Du er nok godt klar over, at sengen er vigtig for din søvn og kvaliteten af denne. Det kan være svært både at falde i søvn, men også at fastholde søvnen hvis din seng ikke er den rigtige til dig. Men selvom du godt ved, at sengen er vigtig, kan det alligevel godt være svært at finde ud af, hvilken seng der egentlig er helt rigtig for dig. Det et heller slet ikke sikkert, at det er så stort et valg, hvis din krop ikke stiller de store krav til en seng.

Lyt til din krop – er der brug for udskiftning?

Inden du begynder at lede efter en ny seng, fordi du nu har hørt, hvor vigtigt det er at have den rigtige seng, kan du lige overveje, om den seng du har nu, mon egentlig er den rigtige? For hvis din krop ikke brokker sig i form af smerter eller besvær ved at sove, så er der måske slet ikke grund til at lave om på noget.

Den rigtige støtte til din krop
En af sengens vigtigste funktioner når du sover i den – eller hvis du bare ligger i den på et andet tidspunkt på dagen – er at støtte din krop, hvilket ofte særligt gælder ryggen og nakkeregionen. Det er tit her, folk oplever smerter, hvis de har den forkerte seng, så god støtte er også et vigtigt krav til sengen.

Har din krop specielle behov?
Der er også nogle kroppe, hvor den almindelige støtte fra en ellers god seng ikke er nok, fordi kroppen har nogle ekstra behov. Disse behov kan være opstået ved uheld, arbejdsskader eller andre situationer. Det kan betyde, at du i stedet for en normal seng har brug for hævefunktionerne ved en elevationsseng – og sådan en kan du finde og læse mere om på https://www.bedrenaetter.dk/senge/elevationsseng/elevationsseng-180×200.html.

En af sengens vigtigste funktioner når du sover i den – eller hvis du bare ligger i den på et andet tidspunkt på dagen – er at støtte din krop. PR-foto.