Mens de fleste børn har en lang liste af ting, de ønsker sig til jul, er det ofte omvendt for voksne. Med tiden får man samlet meget og mangler sjældent rigtigt noget. Hvis du også bliver spurgt, hvad du ønsker dig, men ikke kan finde på noget, så læs med her, hvor vi giver dit tre gode tips til ønsker, du kan skrive på din ønskeseddel.

Netop fordi, mange har så meget, og mange ønsker at gøre op med overflodssamfundet, vælger nogle udelukkende at give hinanden brugte ting. Her kan man finde mange smukke og helt unikke gaver i Ringsteds genbrugsbutikker, men det kræver naturligvis, at både giver og modtager er med på idéen, og det er det ikke alle, der er.

En duft af ynde og styrke
Hvis du ikke kan finde på noget at ønske dig, har du måske glemt parfume. Nogle holder fast i den samme parfume det meste af livet, mens de fleste har flere, de skifter i mellem og gerne indlemmer nye medlemmer på hylden. Ønsk dig for eksempel den utroligt luksuriøse si parfume, som smukke Cate Blanchett lægger reklameansigt til. Blomster, træ og solbærnektar er hjørnestenene i denne helt specielle og meget, meget dejlige duft.

En oplevelse med giveren
En anden ting, du kan ønske dig i julegave, er oplevelser med giveren. Her kan du for eksempel ønske dig en frokost på en af Ringsteds restauranter med din bror eller søster, som du måske ikke ser så ofte. Denne oplevelse kan begge parter have stor glæde af, og hvem ved, måske er der ligefrem lagt op til at starte en tradition.

Novoaktier på ønskesedlen
Det kan også være en mulighed at ønske sig aktier i julegave. Kan man det, vil nogle måske spørge. Svaret er både ja og nej. Det er ikke muligt at oprette et aktiedepot for andre voksne mennesker, men hvis du allerede har et depot, kan I gøre det på den måde, at giveren overfører pengene til dig, som du så selv kan købe aktierne for. Hvis du eksempelvis ønsker dig en Novoaktie, kan giveren overføre det beløb, som aktien på det tidspunkt koster.

Hvis du ikke har et aktiedepot, kan du med fordel starte et og begynde at investere. At købe aktier er en god måde at spare op på og få sine penge til at yngle. Mange nye investorer er kommet i gang ud fra et ønske om at undgå negative renter, og det kan altså være en mulighed. Her må man dog være klar over, at på samme måde, som der kan være penge at tjene på aktiehandel, kan man hurtigt miste lige så mange, og måske flere end de negative renter ville have udgjort. Start med små beløb i gode solide selskaber fra de store index.

 

Hvis du ikke kan finde på noget at ønske dig, har du måske glemt parfume. Foto: ABW