Kviklån bliver også kaldet lynlån, fordi det er en utrolig nem og hurtig låneform. Du ansøger om lånet online, og efter 48 timer skal du bekræfte, at du stadig ønsker lånet. Du skal ikke stille nogen form for økonomisk sikkerhed for lånet, og derfor får du hurtigt lånet udbetalt. Dog skal pengene betales tilbage inden for kort tid. Lånet skal oftest tilbagebetales inden for 2-6 uger, og den maksimale tidsperiode for tilbagebetaling er tre måneder. Af den grund bliver kviklån også hyppigt anvendt, fordi det er et nemt og hurtigt lån. Der er dog et par ting, du bør overveje, før du tager sådan et slags lån. Læs med her i artiklen, hvor vi har samlet de tre vigtigste overvejelser, du skal gøre dig, før du beslutter dig for at optage et kviklån.

Sammenlign kviklån
Der findes utrolig mange forskellige typer af kviklån fra diverse finansieringsselskaber med alverdens forskellige lånemuligheder. Derfor kan det være svært at navigere i, hvilket kviklån der vil være bedst for dig. Samtidig kan der være mange faldgruber, når du optager et kviklån, for der er mange ting, du skal være opmærksom på. Her kan det anbefales at bruge en såkaldt sammenligningstjeneste, der tilbyder et overskueligt overblik over de forskellige lån. Se mere her, hvis du ønsker at sammenligne en række kviklån og finde frem til det rette for dig. Her er det vigtigt at understrege, at kviklån er en kortsigtet løsning og samtidig også et af de dyreste lån, der findes.

Vær opmærksom på gebyrer
Kviklån er ofte en del dyrere at optage end andre typer af lån. Dette kan dog være svært at gennemskue, når mange af kviklånene skilter med at have lave renter eller være helt rentefri. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at rentefri ikke er det samme som omkostningsfri. Der kan nemlig let komme en række ekstra omkostninger i form af gebyrer og andre udgifter oveni. Det kan eksempelvis være gebyrer som oprettelsesgebyr, administrationsgebyr, indfrielsesgebyr, faktureringsgebyr og ekspeditionsgebyr. Alle disse forskellige typer af ekstra gebyrer skal derfor medregnes, når du beregner den samlede omkostning for hele kviklånet. Dette kaldes også ÅOP, som betegner den årlige omkostningsprocent. Når du kender et kviklåns ÅOP, får du straks et mere overskueligt indblik i, hvad kviklånet samlet set vil koste dig.

Overvej andre alternativer
Før du optager et hvilket som helst lån, skal du altid overveje, om du har andre alternativer. Tænk først og fremmest over, hvad du låner pengene til. Er det et forbrugslån til noget, som du i princippet godt kan undvære? Eller i hvert fald vente med at købe? For så er det måske klogere at forsøge at spare op i stedet og få råd til det på længere sigt. Det vil også føles mere velfortjent, hvis det er dig selv, der har arbejdet for det. Hvis du sidder i en situation, hvor det ikke er muligt at spare op, kan du overveje andre alternativer som eksempelvis en kassekredit hos din bank eller et midlertidigt overtræk. Et kviklån bør altså være den sidste udvej, og du skal altid huske at tænke dig om en ekstra gang, før du vælger at optage et lån.

Et kviklån bør være sidste udvej. Foto: ABW