KonditorBager i Søndervang sælger hele januar et sandt mesterværk skabt i samarbejde med finalist i Den Store Bagedyst, Victoria Askjær. For hver solgt kage doneres fem kroner til Danmarks Indsamlingen.

Nu får alle kageelskere i Ringsted og omegn mulighed for at smage en kreation fra Victoria Askjær, der er kendt som finalist i Den Store Bagedyst 2019. Selvom konkurrencen for længst er slut, fylder kager stadig en stor del i hendes liv, og i samarbejde med KonditorBager har hun skabt Danmarkskagen. Hver gang en kage bliver solgt, donerer bagerkæden fem kroner til Danmarks

Victoria Askjær og Konditorbagers kage, der sælges til fordel for børn på flugt, består af en mazarinbund penslet med fin mørk chokolade, æblekompot med et tvist af citron og kardemomme omkredset af en hvid chokolademousse lavet på den fineste hvide belgiske chokolade. På toppen er kagen pyntet med marengstoppe, den samme hvide belgiske chokolade som i moussen og strimler af citronskal. Foto: PR.

Indsamlingen 2020, der i år har børn på flugt som tema. Kagen kan købes hos bageren i Søndervang hele vejen frem til det store TV-show, der afslutter landsindsamlingen.

– Jeg har selv to små børn og ved, hvor meget det betyder for et barn at kunne føle sig tryg. At være på flugt må være noget af det mest utrygge, et barn kan opleve, siger Victoria Askjær, der konkret står bag sammensætningen af kagen i form af de smage og elementer, der indgår i den. Kagen består af en mazarinbund med et tyndt lag mørk chokolade, æblekompot med et tvist af citron og kardemomme, omkredset af en chokolademousse lavet på hvid chokolade fra Belgien. Kagen er pyntet med marengstoppe, mere hvid chokolade og strimler af citronskal.

Kage med god smag i munden.
Bagermester i KonditorBager i Ringsted, Karsten Kristoffersen, er imponeret over den rutinerede amatørs sammensætning af smage og teknik. Han opfordrer samtidig alle til at købe kagen og få god smag i munden. – Vi bager alt fra bunden og sætter en ære i det gode håndværk, og derfor er det en fornøjelse at skulle lave en kage, som er skabt af en sand kageentusiast som Victoria. Danmarkskagen smager herligt, og er meget elegant at se på. Man kan tydeligt se, at hun har brugt sin erfaring fra bagedysten i udviklingen af denne kage. Vi er meget spændte på at opleve kundernes modtagelse af den nye kage i sortimentet, siger Karsten Kristoffersen, der er stolt af at kunne bidrage til Danmarks Indsamlingen.

Bageriet i Søndervang har store forventninger til salget af Danmarkskagen, og hvis salget stikker helt af, bliver kagen en fast del af dessertkagesortimentet. For at markere støtten til Danmarks Indsamlingen er hele bagerbutikken indhyllet i Dannebrog, og flaget pryder også poser og kageæsker i perioden.