For os der primært har arbejdsplads på hjemmekontoret, giver myndighedernes opfordring til at ikke at gå unødigt udenfor for ikke at sprede corona-virus måske ikke den helt store omvæltning. Således skriver Christian Pedersen, Value Communication, i det seneste nyhedsbrev.

Og så alligevel for arbejdet på kontoret er jo i dagligdagen typisk suppleret med møder og seminarer med kunder, kolleger og andre. Det giver variation, inspiration, energi og dynamik at mødes ansigt til ansigt. Dette energiboost må vi nu undvære i de kommende uger. Eller i hvert fald finde på anden vis.

Smittefaren kommer til at ændre måden, vi kommunikerer på. Professor Bent Sørensen skiver i sin bog “Skærmens magi” (se min anbefaling nedenfor), at vi “i dag kommunikerer vi via korte, redigerede tekstbeskeder, snarere end vi at vi ringer til hinanden. Det er ikke noget, vi har bestemt os for, men smartphonen har registeret vores umiddelbare usikkerhed ved rigtige samtaler, der jo er ret uforudsigelige og ressourcekrævende”. Dog, mon ikke flere af os i endnu højere grad sætter pris på den telefoniske kontakt under lukningen af Danmark – suppleret med mails og dialog via sociale medier.

Jeg har bemærket, at flere af virksomhederne i mit netværk i første omgang – naturligt nok – har haft travlt med at melde ud til deres interessenter om, hvilke forholdsregler de har taget i forhold til den allestedsnærværende smittefare. Næste step vil typisk være at fokusere på, hvordan de sikrer virksomhedens overlevelse og udvikling. Både mht. support til krisekommunikation og den udviklingsorienterede kommunikation står jeg naturligvis til rådighed.

Uanset om det gælder udarbejdelse af plan og formulering af budskaber i forbindelse med ændringer i virksomheden, eller om det drejer sig om produktion af nyt indhold til hjemmesiden, nyhedsbreve, sociale medier eller måske den profilfolder, som man har skubbet i flere måneder pga. travlhed. Det er oplagt, at de kommende uger også bruges til at tænke i nye forretningsområder eller opdatere de bestående.

Medierne har jo også brug for nyheder, så hvorfor ikke forsyne dem med nyt, der ikke nødvendigvis har noget med coronavrus at gøre. Tag fat i mig – og lad os tage den første dialog i telefonen, på Messenger eller Skype. Og – ikke mindst – take care out there.