download (6)Ringsted er dansk UNICEF By i 2016, og nu har Hospitalet Valdemar i Ringsted meldt sig blandt de allerførste erhvervspartnere til at støtte projektet.

Ringsted UNICEF By 2016 går både ud på at samle penge ind til renere vand og toiletter på 50 skoler i Myanmar i Sydøstasien. Det at være UNICEF By handler også om at lære børnene i Ringsted Kommune om internationale forhold og især børns rettigheder.

“Det dobbelte formål er netop baggrunden for, at Hospitalet Valdemar er med som erhvervspartner omkring projektet”, fortæller hospitalets administrerende direktør Jens Jacobsen.

”Vi kan se, at der er en klar sammenhæng mellem os som hospital, hvor vand og sanitet er afgørende, og så UNICEF By 2016 i Ringsted. Derfor vil vi gerne støtte op omkring projektet.
Vi laver en indsamling hos vores personale og hos vores besøgende. Vi vil lave foredrag, hvor overskuddet går til UNICEF By 2016. Og så vil vi samarbejde med kommunens skoler på den måde, at vi stiller fx læger, sygeplejersker og diætister til rådighed for oplæg og undervisning om bl.a. hygiejne, når det passer med den undervisning, der bliver omkring UNICEF By 2016 på skolerne.
Ideen er så, at de lokale virksomheder i Ringsted fx kan sponsorere et foredrag til en klasse, hvor alle pengene fra virksomhederne går ubeskåret til UNICEF”, fortæller hospitalets administrerende direktør Jens Jacobsen.

Hos borgmester Henrik Hvidesten er der stor glæde over, at Hospitalet Valdemar er med som erhvervspartner i UNICEF By 2016:
”UNICEF By 2016 handler jo om at samle penge ind til skolerne i Myanmar, men det handler også om at vi gennem projektet får en masse læring hos børn og unge i Ringsted. Derfor er jeg rigtig glad for, at Hospitalet Valdemar netop dækker begge dele med deres indsats omkring UNICEF By 2016.

“Og så tror jeg i øvrigt på, at vi med de nye samarbejder mellem kommunen, skolerne og virksomheder også lægger nogle gode trædesten for fremtidens samarbejder for eksempel omkring folkeskolereformen, hvor skolerne skal tættere på virksomhederne.”, siger borgmester Henrik Hvidesten.

Faktaboks om UNICEF By 2016
Ringsted Kommune har takket ja til at blive UNICEF By for at støtte den gode sag, og fordi det er en god måde at lære kommunens egne børn og unge om UNICEF’s arbejde og de vilkår, som børn vokser op under andre steder i verden. Samtidig er det også en god mulighed for at sætte Ringsted på landkortet, for at give borgere og besøgende en række gode oplevelser – og ikke mindst for at samle hele kommunen om et fælles projekt.

Projektet har tre overordnede formål:

• Læring
• Indsamling
• Synlighed

Projektet i Myanmar bliver en del af UNICEF’s globale WASH program, der har til formål at sikre rent drikkevand, gode toiletforhold og viden om god hygiejne til børn og unge i verdens fattigste lande, fordi:

• 663 millioner mennesker har stadig ikke adgang til rent vand.
• Over 1.500 børn dør hver eneste dag af vandbårne sygdomme som diarré.
• Lungebetændelse og diarré tager livet af flest børn verden over – begge sygdomme kan forebygges med adgang til rent vand og bedre hygiejne.
• UNICEF arbejder målrettet med at sørge for adgang til rent vand i mere end 100 udviklingslande.

På UNICEF By ambassaden på Ringsted Bibliotek kan du blive klogere på UNICEF By projektet og deltage i arrangementer, der sætter fokus på børns vilkår, vand og sanitet.

Se mere på

www.unicefby2016.dk

http://www.hospitaletvaldemar.dk