Svend
Pietro Marini og Svend ser på de forskellige druesorter

Vin Stysiek er på indkøbstur i Italien og sender her nogle indtryk:

www.poggioprimo.com
Fra dette helt vidunderlige sted i Toscana køber vi vores vine. Vingården ligger smukt mellem vin- og olivenmarker. Selve vineriet er ikke den store luksus, men de får det til at fungere. Har netop lige købt ny ståltank, så det har været noget af en investering. Pietro Marini er tilfreds med det som druerne har udviklet sig, og vi kører rundt og ser på de forskellige sorter. Der er utrolig stor forskel fra den ene drue til den anden. Pietro er tilfreds og forventer en meget, meget tidlig høst, måske allerede den sidste uge i august. Der bliver herfra købt et par nyheder hjem til Vin-Stysiek, som vil være til salg i løbet at af august måneds, sammen med det alsidige sortiment der allerede nu er på lager i Vin-Stysiek.

Herefter bliver det Valpolicella området. Det er noget helt – helt andet end Toscana, men også i den grad smukt. Aftenen før besøget kan nydes udover det smukke område, som man bare ikke kan få nok af at se på, og så et godt italiensk måltid sammen med vin fra området, så kan det jo ikke være meget bedre, inden der skal købes ind dagen efter. Når Vin-Stysiek køber ind hos www.cortealeardi.com er der altid så meget af familien Ferrari til stede som muligt. Sønnen der er ønolog vise Vin-Stysiek det hele. Tapperiet, lageret og vigtigt vinmarkerne.

Hanne og ønologen Ferrai på vinmarken Bure Alto, hvor druerne ingen problemer har da de er bundet op som Pergula.
Hanne og ønologen Ferrai på vinmarken Bure Alto, hvor druerne ingen problemer har da de er bundet op som Pergula.

Her er der problemer, da der ikke er kommet regn i næsten 3 måneder, og det er gået hårdt udover druerne, som på flere klasser næsten er tørret ind til rosiner. Især druesorten Corvina er der store problemer med, så hos familien Ferrari håber og håber man på regn. På vinmarken Bure Alto, er det ikke så slemt, da vinmarkerne er bundet op som Pergula, og druerne derfor ikke har fået for meget sol. Sidste år var det lige det modsatte, da man måtte fjerne blade, for at de kunne få nok sol. Efter turen rundt i vinmarkerne bliver der smagt på vine, og 1 palle vin bliver sammensat til Vin-Stysiek.

I det hele taget er Vin-Stysiek stolte af at have dette ”Amaronehus”. Da der f.eks bliver brugt 9 kilo druer for at fremstille en flaske Amarone, og det hele bliver gjort på de originale gamle metoder. Alt bliver i den grad gjort meget – meget omhyggeligt med hensyn til rengøring og så videre. Så jo Vin-Stysiek har det helt rigtige vinhus fra dette område.