Torsdag mødte cirka 350 elever fra ZBC’s 10.klasser op på Herlufsholm Idrætsanlæg til en dag ud over det sædvanlige, for de fik nemlig for første gang mulighed for at dyste i den nyoprettede idrætsdag, ZBC10 Cup.

Idrætsdagen lå længe på tegnebrættet, men den skulle vise sig at være en succes, fortæller en af arrangørerne bag:

– Det ser ud til, at der er en del elever, som egentlig har nydt de sportsdiscipliner, de har været ude i. Nogle har prøvet noget nyt, og andre har fundet noget, som de syntes var sjovt, fortæller Michael Jakobsen, der er lærer på ZBC10 i Næstved.

Det var dog ikke kun sportslige præstationer, som var på spil til selve idrætsdagen, for ZBC- 10.klasser fra Ringsted og Næstved har før mødtes til sociale arrangementer, men i går var første gang, at den nye 10.klasse fra Slagelse var med, siden overdragelsen til ZBC i år.

Derfor var det sociale element i højsædet:

– Jeg tror absolut, at en dag som i dag er med til at give eleverne en følelse af, at man som 10.klasseselev er en del af et fællesskab og man deler noget på tværs af skoler. Formålet med dagen er at signalere til både vores elever og de, unge mennesker som overvejer at starte hos os, at 10. klasse er noget, man virkelig ikke må snyde sig selv for, fortæller Ditte Maria Aagaard, som er uddannelsesleder på ZBC Næstved og ZBC Slagelse.

ZBC10 Cup, som fremover bliver en årligt tilbagevendende tradition, fik sat sit indtryk hos de mange elever, som deltog.

– Jeg synes, det har været fedt at se alle de andre og dyste mod elever fra andre skoler. Jeg synes, at jeg har fået nye relationer, og så har jeg mødt nogle, som jeg kender fra de andre skoler, fortæller Lukas Dehn, der går i 10. klasse på ZBC i Næstved

Lukas Dehns klassekammerat, Noah Johansson, melder sig enig og tilføjer:

– Jeg synes, det har været en rigtig fornuftig dag. Jeg synes, det er fedt, at lærerne har valgt at bruge tid på at få os ud at være aktive, og så har jeg også nydt at møde de andre ZBC-elever og lærere.

10.klasserne dystede i alt fra fodbold til OCR-Løb, tovtrækning og ’Cornhole’, og til sidst kunne ZBC10 Næstved løfte den samlede pokal, mens anden og tredjepladsen gik til henholdsvis ZBC10 Slagelse og ZBC10 Ringsted.

ZBC drifter 10 klasse i tre byer på Sjælland i Ringsted, Næstved og nu også Slagelse.

Pressefoto