende luftvejsinfektioner med feber over 38 grader og/eller hoste ondt i halsen og åndenød eller andre symptomer og kliniske fund, der kan give mistanke om COVID-19, skal blive hjemme til risikoen for at det er COVID-19 er afkræftet

Pårørende, der har rejst i coronaområder, skal blive væk fra plejecentre mv.
For at minimere risiko for at kommunens syge og udsatte borgere udsættes for smitte med coronavirus henstiller Ringsted Kommune til, at personer, som kan have været udsat for smitte med COVID-19 ikke besøger kommunes plejecentre mv. Borgere, der kan være smittet, kan heller ikke komme på Knud Lavard Center i Sundhed- og Træning, sygeplejeklinikkerne eller Café Ingeborg.

Alle oplysninger om COVID-19 kan findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her. – Og på Sundhedsstyrelsens hjemmeside med spørgsmål og svar her.