Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2023/07/31 til 2023/08/08.

Bortvisning af kunder med hund – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 19.31 bad personalet i et supermarked i Ringstedet om assistance fra politiet til at bortvise nogle mænd, der havde medbragt en hundehvalp i supermarkedet. Personalets opfordring havde gjort mændene verbalt opfarende og ubehagelige.

Politiet fik kontakt til tre mænd på 19 år fra Fyn, som ved politiets ankomst næsten var kommet ud af supermarkedet. De blev formanet og vejledt om ikke at medbringe hunden i et supermarked på et andet tidspunkt. Ingen blev sigtet for noget.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 12.19 var et køretøj forulykket i det østgående spor på Vestmotorvejen ved Ringsted, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 61-årig mand fra Stenlille under kørsel i en personbil havde påkørt autoværnet i midterrabatten. Han blev undersøgt af ambulancepersonalet, men var sluppet uskadt fra uheldet, der ikke havde involveret øvrige trafikanter.

Overhalingssporet på motorvejen var dog afspærret frem til kl. ca. 13.30, hvor et bugseringskøretøj havde fået fjernet den forulykkede personbil.

Færdselsuheld / mistanke om narkokørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 18.20 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist netop var forulykket og kørt ned i grøften, uden at andre bilister var blevet involveret.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en 19-årig mand fra Slagelse, som var forulykket under kørsel i en personbil i sydlig retning ad Næstvedvej på en vejstrækning, hvor højst tilladte hastighed er 80 km/t.

Den 19-årige var sluppet uskadt fra uheldet, men politiet undersøgte hans personbil nærmere og fandt i bilen noget hvidligt pulver, som kunne mistænkes for at være narkotika. Pulveret blev beslaglagt til nærmere undersøgelse i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Politiet mistænkte på den baggrund den 19-årige for at kunne være påvirket af narkotika under kørslen, hvorfor han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet afventer nu analyseerklæringen, før den 19-årige hører nærmere til sagen.

Indbrud i kommunens bygninger – Ringsted og Lejre

Tre indbrud i kommunebygninger er sket hen over weekenden. Natten til fredag havde ukendte gerningsmænd skaffet sig adgang til IT-afdelingen i Ringsted Kommune på Amtstue Allé, hvor et vindue var opbrudt. Her var stjålet flere bærbare computere. I forbindelse med indbruddet blev en grå stationcar fanget på et overvågningskamera.

Tidligt lørdag morgen var det Hvalsø rådhus i Lejre kommune, som stod for tur. Her blev et vindue opbrudt, men umiddelbart var der ikke tegn på færden i bygningen på Møllebjergvej i Hvalsø. En hundepatrulje søgte efter spor i området, men fandt ikke frem til nogen mistænkte personer. Umiddelbart var intet stjålet i denne omgang.

Lørdag aften var endnu et indbrud i et IT-kontor på Ringsted Kommune, Amtstue Allé, hvor et vindue igen var opbrudt. På overvågningsvideoen omkring kl. 21.45, ses to mænd maskerede mænd forlade bygningen med en stor tung taske.

De to mænd beskrives som:

A: Mand, 16-28 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: maskeret, mørke øjenbryn, Iført: sorte sko, sorte joggingbukser, sort hættetrøje, sort halsedisse/maske trukket op over næsen.

B: Mand, 16-28 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: maskeret, Iført: sorte sko med hvid bund af mærke/model: Nike Air Max 270, sorte joggingbukser, sort hættetrøje, sort halsedisse/maske trukket op over næsen.

Politiet efterforsker nu sagerne, og søger vidner til de tre indbrud. Det kan være de samme mænd, som har begået begge indbrud i Ringsted ud fra metode og kostervalg. Ringsted Kommune er ved at opgøre, hvad de har fået stjålet ved indbruddene.

Borgere der har bemærket personer eller køretøjer omkring Ringsted Kommune på Amtstue Allé natten til fredag omkring midnatstid og igen lørdag aften omkring kl. 21.00-22.00 tiden. Vidner søges også omkring Hvalsø Rådhus lørdag morgen omkring kl. 03.50-04.20.

Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Mand forbrændt efter “ukrudtsbrand” – Haraldsted, Ringsted

Kl. 13.06 kom et alarmopkald om brand ved et sommerhus ved Haraldsted i Ringsted. En beboer havde været i gang med en ukrudtsbrænder og var efterfølgende begyndt at klippe græs, da en nabo gjorde ham opmærksom på, at der var flammer og røg ved sommerhuset. Beboeren forsøgte at slukke branden i huset med et vandslange, hvor han var i fuld gang, da brandvæsnet ankom og tog over. Beboeren, en mand i 50érne, pådrog sig behandlingskrævende brandskader på hænderne, så han blev tilset på skadestuen.

Brandvæsnet fik slukket branden, men der skete skader på taget i sommerhuset. Beboeren blev sigter for at overtræde beredskabsloven om uforsigtighed med ild.

Mistænkelig brand i varebil – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 02.55 kom et alarmopkald om brand i en varebil, der holdt på en pendlerparkeringsplads ud for Ringstedvej nr. 112C. Politi og brandvæsnet kom hurtigt frem, og ilden blev slukket. Politiet fandt ingen forklaring på, hvorfor branden i bilen var opstået. Sagen efterforskes derfor som en mistænkelig brand, og politiet søger vidner i sagen.

Bilen er en hvid VW Transporter varebil årg. 2018, som udbrændte totalt.

