Efter fire år er det lykkedes Ringsted Kommune at indgå aftale med en privat leverandør om hjemmehjælp.

Fra den 1. oktober 2024 kan borgere i Ringsted Kommune igen vælge at få personlig pleje og praktisk hjælp fra en privat leverandør.

Den midtsjællandske kommune har nemlig indgået aftale med virksomheden AjourCare om at levere hjemmepleje.

Samtidig fornyes den nuværende aftale med Team Rengøring, som de seneste godt to et halvt år har leveret rengøring til borgere i eget hjem i Ringsted Kommune.

Med de to ny aftaler får borgere, der er visiteret til hjælp, flere valgmuligheder.

Således kan de borgere, der har brug for hjælp til personlig pleje, få hjælpen fra Ringsted Kommunes hjemmepleje eller AjourCare.

– Vi glæder os til i fremtiden at kunne levere en god pleje og omsorg til borgere i Ringsted Kommune, siger Charlotte Bigum Christensen, der er driftschef i AjourCare.

Også Team Rengøring er glade.

– Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med både Ringsted Kommune, men også med kommunens mange borgere, som vi med stolthed står til rådighed for, siger medejer af virksomheden Martin Olsen Henneberg.

De borgere, der har brug for praktisk hjælp, kan vælge at få den fra Ringsted Kommunes hjemmepleje, Team Rengøring eller AjourCare.

Borgere som har brug for hjælp om natten vil få den leveret fra Ringsted Kommunes hjemmepleje.

Formanden for Ældre-, Social- og Sundhedsudvalget i Ringsted Kommune, Sine Reffstrup, mener ikke, at det har været tilfredsstillende for borgerne i Ringsted Kommune, at de ikke har haft mulighed for at vælge en privat leverandør, sådan som serviceloven kræver det.

– Men det har alene beroet på, at ingen privat leverandør har budt ind på opgaven. Derfor er det positivt, at vi nu endelig – efter 4 år – igen har en privat leverandør som ønsker at byde ind på opgaven, siger hun.

Alle hjemmeboende borgere som er visiteret til hjælp, vil de kommende dage få brev med information om de nye leverandører og muligheden for at skifte leverandør.

Fakta

Team Rengøring er et veletableret firma som har eksisteret i en del år og er hjemmehørende i Ringsted. De leverer primært praktisk hjælp hos borgere med visiteret hjælp til rengøring.

AjourCare har eksisteret siden 2006. De leverer vikarer i Region Sjælland og har etablerede aftaler om levering af personlig pleje og praktisk hjælp i flere kommuner på Sjælland, for eksempel Køge, Greve og Solrød. I Ringsted Kommune er der indgået kontrakt om levering af personlig pleje og praktisk hjælp til hjemmeboende borgere.

Foto: ABW