Vi mennesker er absolut sociale væsener. Vi nyder i tide og utide at mødes i sociale sammenhænge, hvor vi tager del i hinandens selskab. Især når man bliver lidt ældre og ens venner og bekendte alle leder en travl hverdag, så har du måske oplevet, at du sætter ekstra meget pris på de anledninger, hvor I kan være sammen socialt. På grund af de travle skemaer, bliver disse møder også mere og mere skemalagte i kalenderen i forhold til, hvordan I givetvis hang ud, da I var yngre. Det er der intet galt med. Men alt andet lige betyder det, at I ikke ser hinanden helt så ofte, som da I for eksempel var i 20’erne. Når I så endelig ses nu, så giver det god mening at udnytte tiden så godt som muligt. Men hvis du samtidig føler, du skal diske op med et overdådigt hjemmelavet måltid, hver gang du er vært, så mister du hurtigt noget af den tid, du kunne have brugt på at være social. Dette princip gælder sådan set for de fleste typer af anledninger, hvor du har muligheden for at være socialt anlagt. Måske synes du alligevel, at det er hyggeligt og fedt at tilberede et lækkert måltid mad? Intet galt der. Men for at udvide din horisont en smule, så kommer her en kort og konkret liste over en række anledninger, hvor du skal overveje at bestille maden udefra.

Når der kommer gæster
Dette punkt på listen er måske kontroversielt, men du burde overveje mad udefra, når du får gæster på besøg på normal vis. Måske er der blot tale om et eller to par, der kommer forbi. Så hvorfor ikke lægge sig i selen og lave noget lækkert selv? Det kan du sagtens vælge at gøre. Men prøv i stedet for en gangs skyld at hellige dig til det sociale og lade andre om madlavningen. Dette kan du for eksempel gøre med en nordisk buffet fra Gaudium.dk.

Nytår
Har du nogensinde været vært for en nytårsfest? Så ved du også, at dagen kan byde på særdeles meget stress, når det kommer til at få alt på plads. Så hvorfor ikke tage maden ud af ligningen? Gaudium.dk serverer også en lækker nytårsmenu til denne anledning, så dine gæster ikke går sultne i seng,

Bryllup
Sidst så brylluppet en genial anledning til at lade andre om madlavningen. Et bryllup er om muligt endnu mere stressfyldt at planlægge end en nytårsfest. Her er det altså en decideret fornuftig plan at udlicitere selve madlavningen. Dels fordi bryllupsselskaber ofte er relativt store. Men i særdeleshed også, fordi du sparer dig selv for et kæmpe stress-element på dagen. Så er de råd hermed givet videre.

Prøv for en gangs skyld at hellige dig til det sociale og lade andre om madlavningen. Foto: ABW