Borgere som har set personer eller køretøjer på parkeringspladsen kort før branden opstod lige før kl. 03.00 bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen.

Narkobilist – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 12.20 sigtede og anholdt politiet en 18-årig mand fra Uldum, som kørte påvirket i en varebil på Ringstedvej i Holbæk. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt igen.

Roligt døgn på Ringsted Festival – Tværallé, Ringsted

Så er Ringsted Festival skudt i gang, og alt er forløbet roligt, med kun mindre sager for politiet.

Kl.22.20 blev en patrulje gjort opmærksom på, at en gæst havde røget hash på festivalpladsen. De traf en 23-årig mand fra Frederikssund, som måtte tømme lommerne for betjentene. Her fandt patruljen 1,5 gram skunk og 3,6 gram hash, som blev beslaglagt. Den 23-årige blev sigtet for lov om euforiserende stoffer. Den 23-årige fik en advarsel af festivalen.

Kl. 01.30 sigtede en patrulje en 32-årige mand fra Ringsted for at overtræde ordensbekendtgørelsen, da han havde slået en 47-årig mand fra Ringsted med flad hånd. Den sigtede kan forvente en bøde i sagen. Den 32-årige mand fik klippet sit armbånd af festivalen.

Spiritus-/narkokørsel – Nørregade, Ringsted

Kl. 18.38 standsede politiet en personbil, som blev ført ad Nørregade i Ringsted, med henblik på en rutinemæssig kontrol.

Bag rattet sad en 20-årig mand fra Ringsted, som deltog i både en alkometer- og narkometertest. Begge test gav udslag for hhv. alkoholpåvirkning over det tilladte og påvirkning af cannabis under kørslen, så han blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven.

Den 20-årige fik i forbindelse med en kortvarigt anholdelse udtaget blodprøver til undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Stjålet bil forulykkede – Bringstrupvej, Bringstrup, Ringsted

Kl. ca. 17.45 fik en patrulje på Sorøvej ved Ringsted øje på en personbil, som Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi havde fået efterlyst som stjålet i Slagelse samme eftermiddag.

Føreren af den stjålne bil kørte i vestlig retning ad Sorøvej, men flygtede ad en sidevej mod Torpet for at slippe væk, da patruljebilen vendte rundt for at standse den. Føreren fortsatte med høj hastighed ad forskellige veje i Bringstrup- og Ørslevvester-området i flugten fra politiet. Herunder mistede føreren kontrollen over bilen og havnede på en kornmark, men fortsatte kørslen, indtil bilen kort efter kl. 18.00 forulykkede på Bringstrupvej i Bringstrup ved påkørsel af en hæk, efter at føreren havde mistet kontrollen over bilen ved påkørsel af en pæl og et vejskilt i rabatten.

Politiet kunne efterfølgende anholde en 26-årig mand uden fast bopæl som fører af den stjålne bil, hvori en 23-årig kvinde fra Ringsted var passager og derfor også blev anholdt.

Føreren havde ikke noget kørekort og blev ved en narkometertest mistænkt for at være påvirket af cannabis under kørslen.

Den kvindelige passager blev ved visitationen fundet i besiddelse af både en peberspray og en ulovlig kniv, som begge blev beslaglagt som beviser i sager om overtrædelse af våben- og knivloven.

Føreren fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden afhøring til sagerne, som samlet set senere skal vurderes af anklagemyndigheden til afklaring af, hvorvidt den foretagne kørsel har været farlig for andre på de pågældende veje. Ingen øvrige trafikanter blev direkte involveret i den 26-åriges hurtige kørsel på de mindre veje i området.

Både føreren og den kvindelige passager blev løsladt efter afhøring til sagerne, og bilejeren blev herefter underrettet om fundet af bilen, så den kunne afhentes på uheldsstedet.

To mænd fængslet for knivoverfald – Sct. Hansgade, Ringsted

To mænd på 18 og 19 år blev lørdag varetægtsfængslet i fire uger efter et knivoverfald i et pizzeria i på Sct. Hansgade i Ringsted fredag eftermiddag. De to er sigtet for at overfalde en 29-årig mand, som arbejdede på pizzariet. De to mistænkte mænd blev anholdt ved et tankstation på Næstvedvej i Ringsted kort efter overfaldet.

Politiet afspærrede fredag eftermiddag/aften området omkring pizzeriaet og tankstationen mens stedet blev undersøgt for spor. Den 29-årige mand pådrog sig alvorlige skader som følge af overfaldet, hvor han blev slået, sparket og stukket med kniv. Han blev fløjet til behandling på sygehuset med lægehelikopteren.

En 29-årig mand, der var kunde i pizzeriaet, forsøgte at komme den 29-årige medarbejder i pizzeriaet til undsætning. Både kunden og de to mistænkte lettere til skade i forbindelse med tumulten, og de blev alle tilset på skadestuen.

Grundlovsforhøret blev afholdt lørdag formiddag ved Retten i Holbæk: Her blev de to mistænkte mænd, der kommer fra Slagelse og Ringsted, varetægtsfængslet i fire uger, som sigtet for grov vold.

Den 29-årige pizzeriamedarbejder kom alvorligt til skade, men meldes at være uden for livsfare. Politiet efterforsker videre for at belyse sagen, og forsøge at afklare motivet til overfaldet.

Indbrud i Perioden

Nordbæksvej, Kværkeby, Ringsted